РУСКИ МЕДИЈИ ОБЈАВИЛИ: Србија купује оружје од Русије! ЕВО КОЈЕ ОРУЖЈЕ И КАДА

RUSKI MEDIJI OBJAVILI: Srbija kupuje oružje od Rusije! EVO KOJE ORUŽJE I KADA

20 oktobra 2018

Vojska Srbije dobiće ruski PVO raketni sistem „pancir S1“ u drugoj polovini iduće godine, saznaje Sputnjik, čime ćemo postati jedina zemlja u ovom delu Evrope koja će imati tako moćno oružje.

U istom periodu u Srbiju bi trebalo da stignu i helikopteri Mi-17 i Mi-35, a vojni eksperti ocenjuju da će nabavka novih helikoptera biti veliki tehnički skok borbene gotovosti našeg vazduhoplovstva.Takođe, do kraja iduće godine očekuje se da će Vojska Srbije dobiti i modernizovane tenkove T-72 i modernizovana oklopna vozila BRDM-2, koje Ruska Federacija poklanja Srbiji.

Vlada Srbije je već odvojila novac za „pancir“, koji ćemo nabaviti po najpovoljnijim mogućim uslovima.

Reč je o sistemu koje je ruski predsednik Vladimir Putin preporučio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću tokom vojne parade na Crvenom trgu u maju ove godine, a koje vojni eksperti i mediji nazivaju ubicom „apača“ i aviona A-10.

Hibridni protivavionski sistem „pancir S1“, koji uključuje protivavionske projektile i protivavionske topove, stvoren je kako bi se pružila direktna podrška trupama na terenu, ali i protivavionskim sistemima velikog dometa kao što su S-300 i S-400.

Reč je o mogućnom sistemu za odbranu od aviona, helikoptera, krstarećih raketa i bespilotnih letelica. Ruska armija je „pancire“ rasporedila u Siriji, gde su se odlično pokazali u borbenim uslovima, odbijajući nekoliko masovnih napada bespilotnih letelica na rusku bazu Hmejmim.

Srpske vlasti su više puta ponovile da Srbija nabavlja oružje da bi ojačala svoju odbranu.

(Sputnjik)

KOMENTARI11 komentara

 1. Hruscov says:

  Ma kome se pravdate, kupuj bedu siptari krecu. Ucite Srbe na KiM gerilskom ratovanju, opstanak je pred nama.

 2. Milan says:

  To nas nece spasti,potrebno je nesto jace i od atomske bombe.

 3. opet ja says:

  Hruščov ne loži se. Vučko ti ovim samo zamazuje oči, a sve radi da Šiptari dobiju svoju nezavisnu narko državu.

 4. Beli Orao says:

  Hruščov , nažalost nadaš se nečemu čega neće biti ili je velika šara ( laž ) ovog izdajnika da mu ime ne pominjem i jezik prljam, tvoje pobude su iskrene ali ništa od tog, Opet Ja je u pravu!!!

 5. Ivan Grozni says:

  Ovo je jos jedan SPIN naprednjaka kako bi se smirili duhovi u Srbiji. Isto je ova nabavka, kao i bolji zivot koji obecavaju. Samo sto nije. Evo lazu nas 5 godina o poboljsanju standarda a znamo da je laz. Ako ovi budu vladali jos 50 godina uvek c, za lose stanje u privredi, traziti "krivca" u zutima i opoziciji ma ko ona bila.

 6. TC Srbija says:

  Propoaganda velikih laži.Nažalost velika većina ljudi veruje i loži se. Do nove laži koja će poklopiti ovu staru.

 7. toma says:

  Sve je moguce,i na svaku opciju treba biti spreman.Srbija ne kupuje oruzje bez veze,a i dobija dosta oruzja od Rusije besplatno.To bi moglo znaciti da su i neke druge opcije u skoroj buducnosti moguce.Ne treba zaboraviti da su siptari problem za evropu a ne srbi,tako da ce se mozda taj problem nekada rijesiti na drugi nacin.Za sada nato i evropa zele da kosovo i pravno odvoje od Srbije i da ga legitimno pripoje albaniji.Tako bi se rijesio problem islamizacije kosova koji je veliki problem za zapad.Kako sada stvari stoje,od legalnog i legitimnog odvajanja kosova od Srbije nema nista tako da se moguce rade vec neki drugi planovi.Kad se zna da je vijece evrope glasalo za ukidanje viznog rezima za siptare sa kosova,moglo bi se reci da i to spada u taj novi plan.

 8. Otpor idijotizmu says:

  Nesto se mora nabaviti, vremena sve manje, pretnji sve vise. Svi zele kontrolu nad Balkanom i svi se naoruzavaju, moramo i mi. U istinitost ove vesti poverovacu kad pvo jedinice budu naoruzane ovim sistemom, do tada nista, samo bombasticni naslovi. Inace, pancir je vrh za srednje i kratke domete. Tokom rata 1999 godine mnogo muka na Kosovu srpskoj vojsci zadali su upravo avioni A10. Desavalo se da ih nase pvo jedinice pogadjaju i po vise puta, ali ih nisu obarali. To kod pancira ne prolazi, jedan pogodak - jedno obaranje.

 9. Milica says:

  Vučić je najavio da su mogući novi vanredni izbori sledeće 2019 godine. Obmanjujući i lažljivi predizborni marketing je već krenuo, onaj koji je dosad davao dobre rezultate esenesovcima. Najavljuju se kupovine ruskog naoružanja ali u mizernim količinama i sa realizacijom što kasnije i najbolje nikad. "Ruski mediji objavili" , "Putin šalje moćno oružje", itda tekst nije napisan niti objavljen u Rusiji, nego tekst je napisala Olivera Ikodinović srpkinja koja radi za "Sputnjik Srbija", dakle vest je smućkana u Srbiji. U Generalštabu Srbije sede NATO oficiri i upravljaju srpskom vojskom kako im se ćefne, a narodu mažu oči sa pričicama o ruskom naoružanju. Većina naoružanja o kom pišu uopšte ne stiže, a ono što stiže u malim je količinama i ko zna kad će biti isporučeno. Ostavljaju i taj utisak da planski i namerno kasne sa najneophodnijim nabavkama za Vojsku Srbije. Zatim Putin dolazi u Srbiju, te u novembru će, te u januaru će, a najbolje da još jednom odloži dolazak do novih Vučićevih izbora. Caru Vučiću atlantističke orijentacije da stiže na noge i da mu se pokloni čak i "princ" Putin to bi bio fantastičan dekor izborne pozorišne predstave za balkansku čaršiju sa iskvarenom dušom i kukavičkim izdajničkim srcem. Ako bi u istom danu u Beograd došao Jens Stoltenberg koga bi pre Vučić primio Stoltenberga ili Putina?

 10. Miraš says:

  Te navodne vesti iz Rusije valjaju se u srpskim medijima na neozbiljan i tipično domaći malograđanski i provincijalan način, po stilu pisanja i po sadržaju uopšte ne liče na vesti kako se one pišu i objavljuju u Rusiji. Vladimir Putin tako kako ga prikazuju domaći mediji kod nas sve više liči na Zonče Zamfirsko koju treba iskompromitovati i iskoristiti za potrebe nižeg i slabijeg srpskog staleža. Ali kao nekad ne ženi se iz iskrene ljubavi današnji Mane (Manasija tj. Manča) siromašni zanatlija sa ambicijom da stvara, nego ovo je "zanatlija" iz atlantističke škole koji jedino želi da čuva i grli vlast tj. Vlastu. Zaplet današljeg romana je veći i osavremenjen je. U Rusiji ovo sporo prepoznaju. Nije mi poznato da Rusi u kljiževnosti imaju nešto ni blizu slično poput romana "Zona Zamfirova" od našeg Stevana Sremca. Ruska kljiževnost jeste raznovrsna i bogata, ali u ruskoj tradiciji i kulturi nema čorbi sa ovakvim sastojcima, začinima i ukusom.

  • Miraš says:

   ... Zaplet današnjeg romana je veći i osavremenjen je. U Rusiji ovo sporo prepoznaju. Nije mi poznato da Rusi u književnosti imaju... Kako se zasad odvija po svoj prilici Zonče Zamfirsko tj. Vladimir Putin imajući posla sa lukavim i namazanim svim mastima srpskim ćiftama do kraja ovog osavremenjenog romana će da izvisi. Na kraju neće biti ni ostvarene ljubavi, za razliku od nekad. NEMA PRAVE LJUBAVI, to će biti "the end". Najvažnije je koje će biti posledice po srpsku raju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *