Ruski komandosi pobednici Marša mira u Holandiji

Ruski komandosi pobednici Marša mira u Holandiji

24 јула 2013

RUSSIA-INTERIOR-TROOPSRuske desantne jedinice pobedile su na prestižnom Maršu mira održanom u Holandiji.

Rusiju se predstavljali pripadnici Pskovske divizije vazdušno-desantnih snaga – jedne od najspremnijih vojnih formacija Ruske armije. Ovo takmičenje se održava svake godine od 1909. goda. U njemu učestvuju međunarodne vojne delegacije i profesionalni sportisti iz celog sveta.

Učesnici treba pređu razdaljinu od 160 km u roku od četiri dana. Dozvoljeno je samo kretanje peške. Ove godine učestvovalo je preko 40.000 ljudi. Mnogi su zbog ozbiljnog preopterećenja odustali.

Ruski vojnici su došli do cilja u punom sastavu. Oni učestvuju u maršu prvi put od 1995. i prvi put su stigli na cilj u punom sastavu.

Četvorodnevni maraton u najstarijem holandskom gradu prvobitno je bio zamišljen kao deo vojnih vežbi, ali je vremenom znatno porastao broj običnih građana koji žele da provere svoju izdržljivost. Maraton je danas kulturno-sportski događaj. U ovogodišnjem maršu učestvovalo je oko 40.000 ljudi, od kojih oko 5.000 vojnika. Bez obzira na to što se sve odvija u prazničnoj atmosferi i ljudi igraju i pevaju, učesnicima uopšte nije lako.

Svakom učesniku se u đon ugrađuje elektronski čip. Na taj način organizatori prate maršrutu kretanja. Specijalna komisija sa rastojanja po nekoliko puta meri težinu tereta.

Maraton je postao ozbiljna provera izdržljivosti. Do cilja obično ne dođe ni šestina vojnika i oficira, s običnim građanima je situacija još drastičnija. Prvog dana odustalo je oko hiljadu ljudi, drugog dana skoro isto toliko. Među razlozima odustajanja najčešći su povrede, pregrevanje i sunčanica.

Kako bi lično dočekao pobedničku ekipu, komandir holandske Kraljevske pešadije general-poručnik Mart de Krojf promenio je svoj plan. On je ruskim vojnicima uručio počasne diplome. „Rusi su naši stari saveznici, vrlo sam ponosan što učestvuju u maršu – rekao je de Krojf. – I sami vidite: oni su vrlo dobro fizički pripremljeni“. U čast ruskih vojnika, jedine vojne ekipe od 34 zemlje-učesnice, holandski orkestar odsvirao je himnu RF.

(Fakti.org)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u