РУСКИ ГЕНЕРАЛШТАБ ЗАЛЕДИО ЗАПАД: У приправности више од 95 одсто копнених нуклеарних лансера

RUSKI GENERALŠTAB ZALEDIO ZAPAD: U pripravnosti više od 95 odsto kopnenih nuklearnih lansera

11 decembra 2021

Nuklearna trijada Rusije obezbeđuje realizaciju zadataka obuzdavanja potencijalnog protivnika, a u pripravnosti je stalno više od 95 lansirnih sistema kopnenih strateških nuklearnih snaga, izjavio je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov.Tokom brifinga sa vojnim atašeima stranih država, Gerasimov je rekao da raketne snage strateške namene nastavljaju da se naoružavaju sistemima „Jars“ a za borbenu primenu spremaju se sistemi „Avangard“.

„U borbeni sastav pomorskih strateških nuklearnih snaga uskoro će ući još jedna nuklearna krstarica sa balističkim raketama ‘Bulava’“, naveo je Gerasimov.

Načelnik Generalštaba ruske vojske naveo je i da se nastavlja modernizacija strateških aviona sa raketnim naoružanjem.

„Razvoj strateških nuklearnih snaga odvija se striktno u skladu sa međunarodnim obavezama, određenim Sporazumom START 3“, rekao je Gerasimov.

Prema njegovim rečima, Rusija, u postojećoj situaciji, nastavlja planske aktivnosti u cilju jačanja odbrambene sposobnosti zemlje što isključuje mogućnost da se bezbednosti države nanese šteta.

„Tokom godine Oružane snage su realizovale zadatke u cilju podizanja borbenog potencijala, što je između ostalog obuhvatilo naoružavanje savremenim naoružanjem i vojnom tehnikom, unapređivanje rukovođenja vojskom i oružjem i obučavanje vojnika“, rekao je visoki vojni zvaničnik.Testiranje „Cirkona“ uspešno se privode kraju

Gerasimov je rekao i da se testiranja brodskog raketnog sistema „Cirkon“ uspešno privode kraju, a u okviru njih je potvrđena mogućnost gađanja hiperzvučnom raketom sa broda ali i nuklearne podmornice dok je pod vodom.

Mornarica je tokom avgusta dobila šest novih brodova, dodao je on.

„Cirkon“ je prva hipersonična krstareća raketa na svetu sposobna za kontinuirani aerodinamični let sa manevrisanjem u gustim slojevima atmosfere. Može pođednako efikasno da pogađa ciljeve na kopnu i na vodi.

Dometa je preko 1.000 kilometara, a razvija brzinu od oko devet Maha, što je devet puta brže od brzine zvuka.

(pravda.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. History planet says:

    Svi se mi učimo od Kimi Mausa, kim džono Uno je to pokazao celom svetu kako se radi, dobiješ titulu "raketaša" i boli te uvce, da vidimo ko sme da te okružuje. Oće to šakali u preriji.

  2. Milunka Savić says:

    Kao što reče Gerasimov to je njihova međunarodna obaveza i sve je striktno u skladu sa time, pa ti sad gledaj ili žmuri. Podmornice mogu da gađaju iz vode, da priđu štabu kongresa i da ga oduvaju, to bi valjda trebalo da bude prvi cilj.

  3. I Love Jesus says:

    Eto, čačkali su mečku valjda im se nije živelo i sad smo blizu da svi isparimo. Ali Bog reče da će pre proći i nebo i zemlja nego da se ne ispuni i najmanja titla iz Njegove reči. A On reče da će na kraju vremena koje je dao ljudima On sam preuzeti upravu u svom pravednom i večnom carstvu na zemlji i biće Njegova volja kao što je i na nebesima a svako od nas će dobiti pravdu po delima svojim. Gladni pravde će se nasititi pravednosti, mirotvorci će vladati. Zato On reče "Ostavite svoj gnev za dan gneva Boga pravednog."

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *