РУСКИ МАРИНЦИ СТИГЛИ У СИРИЈУ: Путин послао бродове, авионе и нуклеарну подморницу!

RUSKI MARINCI STIGLI U SIRIJU: Putin poslao brodove, avione i nuklearnu podmornicu!

10 septembra 2015

Russian-Warships- 658Rusija je za proteklih dan-dva u Siriju poslala dva mornarička broda i jedan transportni avion i tamo rasporedila manji broj vojnika, tvrde dva anonimna američka zvaničnika u izjavi Rojtersu.

Po njima, „svrha vojnih pokreta Rusije u Siriji nije jasna, a nije nemoguće da Moskva postavlja teren za vazdušne borbe u sirijskom konfliktu da bi ojačala sirijskog predsedika Bašara el-Asada“.

Jedan od američkih zvaničnika je rekao da „početne indicije sugerišu“ da je fokus na pripremi jednog aerodroma u blizini luke Latakije, Asadovog uporišta.

Pročitajte još:

STRAH I TREPET: Rusi poslali najveću nuklearnu podmornicu na svetu ka Siriji!

RUSKI GENERAL GERASIMOV: Daćemo Sirijcima rakete da pogode spavaću sobu Erdogana!

Ti zvaničnici procenjuju da je desetine mornaričkih pešadinaca nedavno stiglo na taj aerodrom, možda zbog pomoći u osiguravanju bezbednosti.

Rojters je ranije javio da na taj sirijski aerodrom prethodno transportovane montažne kućice za stotine ljudi, a dva američka zvaničnika rekla su da je stiglo još takvih ruskih montažnih objekata.

Po njihovim rečima, dva broda za transport tenkova stigla su pre dan ili dva u luku Tartus, južno od Latakije, a avion na aerodrom kod tog lučkog grada.

Zvaničnici nisu rekli šta je u brodovima utovareno, navodi britanska agencija.

Rojters dodaje da su SAD i Rusija „dugo u zavadi oko Sirije“, da Rusija podržava Asada a SAD zagovaraju „političku tranziciju za okončanje njegove vladavine“, i da je Pentagon u utorak saopštio da ruska podrška Asadu nosi rizik „dalje eskalacije konflikta“.

Ranije danas rusko Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je da Rusija isporučuje vojnu tehniku Siriji u punoj saglasnosti sa međunarodnim pravom i da može u slučaju potrebe da razmotri i dodatnu pomoć Damasku u borbi protiv terorizma.

Predstavnica Ministarstva Marija Zaharova je rekla i da su u Siriji prisutni ruski vojni specijalisti koji pomažu obučavanje sa isporučenom tehnikom.

Agencija Interfaks prenela je izjavu zamenika predsednika Komiteta za odbranu i bezbednost u Savetu federacije (gornjem domu parlamenta) Rusije, Nikolaja Fedorjaka, da jedinice ruskih Oružanih snaga ne učestvuju u sirijskom konfliktu, jer je to nemoguće bez odgovarajućeg odobrenja Saveta, koje nije usvajano.

„Upotreba Oružanih snaga Rusije u inostranstvu moguća je tek posle odluke gornjeg doma parlamenta na predlog šefa države. Takvu odluku nismo doneli“, kazao je on i dodao da se predsednik Rusije nije obraćao Savetu federacije sa zahtevom.

KOMENTARI5 komentara

 1. Kulak says:

  Nisu stigli.Ruski zvaničnici tvrde da Rusija nije poslala svoje borbene jedinice u Siriju.Očito se oko Sirije vodi propagandni rat.Rusija za sada ne šalje svoju vojsku ni u Novorusiju ni u Siriju.Ako im dogori do nokata możda ipak pošalju.

 2. Auuu says:

  Ljudi kakvo je ovo oruzje sto su Rusi doneli Sirijcima, ovo je kao laserski zrak koji przi sve...NATO i njihove buduce podguzne muve za clanstvo i treba da su zabrinuti…ovo je strasno https://m.youtube.com/watch?v=y0e6Ro72suY

 3. Teofilus Paklenopulos says:

  Samo rokaj.

 4. Voka says:

  @Auuu ...u pitanju je "Gatling gun"...taj snimak što si izbacio nema veze sa tim naslovom...evo ti o čemu se radi... http://www.liveleak.com/view?i=fef_1440692357

 5. Pingback: MIROSLAV LAZANSKI: Rusija lupila šamar Americi! - VOJVOĐANSKE NOVINE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *