РУСКИ ЛЕКАР открио због чега је КОРОНАВИРУС посебно опасан

RUSKI LEKAR otkrio zbog čega je KORONAVIRUS posebno opasan

30 marta 2020

Lekar i direktor farmaceutske kompanije „NovaMedika“ Zahar Lejkin izjavio je da virus korona poseduje jedinstveno svojstvo — naime, RNK virusi, u koje spada i Kovid-19, veoma brzo mutiraju.

„Ne postoji nijedan ciklus replikacije virusa, koji reprodukuje isti virus. Svaki ciklus je nova mutacija“, izjavio je Lejkin.Prema njegovim rečima, virusne čestice se ne ponavljaju prilikom generacije u ćeliji. Kada su kineski lekari predali nekoliko desetina sojeva virusa, koje su izdvojili tokom epidemije u zemlji, u njima je već bilo 149 mutacija.

Lekar objašnjava da među divljim životinjama cirkuliše nekoliko stotina sojeva virusa korona, i oko 40 među ljudskom populacijom.

„Kada je reč o sezonskim zarazama, 15 odsto uzročnika čine virusi korona“, ističe lekar i dodaje da grupa virusa prouzrokuje tešku upalu pluća.

„Virus korona ima sposobnost da razmenjuje svoj genetski materijal između čestica. To je takozvana rekombinacija. Ne samo da razmenjuje sojeve kod ljudi, nego i kod divljih životinja, što se i desilo u Kini“, pojasnio je Lejkin.

KOMENTARIJedan komentar

  1. zaliv says:

    Samo da prodje ovo sada, ja na dedovini u jednom skoro napustenom selu kraj Ivanjice sredjujem staru kucu pa moze da bude opasan koliko hoce...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *