РУСКИ ЛАНАЦ МАРКЕТА СТИЖЕ У СРБИЈУ: Преплавиће српске градове

RUSKI LANAC MARKETA STIŽE U SRBIJU: Preplaviće srpske gradove

16 avgusta 2020

Ruski prehrambeni lanac MERE ulazi na srpsko maloprodajno tržište, saznaje portal Retail Serbia.

Srpsko tržište će uskoro postati bogatije za novi lanac diskont marketa prehrambenog tipa.Ruska trgovačka kompanija MERE ulazi u Srbiju i planra da postane jedan od najvećih lanaca na našem tržištu.

MERE je pridružnica ruske Torgservis grupe, osnovane 2009. godine koja trenutno posluje na više od 800 lokacija širom Rusije pod brendom Svetofor i treći je po veličini lanac iza trgovačkih kompanija X5 i Magnit.

„Do sada smo otvorili 1.5000 diskont marketa i poslujemo u 10 zemalja. Došlo je vreme da proširimo svoje poslovanje i na srpsko tržište sa bar 100 marketa i prosečnom površinom od oko 1.000 kvadrata. Planiramo da radimo direktno sa proizvođačima, pod strogom kontrolom kvaliteta i niskom trgovačko maržom. Naše cene će biti za 20 odsto niže od prosečih. Kupci u MERE marketima su ljudi koji vode računa o svom novcu i vremenu, sa prosečnim i nižim primanjima“, istakli su iz filijale ruske kompanije u Srbiji.

MERE je ulaskom na nemačko tržište bio prinuđen da zbog velike potražnje i nestašice robe na zalihama privremeno zatvori svoje prodavnice. U našem regionu kompanija poseduje diskont markete u Rumuniji, a u ponudi ruskog diskontera prisutni si i neki srpski proizvodi.

Kompanija planira da pored Srbije, svoje poslovanje proširi i na tržište Grčke. Diskonti MERE prostiru se na površinama od 800 do 1.200 kvadrata i nude od 1.500 do 2.000 raznovrsnih artikala.

KOMENTARI10 komentara

 1. Zorana says:

  Cekam vas ko ozebla sunce. Muka mi je vise od ovih marketa u vlasnistvu hrvatske i nemackog lilda koji prodaje otpad. Jos ako budete jeftiniji...

 2. milorad3 says:

  ovo će da nam uštedi pare definitivno, dobra vest,čuo sam da su zaista manje cene u tim marketima

 3. Boban za Srpskog Cara i carevinu Srbiju says:

  Još ako ne traže da se nose maske rado ću tamo da kupujem

 4. garo says:

  To je spas za Srbski narod i Srbiju.

 5. Jasen says:

  Da, a za uzvrat srpske jabuke idu u Rusiju, preprodate iz albanije, makedonije i španije.

 6. Kiro says:

  Zašto MERE piše latinicom i ostalo na njemačkom? Ajte braćo malo ćirilicu da se bolje osećam.

  • Rista says:

   Podržavam ali mislim da je ovo slika iz njihove nemačke prodavnice a da će u Srbiji pisati srpskim pismom kao u nemačkoj nemačkim.

  • Zorana says:

   Zato sto je slika iz Nemacke. Nisu jos stigli u Srbiju. Pise ti lepo u clanku sve.

 7. Rista says:

  Direktno sa proizvođačom? Ako misle na srpske proizvođače...mi ne proizvodimo sve. Uostalom kada je IKEA ušla u Srbiju, što ne bi mogao i strani dućan. Ebem gi u mozak...Pljačkaju nas sa svih strana. Ali ajd, bolje rusi nego hrvati u svakom slučaju, samo izbor nam je zaista posran. Ne daju nam ni da živimo ni da radimo. Globalna trgovina i ko ima para na gomili, ubija sve male dućane i...i tako dalje. Muka mi da pišem. Teraj govna napolje i tačka. Ma znam da nema ko da ih istera, znam da moramo i ubi me nemoć ropstva. Kinezi i ameri prave mostove, tope naše gvožđe i odnose tamo, dabogda im glave porazbijalo, zidaju autoputeve, kupuju rude za to a mi radimo kao rudari u svojoj državi i ni most sami ne smemo da pravimo, ni gvožđe svoje ne smemo da topimo, ni šljive svoje ne smemo da prodajemo... Rusi prodaju klikere, dukser gaće, benzin i kurtone po Srbiji, nemci novine i televizije, ameri muda za bubrege, italijani lemuzine iz naše vabrike, južnokorejanci imaju vabriku sa volovskom radnom snagom koja živi od komušike...Ludi Srbi uštede malo otkidajući od usta i svakog leta odu sve nogu udupe i daju uštede Erdoganu, Micotakisu, Đukanociću i Tuđmanu...Em nas uništavaju, em im pomažemo.

 8. uddu says:

  Pa zar rusi znaju da proizvode nešto drugo osim oružja ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *