РУСКИ МЕДИЈИ ОКТРИВАЈУ: Ово је место састанка Путина и Трампа

RUSKI MEDIJI OKTRIVAJU: Ovo je mesto sastanka Putina i Trampa

17 aprila 2018

Predsednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Donald Tramp mogu da se sretnu i u „trećoj zemlji“, ako nastane situacija koja zahteva sastanak lidera, rekao je za Sputnjik ruski diplomatski izvor.

„Za sada razgovori nisu išli dalje. Stvar je skrajnuta zbog uvođenja sankcija. U rasporedu bliskih događaja, gde se lideri mogu sastati, jesu samiti Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje u Papui Novoj Gvineji i G20 u Buenos Ajresu u novembru“, objasnio je sagovornik agencije.

Uostalom, izvor nije isključio mogućnost da se sastanak desi i ranije, „u trećoj zemlji, ako se stvori situacija koja zahteva sastanak lidera i traži neki pozitivni rezultat“.

KOMENTARI3 komentara

  1. Miraš says:

    SAD: "Hoću napred", ali ako budemo morali držim i zastavu "Hoću nazad" tj. "Idemo Kući" . "Idemo kući" izgleda kao prevara dok smišljaju kako bi mogli da napreduju u Siriji u potezu jugoistok - srednji zapadni deo Sirije, od Abu Kemala pa preko Palmire do Homsa i Tartusa. Ali Amerikanci da bi osvojili Tartus morali bi da se vojno sukobe sa Rusijom i to direktno! Štagod da je bilo noćas u Homsu: stvarni raketni napad ili lažni napad tj. samo elektronski napad na raketni sistem, zanimljivo je da je odabran vojni aerodrom blizu Homsa. U Siriji na terenu Amerikanci još uvek pokušavaju da ojačaju tj. povećaju teritorije pod svojom kontrolom, a u isto vreme daju (lažljive ?) predloge o izlasku trupa SAD iz Sirije.

  2. Miraš says:

    SAD žele da izvrše zamenu svojih trupa u Siriji sa vojskama Zalivskih država. Po pisanju američkog Vol Strit Žurnala Donald Tramp je ponovio obećanje da će povući američke trupe iz Sirije u najkraćem mogućem roku i "pustiće da drugi ljudi brinu o tome." ... Tramp planira da zameni američke trupe sa snagama drugih arapskih zemalja, da stabilizuje ssituaciju u severoistočnom delu države Sirije. Prema izvorima ovog medija, Trampov nacionalni savetnik za bezbednost Džon Bolton je nedavno održao telefonski razgovor sa vršiocem dužnosti šefa obaveštajne službe Egipta, da vidi da li bi i Kairo bio spreman da doprinese realizaciji tog plana .... Računaju da bi u tome učestvovale Saudijska Arabija, Katar i U.A. Emirati. (Čitaj snage S. Arabije bore se protiv ISIS! Tek kako bi se osećalo domaće arapsko stanovništvo kad vidi saudijsku vojsku.)... Međutim, neće to biti izvodljivo jer Saudijska Arabija i UAE su vojno uključeni u Jemenu, a Egipat neće hteti da brani teritoriju koja ne bi bila pod kontrolom režima sirijskog predsednika Bašara al Asada... SAD uspostavlja novu vojnu bazu u Siriji u pokrajini Deir ez-Zor blizu naftnog polja Omar i gradi je veoma brzo. Neki američki komentatori smatraju da je izgradnja te baze u suprotnosti sa obećanjima predsednika Trampa da će napustiti Siriju... - Mislim da nije u suprotnosti. Tramp želi i pare i jare. Tramp želi da vrati američke sinove i kćeri kući, a najbogatija sirijska naftna polja za moćne vlasnike kompanija koje se bave naftom da čuvaju Saudijci, Katarani, čak i Egipćani. Čak i kad odlaze ne odustaju od otimanja nafte i oduzimanja teritorija od države Sirije.

  3. Nebeska Srbija says:

    U Srbiji da se sretnu.Nek ovi nasi organizuju tako nesto posto se hvale da smo neutralni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *