РУСКИ МЕДИЈИ О ВУЧИЋУ: Том човеку треба дати „црни појас“! Толико је лажи о његовом деловању, а он трпи све притиске!

RUSKI MEDIJI O VUČIĆU: Tom čoveku treba dati „crni pojas“! Toliko je laži o njegovom delovanju, a on trpi sve pritiske!

21 marta 2023

Dešava se da čovek neku veštinu, koja je za društvo čudna, ili je društvo čak i osuđuje, dovede do savršenstva, nakon čega mu se ona pripisuje kao zasluga. Takvi ljudi nastupaju u cirkusima, o njima pišu u „Ginisovoj knjizi rekorda“, nagrađuju ih, piše autor RIA Novosti Dmitrij Bavirin.

Autorski tekst prenosimo u celosti:Neko golim rukama savija gvozdenu šipku. Neko dresira otrovne zmije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sedi na dve stolice. Ako ćemo po savesti, on bi trebalo da pretenduje na „crni pojas“ u toj vrsti političkih borilačkih veština.

Ranije su ga zbog toga prekorevali – i na Zapadu, i u Rusiji. Govorili su mu da treba da se opredeli za koga je – za nas, ili za njih, jer koliko se dugo može sedeti na dve stolice. Prekorevaju ga i sada, i to deset puta češće. A mogli bi prosto da se dive, jer je on to zaslužio.

Mala siromašna zemlja, sa svih strana okružena istorijskim neprijateljima i finansijski zavisna od Zapada, već više od godinu dana se suprotstavlja njegovim ultimativnim zahtevima da uvede sankcije Rusiji i da čini druge gadosti. A kako se suprotstavlja – niko ne može objasni. To je izvan granica običnih ljudskih sposobnosti.

Zbog toga od Srba očekuju nekakav trik ili, otvoreno govoreći, izdaju, a kreativci Centra za informaciono-psihološke operacije i drugih kancelarija za proizvodnju proukrajinske propagande padaju na plodono tlo.

Samo tokom poslednjih par nedelja mnogi su poverovali u to da:

a) Srbija, preko Turske, isporučuje Oružanim snagama Ukrajine municiju sopstvene proizvodnje, uključujući projektile za višecevne raketne sisteme „Grad“ (zasnovano na lažnim „dokumentima s interneta“);

b) Srbiju su „stisli“ i ona će već za koji dan uvesti antiruske sankcije (zasnovano na lažnom citatu Vučića);

v) Srbija je predala kosovske Srbe i u suštini priznala kosovsku vladu (uopšte nije jasno na čemu je to zasnovano).

Ne može se reći da je u uslovima ucene i pritiska bez presedana Beograd uspeo da izdrži bez gubitaka i da nije napravio nikakve ustupke Zapadu – to već ne bi bilo majstorstvo nego magija. Na primer, vlasti su odustale od kupovine ruskih lovaca u korist francuuskih, smanjile broj avionskih letova ka Moskvi i prete krivičnom istragom protiv građana koji su učestvovali u borbenim dejstvima u Ukrajini.

Za sada je, međutim, sve to na rečima i bez nove pravne infrastrukture (postojeći zakon koji kažnjava plaćenike pisan je i usvajan protiv islamista koji su „gostovali“ u Siriji).

Mnogo uticajnije i bogatije zemlje Evrope pokazuju znatno manji stepen izdržljivosti. To pokušavaju da objasne na razne načine, ali kako god okreneš, oslanjaju se na ličnost Vučića i ulogu ličnosti u istoriji – on zna kako, i to je to. Ministar propagande u vladi Slobodana Miloševića u periodu rata protiv NATO-a od tog vremena zaradio je mnoge prehlade na sahranama svojih neprijatelja. Jedni su odavno u penziji, poput Bila Klintona, drugi su bukvalno u grobu, poput Madlen Olbrajt, treći u zatvoru, poput bivšeg lidera kosovskih Albanaca Hašima Tačija. A Vučić je i dalje u sedlu – i na dve stolice istovremeno.

U srpskoj vlasti on je „razvodnik“ – kontroliše kako partiju „rusofila“, tako i one koji su u punoj meri okrenuti ka Briselu i Vašingtonu (u eliti je mnogo i jednih, i drugih). Ljubomorni na Zapad, posmatrači računaju imenovanje svake nove članice NATO-a kao jedno „skretanje“, ali kako da razeberu ovako virtuoznu tehniku.

Na primer, premijerka Ana Brnabić je postala trn u oku slovenofilima. Potpuno prozapadna, celog života je radila u atlantskim strukturama, otvoreno živi u istopolnim odnosima – pravi agent Soroša koji potkopava rusko-srpsko prijateljstvo. Ali takvom premijeru Srbije je mnogo lakše da umiruje Evropsku uniju, u koju odlazi gotovo polovina ukupnog srpskog izvoza, a isti je i udeo EU u svim stranim investicijama u Srbiji. A politički je Ana Brnabić apsolutno zavisna od Vučića i nije sposobna za autonomnu karijeru – pored ostalog zbog svoje orijentacije.Drugi primer je ministar ekonomije Rade Basta. Još jedna ekstravagantna ličnost u vladi, pri čemu zlonamernici tvrde da je bez profesionalnog obrazovanja – bivši nastavnik fiskulture sumnjivog političkog porekla. On se javno založio za uvođenje sankcija, posle čega je čitave sedmice dobijao šamare kako od kolega i saradnika, tako i od opozicije.

A zašto je on potreban Vučiću? „Gledajte i učite“ – mogao bi da odgovori srpski predsednik u trenutku iskrenosti. Basta je, pored ostalog, potreban i za takve predstave.

Zvanično srpski lider negira bilo kakvo učešće u predstavi s Bastom – „on je to sam, sam“. Ipak, oni kojim su poznati njegovi talenti, ne veruju baš u to. U svakom slučaju, bilo bi pogrešno misliti da je preko ministra Vučić „prikupljao svedočenja“ – proveravao reakciju sistema. Nema šta tu da se proverava, reakcija je predvidiva, sistem kontroliše Vučić. Zato, međutim, sve te reakcije se mogu podneti pod nos evropskim činovnicima i raširiti ruke – eto, sami vidite kako je narod protiv, a šta ja mogu protiv naroda.

U teoriji, to ne bi trebalo da funkcioniše, jer nisu svi evropski činovnici budale. Ali to funkcioniše. S takvim majstorstvom se rađa.

Nezadovoljne u Rusiji to, uostalom, nije ubedilo i oni nastavljaju da traže od Vučića da se opredeli, čitaj – da konačno izabere Ruse. Istina, niko ne može da precizira šta bi tačno takav izbor, izrečen usmeno, promenio u praksi. Srbija će izgubiti polovinu ekonomije, našavši se u izolaciji, ali od Rusije neće dobiti ništa preko onoga što već ima. Geografija je nemilosrdna nauka.

Spoljna kritika Vučića u mnogome proističe iz potpunog nerazumevanja balkanskih realija i uslova života u najzapadnijoj tački „ruskog sveta“ (tamo vole da kažu: Nas i Rusa 150 miliona). Srbi imaju sto i jednu ubedljivu zamerku za svog predsednika, ali među njima nije nesposobnost da brani srpske i ruske interese.

Akrobata više i ne sedi na dve stolice, nego bukvalno žonglira njima u ringu s mnoštvom histeričnih veverica koje čekaju kada će izgubiti ravnotežu. Možda i hoće, naravno, uz vaše molitve. Ali za sada, kako pesma kaže, „ostavite za sada grehove po strani i cenite lepotu igre“.

(RIA Novosti – Sputnjik)

KOMENTARI22 komentara

 1. E.Lirsch says:

  SRAMOTA! Ako je i od Rusa mnogo je. Sve dok ima podrsku Kremaljskih jajara i pokatolöicenih u SPC-vi niko mu i nista ne moze. Ova agonija je pocela u Srbiji i zavrsice se u Srbiji sto znaci ad ce najduze moguce ad traje bas kod nas. Jerbo braca Rusi nikako da ojacaju da nam pomognu. Za sve to vrenme podrzavali su i podrzavaju opancare i podrepase na vlasti. Oni pokradosei opljackase i drzavu i narod. To Rusi ne racunjaju. Vazno je da mindzousti ume ad zonglira.

 2. E.Lirsch says:

  Budalastina

 3. LEON RADIC ZENICA BiH says:

  POSTO SE U SRBIJI NE POSTUJE NI USTAV , NI ZAKONI ONDA SE PRIMJENJUJE PRINCIP ZAKON DRUMOM, A ZIVOT SUMOM. PRAVNIK IZ CIPULJICA VODI SRBIJU SUMOM.

 4. Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

  Evo, zamalo da poverujemo da je ovo, iz ubeđenja i od srca, pisao Rus. S druge strane šta je žvalonji Psihu problem dati sto 'iljada naših para nekom novinaru za ni manje, ni više nego "crni pojas"?! :'))) Plati i - klati. A opet, može biti čist cinizam i tek samo "pacifikacija" pred odstrel...

 5. Za Srbiju says:

  Budaletina.

  • Ja, Mirka says:

   Da, i ja sam pomislila da je tekst, ako nije naručen, ustvari ironičan. SVe sve ali da je Vučić žongler u pozitivnom smislu, to nikako. On jedino žonglira u Srbiji sa sendvičarima i penzionerima, onim koji ga glasaju i prate uz sendvič sa podrigušom i flašicom vode.

   • Za Srbiju says:

    Ovo je sam napisao (njegov stil) i platio da izađe u ruskim medijima, kako bi naš narod bio prevaren, a i ruska javnost. Obzirom da je mnogo zasrao sa Rusima.

 6. Kulak says:

  Volim Srbiju

 7. Rista Bre says:

  Nekoliko komentatora...koji vežbaju pripremu za predaju još jednog predsednika Srbije Hagu. Pa, prvi put smo samo trenirali sa Miloševićem a sada predajom Vučića, definitivno ćemo uspeti da postavimo Čanka na mesto predsednika i tako...mišn akompliš! Ne, nas pet šest komentatora ovde nismo samo rodoljubisti, nego imamo podršku demokratije zapada...Jedan zadrigli antikomunista koji nema pojma šta se događa niti da su komunisti davna prošlost, jedan prepametni dečkić koji sve zna o savremenom svetu, atomskom ratu i Srbiji,(znam, jer sam i ja bio takav sveznajući kada sam imao 14 godina i sve znao), jedan odbegli sa terapije iz neke ludaje pa još par sličnih...To je sve što je ostalo od komentatora na ovom portalu, nekad poznatom sa bar dvadesetak do pedeset komentatora dnevno. Tako to ide kad dozvolite da nekoliko ograničenih tipova vode svoje monologe. Malo sam navratio i vidim samo još gore nego što je bilo. Moderator, ti mora da si se razvio u utamanjivača. Uspešno si sveo broj poseta na poželjan nivo. Najbolje da pođete putem Vaseljenske ili Fakta kada već prepisujte tekstove sa ova dva daleko više patriotski demokratizovana portala. A nije loše ni da kopirate Vebtribune ta. Sve uzori visoko pametnih malih ljudi. Jadna Srbijo, na šta si spala.

  • Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

   Zovite šintere, utek'o im Rista!!!

   • EkRostand says:

    Ma znaš ga ti i mi,Rista je garant Dragoslav Bokan.

 8. Beli Orao says:

  Koje gluposti je ovaj novinar napisao, vidi se da ne poznaje situaciju u Srbiji!

 9. milorad5 says:

  vučić upravo žonglira i rukama i nogama i dokt ouspeva DOBRO JE,alo prozapadni pastuvi i proruski vernici u srbiji postoji i SRBIJA jel da nije tako bili bi avganistan.Još mal osamo da izdržimo ovo ludilo jer ovo što se sad dešava u scelom svetu je očigledno ludilo i ot se nemože poreći nikakvom propagandom i TV stanicama i kvazi ekspertski izjavama.Još malo da izdržimo i da sačuvamo zdrav razum i gledamo svoja posla jer uskotro će početi da vitla ludo kolo smrti i ja brate u tom kolu ne želim da cupkam.Vi ostali ako ste već toliki obožavaoci mrš bre tamo gde vas srce vuče i dosta baljezganja,jer srbija neće ići u nuklearni rat,to ostavljamo mnogo pametnijim većim i bogatijim od nas,mi smo sirotinja u ćošku i zato neka se lepo oni razračunaju medjusobno jer mi nismo ni izazvali ili se mešali u to od samog početka čitavog rusko američkog sukoba.Ralčno da sam na mestu putina VEĆ BI EVRIOPA BILA ZGARIŠTE ali to je njegova i ruska stvar a mi tu ne možemo ništa da pomognemo ili odmognemo samo će sebe da izložimo opasnost nepotrebno.Pitaću sve "strane djake " majke im ga više nab.šta misle o americi i rusiji kada budemo morali da odbijamo besne horde gladnih hrvata sa granice ili tako nekih ostataka nacija,spaljenih do temelja bez ikakve šanse da se više ponovo podignu i obnove,pitaću ih kad budemo morali da puštamo struju kroz bodljikavu žicu na granici i kad cela naša nacija bude pod stalnom mobilizacijom i oružjem samo da nas žive ne bi pojele,gladne bolesne i besne horde očajnika.Jer to je ono što će im se desiti i to uskoro,već sad je jasno da više nema nazad i da će se tako nešto sigurno desiti u skorijem vremenu.Moramo još da se naoružamo bre bojim se da će da nagrne bar 50 milona očajnika u pravcu srbije turske i bliskog istoka jer da preplivaju atlantik ne mogu.

 10. Panter says:

  Kupovati vrijeme i izdržati. Biti malo knez Pavle a ne general Simović.

 11. Gagi says:

  Evo ga, stigao Rista. Probudio se iz zimskog sna. Jos se nije dobro razbudio pa je malo mrzovoljan i nervozan. Opet mu svi smetaju koji mu remete samocu i njegove vanvremenske misli. SVI moraju da misle kao Rista, u suprotnom, dobice ostre kritike okruznog komesara. A, jeste, Srbija je spala na jad i cemer. Ni danasnja Akademija nauka i svi moguci vrsni intelektualci u ovoj drzavi, nisu u stanju da prepoznaju da je najvece razvaljivanje Srpskog naroda iznutra. Davno namesteni Ristini istomisljenici nikako da izadju na kraj sa nepotizmom i neverovatnim orgijanjem svakakvih zlotvora. Kada kod Riste na salas neko dodje da mu krade kokoske, verovatno o tome treba "duboko" i "intelektualno" da se razmisli, da se nadje resenje da se lopov ne uvredi a da i osteceni bude zadovoljan. Posle tolikog klanja i pljackanja Srpskog naroda, unutrasnje destabilizacije i kulturnog razvaljivanja Srpskog naroda, potrebna je naknadna vanvremenska pamet da se vidi o cemu se ovde radi. Svako ko je malo normalan, ako su takvi pritisci dusmana, koji nikada nisu prestajali, mogao je bar ovo sramno unutrasnje stanje da sredi. Na kraju, i tog Canka i njemu slicnima. Slazem se da deca treba da zive i da je bilo previse nasih ljudskih gubitaka vekovima unazad, pa dobro, neka zive srecni u ovim uslovima projektovanog unutrasnjeg ludila i nestabilnosti. Svako popustanje je slabost, onda se slabost kalemi dalje u beskraj. Srbi nikada nisu bili slabi, danas to jesu jer je vaznije lagodno ziveti nego casno. Izbor je to. Mozda danasnji vrhunski "intelektualci" znaju kako je to nekada islo, rekao bih sa zrtvom a ne sa pristupanjem okupatoru i kolonizatoru. Guzica je Risto postala vaznija od glave.

  • RASPUCHIN says:

   Da , u pravu ste , nekima je guzica važnija od glave pa kada im već ne ide u glavu takvi , veoma lako , pristanu da im uđe u guzicu samo kako se ne bi morali odreći lagodnog života. Njihove guzice su važnije od glava ovog napaćenog naroda. Naravno da djeca trebaju da žive. Trebala su da žive i sva ona silna djeca sa Kozare i ne samo sa Kozare već i iz obe Krajine koja su završila svoje živote u nastrašnijim mukama kojima su ih podvrgle ustaše. O toj se djeci jako malo pričalo zbog "bratstva i jedinstva". Djeca se ne mogu sačuvati na sličan način očekujući da više nema vuka ispod jagnjeće kože. Uveliko se postavlja pitanje : Kako je moguće da je "šačica" ustaša vodila toliki narod na klanje? Pa upravo jer je tom narodu pričana ista priča o tome kako ne treba da ratujemo zbog "bratstva i jedinstva" koje je zamjenjeno novom besmislenom kovanicom koja glasi "mir i stabilnost" na ovim proser... , pardon , prostorima. Da , željeli mi to ili ne, mnogi bi rado kidisali na našu , SRBsku , djecu.

 12. Rista Bre says:

  Koji maloumni i bljutavi komentari. Onaj pobego iz ludaje i divlja li divlja po srpskim "slobodnim" medijima, onaj drugi puca od nekog antikomunizma i ne sviđa mu se jedan mali salaš(da nije taj stav neka komunistička privilegija, Gagi? Komunisti su uništili salaše, ali ne i Riste), ovaj treći samo veze svoje lične priče. Nemate pojma ni o čemu osim što je onaj prvi totalno izgubljen i ne treba mu ni zameriti, a ova dva imaju samo jedan mali, uski otrcani pogled. Ti Raspućin, malo si me razočarao. Gde to Srbi nisu stradali(seti se malo Kadinjače) i shvati da je ovo sada opšti napad na Srbe a ne samo na krajišnike i da je samo nastavak takvih udara iz prošlosti. Kada gledate događaje sa svoga astala, sve što vidite ste vi, sebični, mali, prepametni komedijaši. Kakav je efekat vaših otrcanih misli? Nikakav, zato se i ne družim više sa vama. A i ne trebam vam na ovom mestu sigurno. Vi ste samodovoljni. Između ostalog, pomalo me je obradovao komentar Milorada. I iznenadio. Menjam mišljenje o njemu. Na kraju, pozdrav Srbi! Srba je ovde stena, ali se ne upušta previše sa samodovoljnim teoretičarima. Šteta.

  • RASPUCHIN says:

   Mogu Vam reći da ste i Vi mene razočarali. Da li trebam nabrajati sva stratišta Srba? Da li treba pominjati i Lisičiji potok i sve ostale potoke i jame širom "ovih prostora"? Računao sam na Vašu nesumnjivu inteligenciju i da shvatate o čemu pišem i govorim? Ovo sa Krajinama i Kozarom se odnosilo samo i samo na djecu iako su djeca stradala na svim našim prostorima koje , naravno , ne razdvajam. Da li je dokaz da ne razdvajam naše prostore to što nikakve veze nisam imao sa R. Srpskom a bio sam pripadnik VRS? Da li ste Vi , Rista , branili , bar na početku rata iz devedesetih , svoju državu SFRJ pošto se , u početku , to branilo? Da li puškom ili na bilo koji drugi način ili ste bili pod rokljom svoje snaše na salašu? Uvjek je bio opšti napad na Srbe samo što je bio , poput TV-sapunica , u beskrajnim nastavcima i jako dobro mi je jasno o čemu se tu radi a jedini problem je što je sada došlo i do Vašeg salaša pa bi se onda moglo reći i da se radi o Vašem sebičluku jer su Krajine opustošili naši neprijatelji a na redu su salaši. Da li Vama istorija započinje Kadinjačom i da li Vam ne smetaju franački ratovi koji su se vodili protiv Srba na teritoriji sadašnje Njemačke. Da li su i tamo stradali Srbi? Ili su i oni sebični kao mi , Krajišnici? Da , lako je upućivati uvrede "komedijašima" ali zaboravljate da ovdje ima i šizofrenika sa dva nika a ljubitelji su bivše države i ideologije. Tačno je da već odavno nema komunista. Nekako sa njihovim nestankom su nestale i radodajke i profuknjače a pojavile su se starlete i sponzoruše. Sa nestankom komunista pojavili su se razni socijalisti , demokrati i ini a svi odreda su bili djeca , sada već i unuci , komunista. I činjenica je da su ti i takvi predali Miloševića jer narod nije imao veze s tom predajom. Izdali su ga i predali njegovi , svi odreda biološki ili ideološki potomci komunista. Zar Đinđić nije bio sin oficira JNA iz Brozovih službi? I da ne dužim i ne nabrajam ono što je Vama poznato a preko toga prelazite i lako se na neke činjenice oglušujete kao vaš "drug" Zeka. Ono što Vam se ne sviđa čuti jednostavno i ne slušate i preko toga prelazite kao da se nikada nije desilo. I ja kažem : šteta! Izgleda da se nikada nećemo razumjeti. Možda nam je tako suđeno po nekoj višoj sili ili je to samo jedan korak evolucije?

   • Rista Bre says:

    Mogu da se složim s tobom u većem delu, a moj komentar je samo bio odgovor na tvoj sramno-sniski komentar. Evo i sad pokazuješ te vrline. Kao prvo, ja uopšte nemam snašu na salašu već dobrih 20 godina. Nikad nisam bio u brozovoj službi, a pogotovo posle 74. Ja sam ono kao jedan od najstarijih do danas preživelih koji je otvoreno izjavio da je Ustav 74. i dalekometan i izuzetno poguban za Srbe. Gde si ti bio u to doba? U životu, ni za vreme Tita, nisam nikada radio u državnoj firmi. Ni jedan jedini sat. Ni danas ne radim u državnoj firmi iako mi davno bilo vreme penzionisanja. Nemam nikakve potrebe, ni zdravstvene ni psihološke da se penzionišem. Neke stvari sam već nekoliko puta napisao, ali ti svejedno navodiš neke izmišljotine o nekim snašama i slično. Čemu? Od čega se braniš i pljuješ po drugima? Nisam očekivao od tebe da se spustiš na nivo jednog Kosovca. Za Gagija mi malo žao, ali i on otvara svoje pravo lice. Ili se zaleteo, nisam baš siguran. Nemam ja ništa protiv što se njegovo nezadovoljstvo sa davno prošlim vremenom Komunista titoista završilo današnjim njegovim hroničnim posrtanjem i gađanjem u nepostojeću metu. Na primer, diskusija sa Gagijem u vezi Komunističke Kine, Kube, Venecuele uopšte ne bi bila moguća. I mnogo toga...Znači, mnogi ovde se gađaju sa nevažnim stvarima koje su ili davna prošlost, za njih još uvek ne rešena, ili ne shvataju da ih na tom uzaludnom Sizifovskom poslu drži Zapad svojom propagandom. Čisto ne shvatanje i gubljenje vremena. Za nas danas je najvažnije kako će Rusija završiti SVO u Ukrajini, da li će se i Indija priključiti savezu Kine i Rusije uskoro, da li će nas Zapad napasti ove ili sledeće godine, uglavnom dok Rusija još bude preokupirana Ukrajinom i slično. Pišem o tim stvarima, pa evo pomalo i ovde mada nisam dobrodošao, ali ja ne tražim nikada dobrodošlicu od uvrnutih ljudi. Meni je važno da ipak što više Srba pročita moje komentare a to što ovde ima samo vas par javno, ne znači da ovaj portal ne prati bar još 50 do 100 hiljada Srba. To je važno, dragi moj, a te Srbe ne zanimaju naše pacovske dosetke. Većinom njima pišem a vaša uskakanja me uopšte ne zanimaju osim kada moram da se "svetim". Ne valja vam pristup. Mene većina vaših stavova uopšte ne interesuje ali pročitam sve redovno i naravno da ima ponekih dobrih rečenica, ali uglavnom je to na nivou osnovaca jer većinom ne zalazite u šire događaje. A kada se vama lično nešto ne sviđa, e onda vaše ličnosti dolaze u sukob same sa sobom i vi očajno tražite izlaz serući po drugima. Ne ide tako, dragi moji Srbi. Nikada se, ili vrlo malo, mešam u vaše komentare. Ono malo vremena što odvojio za ovaj portal neću upotrebiti "ratujući" sa ispraznim štosovima sa vaše strane. Da ne idem dalje.

  • Pilot bespilotnih letelica says:

   Prestani da žvalaviš ovde u svojim kilometarskim ispraznim komentarima. Reci nešto vezano za temu ako imaš, ako nemaš - hajd' u park, igraj domine, dok te nisu zakopčali "na leđa".

 13. Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

  Tebe će rođeni ukućani dati na uspavljanje. Blamiraš ih javno. Ko ti dade pasvord za net, da prazne glave balegaš ovuda...?!!

 14. Gagi says:

  Dijagnoza: Rista je pokusao da bude Jugosloven, imao je malo casti pa to nije uspeo. Onda je presao na Srpstvo, sta drugo, ni to bas nije islo jer je i tu bilo teskih prevara. Danas nas Rista veruje u vanvremensku pamet i duhovnu alhemiju, da iz nicega nesto moze da bude. Moguce je Risto, danas se deca radjaju vestackim putem, bez znojenja i potrebnih emocija. Danas je sve moguce objasniti i stvoriti, jedino je pitanje, da li to ima Bozji lik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *