РУСКИ ГЕНЕРАЛШТАБ: „Расту провокације НАТО у близини руских граница!“

РУСКИ ГЕНЕРАЛШТАБ: „Расту провокације НАТО у близини руских граница!“

24 децембра 2020

Генералштаб оружаних снага Русије приметио је отворену антируску природу активности током обуке НАТО и растуће провокације у близини руских граница, изјавио је данас начелник Генералштаба оружаних снага Русије и први заменик министра одбране Валериј Герасимов, на брифингу страним војним аташеима.

– Обука снага савеза отворено развија антируску пристрасност, а земље које нису чланице НАТО-а све више се укључују. Провокативне активности у близини руских граница расту – рекао је Герасимов, пренео је ТАС С.Он је указао на значајан раст буџета за одбрану земаља НАТО-а и даљу изграђњу њиховог војног потенцијала.

Наставља се необуздана изградња потенцијала противракетне одбране, што узрокује значајан утицај на однос снага и даје једној страни предност у коришћењу стратешког оружја – истакао је Герасимов.

– Повећава се улога ненуклеарних средстава напада која имају велики домет, велику тачност и велики деструктивни потенцијал – закључио је он.

KOMENTARI3 коментара

 1. petrovgrad says:

  Неће Вама НАТО ништа, само хоће да Вас ослободи од диктатуре. Тако је и Хитлер убеђивао Русе док им није дошао на 50 км од Москве. Кад Вам се приближе до Москве, онда нема активирања нуклеарке, јер ветар може да натера дим и на Вас. Ако је противник на пар десетина километара, онда нема ракетице. Прса у прса иду само јатагани и бајонети. Амери су за ту сврху припремили крволоке, као Швабови 41 год. Ту му дођу у прве редове Бандеровци, Хрватска вражја дивизија, ЕЛ-муджахедин ел. Босна. Ђетићи са Цетиња.Бугари, Грузијци Туркејски народи свих врста,...

 2. M says:

  Generalštab oružanih snaga Rusije munjevito napreduje u sagledavanju vojne situacije u svijetu,a napose oko Rusije,i ako tako nastavi daleko će dogurati u mlaćenju prazne slame,pače ostvarit će i povijesne rezultate!?!

  • Archelay says:

   Hajde sad da ne izadze kao u drugom svetskom ratu"jao,nismo znali"pa onda,pokajacese sto su se rodili.Tada su,iz zemlje nikli kacuse a danas Bog zna sta ce da nikne pa da vidimo ko je ko-sta je sta .Nije da ne zna ruski neprijatelj sa kim ima posla.Nego,nada se da su Rusi razumni pa im nece dati porciju pa tako glume pozoriste da bi i dalje muzli evropske krave ali ne i onih koji nece da prljaju ruke a da im profit ide do neba.E sad,ko pogine-pogine.Vazno je da su oni zivi jer ipak,rat je-rat.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u