РУСКИ ГЕНЕРАЛШТАБ: „Расту провокације НАТО у близини руских граница!“

RUSKI GENERALŠTAB: „Rastu provokacije NATO u blizini ruskih granica!“

24 decembra 2020

Generalštab oružanih snaga Rusije primetio je otvorenu antirusku prirodu aktivnosti tokom obuke NATO i rastuće provokacije u blizini ruskih granica, izjavio je danas načelnik Generalštaba oružanih snaga Rusije i prvi zamenik ministra odbrane Valerij Gerasimov, na brifingu stranim vojnim atašeima.

– Obuka snaga saveza otvoreno razvija antirusku pristrasnost, a zemlje koje nisu članice NATO-a sve više se uključuju. Provokativne aktivnosti u blizini ruskih granica rastu – rekao je Gerasimov, preneo je TAS S.On je ukazao na značajan rast budžeta za odbranu zemalja NATO-a i dalju izgrađnju njihovog vojnog potencijala.

Nastavlja se neobuzdana izgradnja potencijala protivraketne odbrane, što uzrokuje značajan uticaj na odnos snaga i daje jednoj strani prednost u korišćenju strateškog oružja – istakao je Gerasimov.

– Povećava se uloga nenuklearnih sredstava napada koja imaju veliki domet, veliku tačnost i veliki destruktivni potencijal – zaključio je on.

KOMENTARI3 komentara

 1. petrovgrad says:

  Neće Vama NATO ništa, samo hoće da Vas oslobodi od diktature. Tako je i Hitler ubeđivao Ruse dok im nije došao na 50 km od Moskve. Kad Vam se približe do Moskve, onda nema aktiviranja nuklearke, jer vetar može da natera dim i na Vas. Ako je protivnik na par desetina kilometara, onda nema raketice. Prsa u prsa idu samo jatagani i bajoneti. Ameri su za tu svrhu pripremili krvoloke, kao Švabovi 41 god. Tu mu dođu u prve redove Banderovci, Hrvatska vražja divizija, EL-mudžahedin el. Bosna. Đetići sa Cetinja.Bugari, Gruzijci Turkejski narodi svih vrsta,...

 2. M says:

  Generalštab oružanih snaga Rusije munjevito napreduje u sagledavanju vojne situacije u svijetu,a napose oko Rusije,i ako tako nastavi daleko će dogurati u mlaćenju prazne slame,pače ostvarit će i povijesne rezultate!?!

  • Archelay says:

   Hajde sad da ne izadze kao u drugom svetskom ratu"jao,nismo znali"pa onda,pokajacese sto su se rodili.Tada su,iz zemlje nikli kacuse a danas Bog zna sta ce da nikne pa da vidimo ko je ko-sta je sta .Nije da ne zna ruski neprijatelj sa kim ima posla.Nego,nada se da su Rusi razumni pa im nece dati porciju pa tako glume pozoriste da bi i dalje muzli evropske krave ali ne i onih koji nece da prljaju ruke a da im profit ide do neba.E sad,ko pogine-pogine.Vazno je da su oni zivi jer ipak,rat je-rat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *