RUSKI MEDIJI: Povratak Šešelja patriote

RUSKI MEDIJI: Povratak Šešelja patriote

16 novembra 2014

Vojislav Seselj 373ew5tdDržavna ruska televizija izvestila je u o povratku lidera SRS, „patriote“ Vojislava Šešelja u Srbiju, navodeći da se vratio „nepokoren i neslomljen“.

„Nazivaju ga najpoznatijim političkim zatvorenikom Evrope. Pristalice Šešelja dočekale su svog lidera i idola pravim ovacijama“, rečeno je u reportaži iz Beograda u udarnoj emisiji „Vesti nedelje“.

Izveštač je ocenio da je u Beogradu organizovan „grandiozan“ miting, jedan od najmasovnijih poslednjih godina.

„Nekoliko desetina hiljada ljudi, od kojih su mnogi nosili ruske zastave, uzvikivali su parole o jedinstvu Srbije i Rusije“, naveo je ruski izveštač.

U izveštaju se kaže da je Šešelj osnovao partiju koja je „ujedinila patriote u zemlji“ i dodaje da je „krvava drama u Ukrajini potresla srpskog patriotu“.

U intervjuu za TV Rusija, Šešelj je kazao da je krizu u Ukrajini „izmislila Amerika“, a da Kijevom vladaju „nacisti, zapadni agenti čiji su očevi ranije služili Hitleru i ubijali ljude“.

Rekao je da SRS podržava samopogrolašenu Donjecku i Lugansku republiku, te da smatra da je „Krim deo Rusije, kao što je i Kosovo deo Srbije“.

Šešelj je naveo je da SRS protiv ulaska Srbije u EU, već se zalaže za integraciju s Rusijom. Kazao je da Rusija prvi put posle mnogo godina ima „jaku vlast koja štiti interese Rusije i svog naroda“.

Rekao je da se neće vratiti sam u Haški tribunal.

„Ne, ja se u tribunal neću vratiti sam. Ako hoće, mogu da me uhapse i da me odvedu u zatvor“, rekao je Šešelj.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *