РУСКИ „КИНЖАЛИ“ ПОГОДИЛИ ТАЈНЕ БУНКЕРЕ: Америка крије смрт генерала

RUSKI „KINŽALI“ POGODILI TAJNE BUNKERE: Amerika krije smrt generala

8 jula 2024

Ruski „Kinžali“ pogodili su nekoliko bunkera, koji su se nalazili duboko u ukrajinskoj pozadini. U njima su bili smešteni važni vojni stručnjaci.

Vojno-analitički Telegram kanal „Kondotjero“ konstatuje, da je Pentagon objavio veliki broj čitulja nakon nedavne serije raketnih udara po Ukrajini.„Ovo je vremenski povezano sa izvođenjem udaraca Oružanih snaga RF po tajnim bunkerima na teritoriji Ukrajine, gde se intenzivirao rad stranih instruktora pred pripremu sledeće samoubilačke kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine“, prenosi kanal.

Tako su Sjedinjene Države nedavno objavile smrt američkog marinskog generala Vilijama Mulena. Zvanično je podneo ostavku 2020. i zvanično je prebačen u Kijev da trenira ukrajinske borce.

Međutim, sasvim neočekivano, Mulenovo telo je otkriveno u vazduhoplovnom centru Tventinine Palms Marine u Kaliforniji. Zvanični uzrok smrti nije objavljen.

Prethodnog dana postalo je poznato, da je jedna od meta bio i centar u kojem su britanski instruktori obučavali ukrajinske specijalce. Ovo je saopštio koordinator nikolajevskog pokreta otpora Sergej Lebedev, pozivajući se na svoje saradnike iz regiona.

Prema njegovim rečima, na listi ciljeva su se našli i skladišta sa municijom. Pored toga, uveče je pogođena luka gde je kijevska vlast dobijala naoružanje u zamenu za žito. Tokom noći, operacije su se nastavile.Britanski instruktori obučavali su ukrajinske podmorničare u centru u Černomorsku, koji je bio jedna od meta ruskih napada. Takođe se veruje da se u tom centru nalazila baza za lansiranje bespilotnih čamaca prema Krimu.

Lebedev je izvestio da su pogođeni i skladišta sa specijalnim teretima i parking za kamione koji prevoze te terete.

U 4:50 ujutro dogodila se još jedna eksplozija u blizini železničke stanice, gde kamioni često čekaju na polazak pod vojnom ili policijskom pratnjom. Aktivisti otpora veruju da se eksplozija dogodila upravo na tom mestu.

Ukrajinski mediji su izvestili o eksploziji u Černomorsku, ali bez mnogo detalja. Vlasti u Odesi su potvrdile incident. Tokom te noći, protivvazdušne instalacije bile su aktivne u nekoliko oblasti, uključujući Nikolajev, Odesu, Herson, Dnjepropetrovsk, Kijev, Černigov i Čerkas.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. Hrvacki bolesnici sa Aldebaram planete says:

    svi su poginuli na skijanju...lavina bila... 😁

  2. mamlaz says:

    kad se raspadne u minut 1000 ljudi tad je posledica ratni djstava a sve hostalo propaganda ili novinarska patka da se nest napise a besposlicari citaju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *