РУСКИ ИСТОРИЧАР открива истину о српским девојкама које су наводно силовали Руси!

RUSKI ISTORIČAR otkriva istinu o srpskim devojkama koje su navodno silovali Rusi!

24 februara 2017

crvena-armija-foto-w43tipedia_14558851753

Koliko je uopšte korektno da Srbi porede ponašanje nemačkih i sovjetskih vojnika, kada su Nemci radili onakve stvari kakve se, na primer, opisuju u stihovima Desanke Maksimović „Krvava bajka“? To je retoričko i etičko pitanje…

Rezultat Drugog svetskog rata u Srbiji se takođe različito tumači. Jedni ga shvataju kao oslobođenje Srbije od nacizma i vaspostavljanje srpske državnosti u okviru Jugoslavije, a drugi po primitivnom postsocijalističkom modelu, tipičnom za Istočnu Evropu, smatraju da je to bila komunistička okupacija, da je jedan agresor zamenio drugog, i da je Jugoslavija na kraju krajeva upropastila srpsku nacionalnu državu i dovela Srbiju do sadašnjeg jadnog stanja. I ovde je vera u „komunističku okupaciju“ Jugoslavije umnogome srodna današnjem religioznom fetišu Zapada u vidu svuda prisutne „ruske agresije“.

Reklo bi se da je sada ipak uspešno prevaziđena inercija koja je ostala još od socijalističkog doba, kada su posle Titove i Staljinove svađe počele da se štampaju svakojake propagandističke izmišljotine o tome da su „ruski oslobodioci“ silovali milione Srpkinja od 9 do 90 godina. Jasno je da nijedan rat u principu ne može da prođe bez ikakvih ekscesa. Nema ratova bez pljačkanja i nasilja. Nemci su se možda, u celini gledano, neko vreme ponašali relativno kulturno, ali ko kaže da nemački vojnici nisu pljačkali i silovali – taj bezočno laže. Nemci su pri tome bili razmešteni na teritoriji Srbije, dobro su bili opskrbljeni svim što je potrebno za svakodnevni život. A nesrećni ruski vojnici, pre nego što će doći u Srbiju, prošli su celu teritoriju SSSR-a koju su oslobađali, zatim Rumuniju, a zatim Bugarsku. Nesrećni, namučeni i bez normalne uniforme (front se veoma brzo pomerao i jedinice za logistiku nisu stizale prve borbene redove).

Koliko je uopšte korektno da Srbi porede ponašanje nemačkih i sovjetskih vojnika, kada su Nemci radili onakve stvari kakve se, na primer, opisuju u stihovima Desanke Maksimović „Krvava bajka“? To je retoričko i etičko pitanje…

Možda toga i ne bi bilo u srpskoj masovnoj svesti da nije bilo 1948. godine i knjižica kao što je ona pod naslovom „Zločini pod plaštom socijalizma“. Postoje dokumenti gde je navedeno da su svi takvi zločini istraženi i da su čak i visoki oficiri, ako su uhvaćeni u nečem sličnom, ražalovani i poslati kao obični redovi na front, ili u logore (detaljnije o tome u R Magazinu objavljenom u Nedeljniku 7. maja 2015. godine). Najpre je ta propaganda intenzivno usađivana u mozak naroda, a zatim smo se mi pomirili sa Jugoslavijom i sve te knjige su bez suvišne buke povučene iz biblioteka.

Ali to je ljudima ipak ostalo u sećanju. Činjenica, međutim, da sva ta izmišljotina nikada nije bila opovrgnuta kako dolikuje upravo je plodno tlo za glasine i masovno sujeverje. Đilas je pružio svoj veliki doprinos pisanju sličnih spletaka zato što je njegovu ženu Mitru Mitrović neki sovjetski tenkista uštipnuo ne pitavši ko je ona, a ona se mnogo uvredila. I Đilas je lično bio ozlojeđen na čitavu sovjetsku armiju.

Te glasine pothranjuje i zapadna propaganda, knjige nekog tamo Entonija Bivora. U Nemačkoj je, naravno, sve bilo drugačije nego na Balkanu. Kada su naši stigli do Nemačke, mnogi su imali želju da se lično osvete za svoje najbliže, za sav onaj užas koji su videli oslobađajući svoju otadžbinu od nacista. Procenat pljačkanja i silovanja otkako je sovjetska armija ušla u Austriju, pa čak i u Mađarsku, primetno je porastao. Ali sve to nisu nikakvi milioni, nego desetine slučajeva. U Srbiji i Bugarskoj je bilo nekih pojedinačnih slučajeva.

(nedeljnik.rs)

KOMENTARI13 komentara

 1. kuka says:

  Pa kako možeš da opovrgneš nešto, kako da dokažeš da se nešto NIJE desilo? To je nemoguće. Ja sam ovde nekoliko puta pisao da ja u svom dugom i burnom životu nisam sreo ni jednu osobu koja mi je rekla da je ona ili neko njen silovan od ruskih vojnika. Ali šta to vredi? Ako ja nisam možda je neko drugi čuo ili doživeo, tako će bar reći oni koji plasiraju takve priče. I opet ništa nije dokazano. Neka oni navedu imena ili bar mesta u kojim su žene silovane, neki autentičan dokument, bilo kakav dokaz. Teško ću im i tad poverovati, s obzirom na propagandu koju sam godinama slušao o bosanskim Srbima i njihovom silovanju svega što gamiže, a posle sam čuo da je zapravo N. Orić imao u Srebrenici harem u koji je privodio devojke, i Srpkinje i muslimanke, na stotine njih i tamo ih sa svojim pajtašima silovao i na druge načine zlostavljao. Silovanje je potpuno nespojivo sa crvenoarmejcima. Možda neko otimanje hrane ili nešto slično, mada ne verujem da je bilo i toga, jer su ih Srbi dočekali sa radošću i gledali da im pomognu, ali silovanje, nema šanse. Oni su samo protutnjali kroz Srbiju, oslobodili i otišli dalje. Nisu oni imali vremena ni da vide žene, a kamo li da siluju. A sigurno im jadnicima nije ni bilo do toga. Ali ne vredi se braniti. Samo uzvraćati.

 2. Ivan Grozni says:

  Djilasovu Mitru nije ustinuo "neki Rus" vec Staljin glavom i bradom. U Djilasovoj knjizi Druzenje s Titom Djilas sam opisuje da su u Kremalj pozvani u neko doba noci i da je Staljin neprestalno bio "bezobrazan" prema Dilasovoj zeni.

  • Jovan says:

   Djilas Milovan je jedan najgori antisrbin i antirus! Propaganda protiv Rusa i Srba je KONSTANTA domacih izdajnika u sluzbi ZAPADNIH PLJACKASKIH HORDI koji vec 200 godina PERMANENTNO vode ratove protiv SLOVENA i ono najgore na SLOVENSKOJ TERITORIJI. Rezultat u 3 svetska rata u XX veku. ubijenih 3 miliona Srba i 50miliona Rusa. Satanizacija Staljina, Katarine Ivana Strasnog, Milosevica,.. je bila jer su branili Slovensku zemlju od hijene zapadne. Koriste slovenske izdajnike da ratuju Sloveni protiv Slovena za racun Zapada i Vatikana.

  • Pitagora says:

   Nije Staljin nikada "štipnuo" Mitru Mitrović, nego je prilikom neke proslave, kada su svi čestitali jedni drugima, rekao da bi je poljubio, ali ne sme od druga Đilasa jer bi se ovaj uvredio. To je izgovorio gledajući s osmehom u Đilasa, tu prisutnog, i nadovezujući se na pritužbe naše vojske i političkog rukovodstva na ponašanje sovjetskih vojnika. Tu priču uglavnom je podsticao sam Đilas.

   • Ivan Grozni says:

    Citiram Djilasa koji se zali"On je svaki cas dizao zdravice,laskao jednom,salio se s drugim,podbadao trece, ljubio se s mojom zenom jer je Srpkinja i opet lio suze nad nesrecama Crvene armije i nad jugoslovenskom nezahvalnoscu. Susreti sa Staljinom Str.56

 3. Ivan Grozni says:

  Izvinjavam se knjiga se zove Susreti sa Staljinom.

 4. Ivan says:

  Nije napisano ime navodnog "ruskog istoricara" i zbog toga,i samo iznosenje ovoga teksta spada u domen-subverzivnog rata protiv Rusije!!Ok,ja znam,kao i vi,anonimnog istoricara poreklom iz USA koji mi je "otkrio" na osnov vise decenijskog proucavanja istorije,hemije,budizma i okultnog,da su 6032 god.pne gorila iz tzv.klana Dimbudam silovale devojke iz sadasnje Bavarske i spontanim ukrstanjem hromozoma i dnk stvorile sada poznati narod koji upotrebljava ime Svaba ili danas poznati ko Nemci,Germani..Uskoro ce i ovaj,moj izvor da izda knjigu pa da sporedimo..

  • Max says:

   Istoričarevo ime je: Nikita Bondarev, viši naučni saradnik Centra za evroatlantska istraživanja Ruskog instituta za strateška istraživanja...Jasno?

 5. Ivan says:

  E moj "kuka", pa radi se na to da te ubede u nesto sto ti nije nakraj pameti padalo,do danas!Oni polako puste " crva"a naivci ce tu tezu vec sutra poceti da postiraju,pa ce preuzeti tzv i samonazvani akademci sve to i hoop-za nepunu god.dana Nemci ce biti andjeli a Rusi..Stvarno ovo shvacate ozbiljno!??!?STRASNO!!!

  • kuka says:

   Mora se priznati da ni Nemcima silovanje nije bilo svojstveno. Ovde su bili kao okupatori, ali silovanja nisu bila masovna. Doduše, imali su svoje perfidne sisteme (ucene, pretnje itd.) da prinude na seks devojku koja im se dopadne, ali to ipak nije bilo silovanje, bar formalno. Nemcima su bila svojstvena masovna ubistva i pljačka, naročito državne imovine, umetničkih predmeta, plemenitih metala i ostalih vrednih predmeta. Gestapo je osim toga imao metode isledjivanja od kojih je pritvorenik često ostajao doživotni invalid, a ni druge surove metode zastrašivanja su bile stalno prisutne. Srbija je bukvalno drhtala od straha kad se samo pomene Gestapoa. Silovanja Srpkinja su, valjda po njihovoj internoj nacističkoj podeli zlikovačkih poslova, bila poverena svestranim zlikovcima ustašama, Bugarima i Šiptarima. Italijani su se jako trudili da ne čine nikakve zločine, čak su ponekad i pomagali stanovništvu.

 6. bato says:

  A STO JE RADIO DJLAS SA DRUZINOM NJEGOVIH RAZBOJNIKA. KAKO SU ZATVARALI SVOJE DRUGOVE KOJI SU IMALI LJEPUSKASTE ZENE. STO O TOME NE PISETE. PA O OSLOBODJENJU BEOGRADA KADA SU OTELI TUDJU IMOVINU, USELILI SE U TUDJE VILE I TI OSLOBODIOCI SU NAS OSLOBODILI OD SVEGA DOBROGA. NEKA GA BOGU PLATE KA STO CE.

 7. komita says:

  Rusi su dosli da zauzmu teritoriju ili barem da obezbede zonu uticaja, bas kao sto su i saveznici radili. Obe strane su se utrkivale da zauzmu sto vise. Posmatrajuci iz tog ugla, nisam siguran da nam je bilo potrebno bilo kakvo oslobodjenje kad su se nemci vec povlacili. Koje su to odsudne bitke vodjene na nasoj teritoriji koje su odlucile tok rata? I tacno je, kao sto i sam autor kaze, bilo je tu i tamo ono sto ne treba da bude. Ja sam po sumadiji cuo od ocevidaca da su se ljudi sklanjali od "rusa", tj, crveno armejaca, jer su bili mahom pijani i pravili razne probleme, pa i spopadali zene. Pojedina sela su markirana kao anti-komunisticka pa su te namerno "kaznjavali". Nesto slicno kao sto su se setili da naprave Sremski front da izgine sto vise Srba.

 8. Dondon says:

  Ogroman problem kod nas Srba je taj da Srpsku drzavnost ili nedrzavnost pripisujemo Titu. Gospodo Jugoslacija je produkt Karadjordjevica, a gubljenje drzavnosti posledica nerazumnih odluka istog tog kralja koji je posle WWI umesto Srbije koja zaslugama uzima Bosnu,Crnu Goru, Hrvatsku, Makedoniju i sve to pod imenom Kraljevina Srbija, on bira Jugoslaviju i savez republika. Komunizam je samo nastavak drzave koja je postojala 20 i kusur godina bez onog kraljevina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *