РУСКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Ово је прави разлог ПУТИНОВЕ ПОСЕТЕ СРБИЈИ!

RUSKI MEDIJI OTKRIVAJU: Ovo je pravi razlog PUTINOVE POSETE SRBIJI!

18 januara 2019

Poseta Putina Beogradu ima politički značaj i treba da odgovori na pitanje: da li je Srbija spremna da bude ključni saveznik Moskve u regionu, piše Komersant.

Ako ne, Srbija će nastaviti zbližavanje sa EU i NATO, balansirajući između Zapada i Rusije, ocenjuje današnji moskovski dnevnik.List piše da predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poslednje vreme aktivno gura ideju o razgraničenju sa Prištinom, kao uslov za normalizaciju odnosa, bez čega je nemoguća integracija Srbije u EU.

“Moskva je skeptična prema sporazmu Srbije i Kosova, što želi EU, strahujući da će postati protektorati NATO. U Moskvi ne žure ni da podrže ideju o novom razgraničenju, smatrajući da će Beograd time faktički priznati Kosovo. Tako da i posle današnjijh razgovora o kosovskoj problematici, njihovo tumačenje može biti potpuno različito, kao što je bilo posle oktobarskog susreta u Moskvi”, piše list.

Nesuglasice između Moskve i Beograda postoje i o još jednom principijelnom pitanju, piše list i navodi da je reč o humanitarnom centru u Nišu.

Nezadovoljstvo Moskve izaziva i to što je Srbija, koju Moskva smtra “ključnim saveznikom na Balkanu”, preduzela poslednjih godina niz koraka prema NATO, dodaje Komersant.

(Tanjug)

KOMENTARI22 komentara

 1. Zoran says:

  Ma bitno da si ti njemu dao orden i podrzao ga pred narodom za otcepljenje Kosova.

  • Deda Micko says:

   Putin je kljucni igrac u predaji Kosova, sada Vucko moze da pokloni kome god hoce i sta hoce. Rusi su nam zabili noz u ledja.

   • Duca says:

    Ma da, nije AV nego VAV tj. Putin je predsednik srbije i on će dati kosovo, a ne AV.

    • Zoran says:

     Nije putin predsednik Srbije, ali Putin pomaze onoga, ucvrscuje ga u vlasti, ko ce da da Kosovo.

     • Petar says:

      A na koga da igra, na,Djilasa, Sasu Jankovica ili Vuka Jeremica?

     • Miraš says:

      Putin kako zna i ume mora da sarađuje sa tim što smo odabrali ili "odabrali" tj. što je postavljeno da vlada Srbijom i nama. Može da postavi uslove u KAKVOJ vlasti, KOG KVALITETA vlasti, će ga podržati, a u čemu neće. Da čeka da mi uličnom revolucijom jednom postavimo nekog boljeg, o to najverovatnije ne bi lako uspelo i načekao bi se itekako u toj varijanti. Kada će doći vreme da mi sami bez stranog uticaja biramo svoje vlasti? Možda tek za 10-20 godina, kad crknu soroševe fondacije i druge fondacije za takva smutna posla.

   • Nikola says:

    Dobro i da si upravu sta cemo sa nasim prijateljima amerima nemcima englezima francuzima... Samo mi jos reci da su nas tukli zato sto nas vole i da nas sad ucenjuju za nase dobro... Obrazuj se malo druze

  • Cetnik says:

   Sta ih briaga, na osnovu Kosova su uzeli Krim. 1:1

   • Miraš says:

    Krim i Kosovo nisu simetrični problemi, ne mogu se tako porediti. Krim je do 1954 godine pripadao direktno Ruskoj sovjetskoj Republici današnjoj Ruskoj Federaciji. Zatim na osnovu referenduma gradjana iz marta 2014 godine Krim se pripojio Rusiji, ali u suštini vratio se svojoj kući. Odnosi Krima i Moskve i zvaničnog Beograda i Moskve se baš jako razlikuju. Dok u "bratskoj" Srbiji 2001 godine Koštunica uopšte nije dočekao Vladimira Putina na aerodromu nego je morao sam da stigne do Palate Srbija. Pod pretpostavkom da je tada išao u posetu Kraljevskoj Saudijskoj Arabiji, ni oni ne bi napravili takav propust. Tek posle su 5-Oktobarci u nizu shvatili da najpre pred domaćom srpskom javnošću ne mogu toliko da potcenjuju i eskiviraju Rusiju. Tako sada gledamo složenije igre. Rejting Putina u Srbiji je več godinama daleko iznad bilo kog posađenog vladara Srbije.

    • Cetnik says:

     Ma znam za krim, ali gledajuci po zakonima medjunarodnog prava, ako su nato zlikovci prekrsili i uzeli KiM, moze i Rusija tako sada sta god pozeli.

     • Miraš says:

      U skladu je sa važečim međunarodnim pravom kako je Rusija uzela pod svoju zaštitu Južnu Osetiju i Abhaziju. Po međunarodnom pravu na prvom mestu je poštovanje teritorijalnog integriteta neke države. Kada se dozvoljava pravo nekoj manjinskoj grupi da izvrši otcepljenje? Samo kao krajnja mera preduzeta radi otklanjanja konstantnog i flagrantnog kršenja ljudskih prava ili nepredstavljanja ili nedovoljnog predstavljanja etničkih ili verskih grupa u državnoj vlasti. Pravo na samoopredeljenje može biti tumačeno tako da opravdava otcepljenje samo u slučajevima kada ne postoje manje drastične mere koje bi mogle osloboditi odredjeni narod od ugnjetavanja. - Ipak to konstantno ugnjetavanje mora da traje neko duže vreme da bi priznali nečiju secesiju-otcepljenje. Sukobi u Abhaziji i Južnoj Osetiji počeli su negde 1991-1992 zatim su zaustavljeni pa su obnovljeni 2008 godine i tek tada u avgustu 2008 Rusija je priznala nezavisnost Abhaziji i Južnoj Osetiji. Poređenja radi kako je to odradio Zapad nakon prvih sukoba u Sloveniji, Hrvatskoj i BIH. Veoma brzo je priznao njihovo otcepljenje od SFRJ. Npr. u BIH su sukobi počeli 01.03.1992. čak ni referendum o otcepljenju nije uspeo, ali već 18.05.1992. godine sledi prijem BIH u UN (nakon 2,5 meseca od početka sukoba). Čemu tolika žurba? To znači da su baš želeli što brže rasparčavanje i nestanak SFRJ. I ništa nije urađeno u skladu sa međunarodnim pravom. Srbi su tu SFRJ ipak doživljavali kao zajedničku državu i kad je ona raskomadana u te novopriznate državice Srbi su značajno izgubili svoj etnički prostor. Mi već tri decenije trpimo razne strategije za uništavanje i raseljavanje Srba sa Balkana. Nama če početi da sviće tek kad se EU i NATO raspadnu, ali i tada moraćemo biti jako oprezni.

     • Miraš says:

      Referendum o otcepljenju Crne Gore kontrolisali su EU posmatrači i nije bilo dozvoljeno Crnogorcima iz Srbije da na tom referendumu učestvuju. Dok iz drugih republika mogli su da učestvuju glasači na tom referendumu, dakle namerno su postavili neravnopravne uslove. Zato ima smisla kada tvrde da je moguće da je i sam rezultat tog referenduma lažiran. Odgovara im da već koliko godina Crnom Gorom mora da vlada baš neMilo protagonista prljave, pohlepne i srbomrzačke politike. Kao u Crnoj Gori nema pametnijeg, sposobnijeg i boljeg čoveka od njega? Na Balkanu dosad u primeni je jezuitsko-germanska politika u najgorem izdanju. Nije slučajno da neMilo ide da se pozdravlja baš sa jezuitskim papom.

  • den says:

   AJDE NE LUPAJ ...

 2. opet ja says:

  Nadam se da je Putin nalupao šamare i izvukao uši Vučku.

  • Zarko Mrdalj says:

   vucic je samo obecao PUTINU da mu nece uvesti sankcije zato putin doso u beograd a nije doso da stiti kosovo i metohiju vucicu je on samo dao pojene SRBI SU LUD NAROD

 3. rodja says:

  KLJUČNA STVAR SA KOJOM JE V.V. PUTIN došao u Beograd je: rezolucija 1244, koja reguliše kosovsko pitanje POSTOJI, i ma koliko na Zapadu govorili da ih to ne interesuje, ONA IPAK POSTOJI. V.V Putin je predsednik, i pre svega pravnik, i uz podršku NR Kine, Indije, Irana i dr, je "borac" za striktno poštovanje međunarodnog prava!!! V.V. Putin stalno potencira 1244, i postavlja pitanje, gde su srpski vojnici i policajci na Kosmetu. Dakle, on traži da se uđe u suštinsko razmatranje kosovskog pitanja u kojem će biti i Rusija. Da poštuje Srbe, dokazao je u momentu kada se poklonio pred zastavom R Srbije, čime je stavio do znanja da je on, i ujedno NJEGOVA Rusija, uz Srbiju!!! SVE NAM JE REKAO. ALTERNATIVA ZA EVROPU POSTOJI !!! OČIGLEDNO JE SVIMA DA SE EU URUŠAVA I NESTAJE.

 4. ostrogorski says:

  Kad Vučić kaže: "Sa Rusijom imamo visok stepen saglasnosti po brojnim pitanjima". To može da znači samo jedno - da po ključnim pitanjima nema saglasnosti. Dokle će Vučić da laže da neće u Nato (kad je već pustio Nato duboko u našu pozadinu). Dokle će da odlaže davanje diplomatskog imuniteta Srpskoruskom humanitarnom centru u Nišu? Dokle će da drži američke i kaplare ostalih članica Nato, da "komanduju" jedinicama od bataljona do brigada i generalštabom vojske Srbije? Dokle će da bude prijatelj vekovnim krvolocima Srba i lažni prijatelj Srbima i Rusima? Kao što reče Vladika Rade kroz usta Vladike Danila: "Udri za krst, za obraz junački, hulitelje imena Hristova, da krstimo vodom ali krvlju". Ili kao što veli dr Sveto Radišić: "... Ili nas neće biti...".

 5. Miraš says:

  Postoje i posebni razlozi kod domaćina. Šta će nakon posete pokazati merači rejtinga? Da li se isplatilo? Sa svečanom i gostoljubivom atmosferom zbog dolaska u posetu Vladimira Putina, koga Srbi nema sumnje poštuju, da li su gurnuti pod tepih svi teški i ružni unutrašnji problemi Srbije.

 6. petrovgrad says:

  Došao je da pravi temelje za novu Rusku guberniju. Novu guberniju će činiti teritorija bivše SFRJ, koju će apsolutnom večinom činiti Srbi. Da počnemo redom Sloveniju napuštaju Janezi i popuwavaju Srbi, kako piše štampa u Sloveniji što više odlaze Slovenci u EU više mesta za Srbe. Većinski vlasnik R Hrvatske je Rusija. Broj Hrvata se približava na 2 miliona stanovnika, od toga milion penzionera. BiH, Crna Gora i BJRM NAPUSTILO OKO 30% STANOVNIŠTVA. Za KiM i Albaniju ta brojka iznosi preko 45%. Za sada se Hrvatska približila ili tačnije prodala Rusiji u vlasničkom odnosu. Mi smo tu da podržimo taj proces, onako da skrenemo pažnju, što bi se reklo da se vlasti ne dosete.

 7. dsc says:

  G. Putin vi ste car sveta, samo vama Srpski narod veruje i zarko zeli vojne baze Rusije sirom Srbije i narocito u Nisu, volimo vas!

 8. Slobodan says:

  Vučić hoće,hoće li narod?

 9. Perunović S says:

  Za sledeću fazu uništenja Srbije zapad sprema novog igrača, ustvari ovaj je bio dobar da razbije radikale i preventivno spreči povezivanje Srbije sa Rusijom. Sada moraju da ga menjaju. Gorivo za ovu mašineriju su budale a budala nikada ne ponestane

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *