РУСКИ МЕДИЈИ ОТКРИЛИ: Сви говоре о нападу на Сирију, А ОВО ЈЕ ИСТИНА! ЕВО ЗАШТО АСАД СЛАВИ

RUSKI MEDIJI OTKRILI: Svi govore o napadu na Siriju, A OVO JE ISTINA! EVO ZAŠTO ASAD SLAVI

14 aprila 2018

SAD, Francuska i Velika Britanija su jutros izvele „iznenadni“ napad na Siriju kako bi je kaznile za navodni hemijski napad u Istočnoj Guti. Iako dvostruko jači nego prošlogodišnji, završen je bez žrtava i sa prilično jasnom slikom stvari na terenu. Pokazalo se da Bašar el Asad zaista nema hemijsko oružje.

Kako se pokazalo, napad je bio više nego simboličan. Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je ispaljeno više od 100 krstarećih raketa i raketa „vazduh-zemlja“. Ispostavilo se da je većina oborena i da nisu dosegle zadati cilj. Na primer, svih 12 raketa koje su letele ka aerodromu „Dumejr“ oboreno je. To ne iznenađuje imajući u vidu da je Rusija Siriji isporučila 40 samohodnih protivvazdušnih raketnih kompleksa „Pancir S1“. Oni su se i prošle nedelje dobro pokazali kad su od 8 raketa koje su ispalili izraelski F-15 oborili pet.

Sam cilj napada je oborio sve dokaze protiv Bašara el Asada o posedovanju hemijskog oružja. Bombardovan je istraživački centar koji se bavi istraživanjem hemijskog oružja pored Damaska, kao i navodno skladište hemijskog oružja u Homsu. Ako je zaista tamo postojalo neko hemijsko oružje, dosad bi ga osetili ne samo stanovnici Sirije, već i ceo Bliski istok. Bombardovanje skladišta hemijskog oružja bi bilo ravno katastrofi. Zar je to bio cilj zapadne „trojne“ koalicije?

Što se tiče ostale materijalne štete, pokazalo se da je sirijska vlast dočekala napad spremna. Kako javljaju mediji, svi vojni objekti su bili evakuisani, dok su avioni bili premešteni u zonu odgovornosti ruske protivvazdušne odbrane. Izgleda da su svi znali šta se sprema. Iako Amerikanci negiraju, francusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su „Rusiju ranije upozorili na operaciju“.

Sve izgleda kao da je napad bio iznuđen. Kao da je to moralo da se odradi. Mediji već nedeljama vrše žestoku kampanju čiji cilj je vodio ka jednom — režim u Damasku je morao biti kažnjen. Zbog čega, to je teško reći. Možda zbog istrebljenja terorista, kako smatra Iran. U svakom slučaju, na njima je velika odgovornost za noćašnje događaje.

Međutim, i sam američki predsednik im je podilazio čitavo vreme. Prvo hoće da se povuče iz Sirije, pa neće, pa preti. To samo pokazuje da nema jasnu politiku prema Siriji i da sve radi stihijski. Sirijski predsednik Bašar el Asad nakon ovog napada može izaći samo jači. Pokazalo se ono što su mnogi već naslućivali. Sirijska vojska je za ove dve i po godine prilično napredovala, i to ne samo u borbi protiv terorista, već može uspešno da odbija napade i spolja. Pokazalo se da zapadne države nemaju baš veliki manevarski prostor u Siriji i da ne mogu baš da gađaju gde hoće.

(Sputnik)

KOMENTARI33 komentara

 1. goran says:

  Ama sta su radili Rusi dok su padali projektili zapadnih hijena. Da li su igrali sah???

  • padre says:

   Ajde, ne glupiraj se!Pa nije to kafanska tuča, pa da jih je sramota, što neki glupan razbija, a oni mu ne vraćaju!

   • goran says:

    Ma ne, to je bila herojska borba u kojoj su Rusi camili u podrumu, pustivsi Sirijce da se brane sa ratnom opremom starom 30 godina koju su dobili od prijatelja Rusa.

  • Buba says:

   Jesi pročitao šta piše

  • zoran says:

   Rusi su npr. branili aerodrom DUMEJR. Od 12 krstarećih raketa koje su upućene na aerodrom DUMEJR oboreno je svih 12, sa sistemom Pancir S1. Velika briga za Amerikance. Ogromna. Tomahavk je za đubre. Na ostalim lokacijama oboreno je od strane sirijske armije ukupno 71 raketa, od 110. To je izvanredno, ako se uzme u obzir da sistem Pancir S1 ne spada u prvu ligu. Vojska Sirije je ostala netaknuta, jer su sredstva sklonjena u ruske baze koje zločinci ne smiju gađati.

  • Zoran says:

   Pa izgleda i da nije bilo neke potrebe, sa S-200 71 raketu oborili. Sad ce im daju Rusi S-300 i oborice im sve rakte. S-200 je od pre 30 godina. Ovo vise onako...odraz nemoci Zapada, nisa posebno tu nema.

   • goran says:

    Rusi nece Sirtiji dati S300 jer to ne dozvoljava Izrael. Nebo Sirije mora ostati nebranjeno kako bi Izrael mogao da bombarduje kad mu se cefne. Ali, slaba vajda da srpski mozak to moze da shvati.

  • Dača says:

   Nisu igrali šah već su se igrali miševa u mišijoj rupi.

 2. vindfaker says:

  Po obicaju, 50-ak tomahavka u neku livadu da se zadovolji krvozedna zapadnjacka debilna arena.

 3. vladan says:

  Koga Rusija brani? Pa ovi rade šta hoće! Nama bi bolje bilo da savijemo rep i priklonimo se zapadu.

  • Dača says:

   Ovako bi i nas branili.

   • goran says:

    Zar nam nisu vec dali rashodovane Migove koje niko ne ume da sklopi. He he, kako je lako obmanuti Srbina.

  • Idi begaj:) says:

   Eto tako se lako prodaju srPijanci,poturice i izdajnici(karakter ispod svake nule),PRAVI SRBIN ovako nesto ne bi NIKADA pomislio,a kamo li napisao!!

 4. M says:

  Znači,USA-Izrael-NATO je za sada,po Rusima,zapravo doživio fijasko!Al je problem u tome što je održao riječ i ispalio rakete,što sve rakete nisu oborene,što ispaljivači raketa nisu uništeni a čak ni napadnuti,što novi ispaljivači raketa još dolaze,itd.,što se Rusi neće moći vječno skrivati u mišjoj rupi i odatle samo prijetiti,itd.!A Zapadne rakete će i dalje dolaziti...!USA-Izrael-NATO će vojno poraziti i preuzeti Blistok i šire(svijet),ili neće,al odustati neće!!!Samo što neki naivno misle da će ga(Zapad)uplašiti i natjerati da odustane i tako nulte osvojiti Slobodu!!Još ne shvaćaju da nema ništa mukte!Zapad(multinacionalni glavonje) neće odustati od svog vjekovnog Plana da Absolutno zagospodare svijetom,ne birajući sredstva!Nažalost,to je tako,a izgleda da je i Pravedno!Sloboda je lijepa ali i skupa,kako za Svijet tako i za pojedinca,i treba je zaslužiti!Nema mukte!Pravda je surova!

  • Buba says:

   Halo analitičaru stop

   • goran says:

    Da li si ti neki kondukter, kocnicar. Hajde, begaj sa Putkovom slikom, pa u kupatilo.

 5. M says:

  ...a Slobodni lete na Nebo!Malo je Slobodnih na Zemlji!Zemlja je zatvor!Dok ne postane(kao)Nebo!Surovo,ali Pravedno!

  • Nebeska Srbija says:

   Za ustase je Nebo surovo a za sve ostale normalne ljude pravedno!!!

 6. Budimir Trajkovic says:

  Vrlo interesantan clanak Da se najezis http://www.philosophyofgoodnews.com/433191182

 7. Velika Metla says:

  Neka samo naci-amerikanci,pirgavi i buljaši francuzčići šalju što vise "isis"pripadnika u Siriju,na "obradu"kod Sirijaca i Rusa i sve je super! Do daljnjega naravno! E,onda bi trebalo prebaciti rat na teritoriju naci-čemerike,pirgavih sskotina(najgora vrsta nažalost ljudskog roda)i buljaša francuzčića,da i njihovi civili osete šta znači politika pljačkanja koju sprovode "perjanice" bezbožnog i nemoralnog zapada! Na tom bolesnom zapadu i Sunce nestaje(zalazi),a kako neće običan,stvor dragog Boga,čovek!

 8. evangelist says:

  Pa da. zašto činiti nešto lepo i dobro kada može zlo i naopako? Tipično za grešnog čoveka koji može da se pokaje, obrati i veruje u spasenje kroz Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista i tako stekne večni život. Međutim grešni čovek izaziva konačni gnev Božiji.

 9. M says:

  ...zato,i u tom smislu,se približava borba...eshatološka!!!Za cijeli svijet,za svakog čovjeka!!!

 10. Miraš says:

  Ovaj trojni napad je možda i kupljen. Na Zapadu može se trgovati sa svim i svačim, a najveći i izgleda jedini Bog je novac. Objavljeno je pre deset dana 04.04.2018. Trump: Ostanak SAD-a u Siriji možda će platiti S. Arabija Ako Saudijska Arabija želi da ostanemo u Siriji, trebat će platiti za to, rekao je predsjednik SAD-a... Neke od terorističkih grupa koje su upravo poražene u Istočnoj Guti obučavane su i podržavane od strane Saudijske Arabije... Sve u svemu ovo su očajnički poslednji ili pretposlednji trzaji svih onih koji ne mogu pobediti volju sirijskog naroda i državu Siriju.

 11. Flufi says:

  Da se pridruzim nekim komentarima koji realno i bez emocija pokusavaju da daju sliku koju mozda mozemo da sebi predstavimo u glavi??? Neznam dali je neko od vas posmatrao polugu na BERZI nafte trenitna cena 72,61$. sta mislite na to????

  • Nebeska Srbija says:

   Manipulacija po potrebi-koga briga za ljudske resurse.

  • doktrina soka says:

   Rusija je pokopala petro dolar,svi kupuju naftu od Rusije,sankcije nemju nikakav efekat koje su uveli anglosaksonci Rusiji.Cilj Rusije je ostvaren,a 3WW je zavrsio pre nego je poceo,rekao je Putin. P.S.Srbiju je Nato koalucija bombardovala 78 dana,pa nije poceo 3WW ovo pola sata bombardovanja Sirije je samo dokaz pada moci anglosaksonaca kao svetskog policajca.Ovo je za slavlje,nikada vise nece biti kao pre ove zlocinacke akcije.

 12. Flufi says:

  Neka mala vatrogasna akcija od strane RUSIJE nije na ovom mestu potrerbna. Ono sto je potrebno je punjenje budzeta i snabdevanje sopstvene nacije u rusiji. Pokazivanje misica na ulici nema nikakvog smisla jer stomak ostaje gladan. na ovaj nacin kada cena NAFTE preko 70$ to je to. Sta vise zeli rusija dobila je ono sto je htela

 13. Kosta says:

  Jasno je ko je gazda u svetu.A kako Rusi brane saveznike i svoje prijatelje i to smo videli.Nema Jeljcina,a sve je opet isto.Korupcija,racuni po bankama sirom sveta i vile po Sredozemnoj obali i Floridi su prece od pomoci saveznicima.

 14. Trifun says:

  Ovo je 100% FIJASKO kriminalnih Vlada SAD, Britanije i Francuske!! 100%. Vojni, moralni i politicki! Nema nazad.

  • goran says:

   Ama oni jesu kriminalci, ali sto se Putin ne bori protiv njih? Zato sto i njega samo zanima dolar i nista vise. Ne shvatas, Trifune, da je Rusija postala Zapad jer su njene vrednosti zapravo zapadne vrednosti. I u njoj dobro zive samo tajkuni i vladajuca mafija, kao i na Zapadu. Ni u Rusiji niko ni u sta ne veruje, osim u dolar. U tome je poraz Rusije, ona je izgubila karakter, svoju posebnost i postala jos jedna u nizu zapadnih zemlja. E, sad to sto Srbi ne umeju to da vide nego im se pred ocima vrte mitske slike, to je problem Srba kao sto si ti. Od toga nema leka.

 15. Milutin says:

  Kako je to davno napisoa doktor ČOMSKI nacističke ubice SRBA I SRBSKE DECE iz trule nacističke amerike (DUBOKA DRŽAVA) moraju da stvore rat na više frontova inače propade amerike jer te nacističke ubice neće da finansiraju svojim opljačkanim dolarima svoju državu ameriku nego stvaraju ratove kako bi zaradili i omogućili americi da preko rata dođe do povećanja budžeta a samim tim i opstanka vlasti da ne bankrotira.

  • goran says:

   Pa, sto Rusi ne rade to isto, nego se udvaraju Zapadu???

 16. milan says:

  Raketni napad je osveta za porokane Anglosaksonske spcijalce u istocnoj Gouti. Docekase ih Sirijci i porokase ko cunjeve, nesto su i razmijenili zacivile.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *