РУСКИ ЛЕКАР ОБЈАСНИО: Ево због чега је у Италији велика смртност од КОРОНАВИРУСА

RUSKI LEKAR OBJASNIO: Evo zbog čega je u Italiji velika smrtnost od KORONAVIRUSA

24 marta 2020

Ruski lekar Aleksandar Mjasnikov smatra da je uzrok visoke smrtnosti u Italiji od virusa korona odbijanje vlasti da na vreme hospitalizuje inficirane osobe.

Po mišljenju Mjasnikova, italijanske bolnice su preplavljene ogromnim brojem pacijenata jer su vlasti izabrale pogrešnu taktiku borbe protiv virusa i u tome izgubile vreme. Tek su počele da dižu uzbunu kada je već bilo kasno.

Zbog toga inficirane osobe, bez težih simptoma, šalju kući umesto da ostave u bolnicu i u potpunosti izoluju, kao što rade u Rusiji.

„To „sedi kući“ verovatno ne funkcioniše: to rođaci uđu, na tren se izađe da se prošeta pas i tako dalje“, napisao je lekar na svom telegram-kanalu.

Italija se nalazi na prvom mestu u Evropi po broju zaraženih virusom korona, a po broju žrtava je ispred Kine. Prema poslednjim podacima, na Apeninskom poluostrvu je zabeleženo 60.000 zaraženih, od čega je 5.600 preminulo.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, u svetu je do sada zaraženo oko 330.000 ljudi, od čega je 14.100 preminulo.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *