РУСКИ МЕДИЈИ СЕ ПИТАЈУ: ДА ЛИ ЈЕ ОВО ВУЧИЋЕВ ПЛАН са Русима и Косовом?

RUSKI MEDIJI SE PITAJU: DA LI JE OVO VUČIĆEV PLAN sa Rusima i Kosovom?

22 decembra 2017

Moskva tretira predsednika Srbije Aleksandra Vučića kao kredibilnog partnera, ističe ruska državna televizija Raša tudej (RT), ali ukazuje i na njegovu izjavu da je zadovoljan predlozima Atlantskog saveta o obnavljanju američkog angažovanja u regionu.

Raša tudej dodaje da Srbija zvanično insistira na vojnoj neutralnosti i odbija da se pridruži sankcijama Vašingtona i Brisela protiv Rusije, ali podseća da je Beograd potpisao akcioni plan o partnerstvu sa NATO i opredeljen je za ulazak u EU.

Ocenjuje se da je Vučić želeo da ojača svoj patriotski kredibilitet sastankom u utorak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, sa kojim je razgovarao o pristupu Srbije tržištu Evroazijske unije i ruskoj nafti i gasu.

Vučić je nagovestio kupovinu ruskih transportnih helikoptera, ali je izbegao pitanja o poslu vezanom za tenkove, oklopna vozila i protiavionske odbrambene sisteme S-300.

Dok je Vučić u Moskvi razgovarao o energetskim i trgovinskim sporazumima, američki spoljnopolitički establišment namerava da „završi posao“ na Balkanu, gde dominira medijskim prostorom Srbije, navodi Raša Tudej.

Vučić je došao na vlast 2012. godine kao „klijent Zapada“, u čemu mu je, kako tvrdi Raša tudej, pomogla britanska konsultantska firma „Bel Potinger“, koja je pravila lažne terorističke video snimke za Pentagon, a nedavno je bankrotirala zbog skandala u Južnoj Africi.

Raša tudej smatra da SAD i NATO od 2000. godine dominiraju medijskim prostorom Srbije i kao „savršen primer“ navodi televiziju N1.

„Mada je u oktobru iz Rusije poslato šest lovaca MiG-29 kako bi pomogli da se nadoknade gubici iz napada NATO 1999. godine, oni ne mogu ništa da učine protiv medijskog rata u samoj Srbiji“, konstatuje ruska televizija.

„Ogorčeni Srbi bi možda mogli da kažu da Vučić namešta Moskvi da bude krivac za Kosovo, kako bi konačno uradio ono što želi i popustio pred zahtevima Vašingtona. S obzirom na političko i medijsko vazalstvo prema Zapadu, teško je tvrditi da ne bi bili u pravu“, zaključuje se u tekstu koji potpisuje urednik i kolumnista Raša tudeja, Nebojša Malić.

(rt.com)

KOMENTARI9 komentara

 1. goran says:

  Ni Putina ni Vucica ne zanima Kosovo. Videcete ubrzo.

  • Zoran says:

   A sto bi Putina interesovalo Kosovo? A Vucica normalno da ne interesuje. Problem mu je samo kako da ga da, a da on ne bude kriv.

 2. rajko says:

  nije kosovo pogaca koja se deli pa ko odvali veci komad taj je pobednik i nije rusija ni malo naivna. vucic ne treba sam da odluci kako da resi pitanje kosova vec da srbiji ponudi nekoliko resenja a da nas narod prihvati neko ili odbaci sva. ali pre toga postoji ogroman prazan oprosto koji je nastao zahvaljujuci tome sto samo nesto filozofiramo a ne resavamo probleme: nasi manastiri, stradali a nisu pronadjeni, imovina ljudi koji su proterani, prirodna bogastva, ustvari spisak je ogroman. ove problemo sigurno necemo moci da resimo kada se kosovo podeli - a podeliti se mora jer srbin nece da razmislja ko ce mu dete ubiti ili ko ce da mu baci bombu na kucu. predlog da kosovo ostane kao drzava u drzavi samo bi produzio agoniju ovog napacenog naroda.

  • Velika Metla says:

   Rajko,naučnici su došli do saznanja da "zlatna ribica"(akvarijumska ribica)ima najkraće pamćenje! Od nje SAMO Srbi(ne svi na svu sreću,ali ogroman broj)imaju kraće pamćenje! Mene čak i najbliži kritikuju zašto pamtim neke,mnoge loše,stvari! Pamtim ja i dobre stvari,i te kako,kad mi neko učini dobro gledam da uzvratim na isti način bilo kada! Ovaj dovedeni na mesto predesednika Srbije pokušava s "unutrašnjim dijalogom o KiM,da prebaci odgovornost na srbski narod! Dalje,sećaš li se,Rajko,kada je rekao svojoj stranki,svojim glasačima,kao i ostalim strankama koje su sa njegovom strankom u koaliciji na vlasti,da daju predlog za premijera Srbije? I šta je on uradio? Doveo potpuno nebitan i iznad svega retrogadni lik,osobu,Brnabić! Znači,to što je rekao da svi daju predlog koga da postavi za premijera je gurnuo u stranu(da ne iskoristim koju grublju reč,jer je automat neće objaviti)i postavio pomenutu! Šta znači ovakvo predsednikovo ponašanje za svakog iole normalnog čoveka? Ja znam i vidim da je ogroman broj srbadije bacio obraz i dostojanstvo pod noge,ali znajte da će vam takvo ponašanje samo zlo doneti!

 3. Aleksandar Veliki says:

  Prodana zemlja pradedova i srpskih junaka.

 4. Ognjen says:

  Kosovo je vratilo rusiju na noge. Sada je sve pitanje interesa i rizika. Posto je u siriji vracen balans na srednjem istoku sada ga treba vratiti u evropi. Rusija sada nema nikakav uticaj u evropi pa je verovatno da ce pokusati preko srbije i kosova.

 5. Batina says:

  Kosovo I metohija je iskonska zemlja Srba, a I sire. Svijet se tumba I na kraju toga tumbanja sve srbske zemlje ce biti oslobodjene. Ako svi do tada ostanemo zivi nece nas biti dovoljno da to naselimo, kolika ce to zemlja biti..

 6. goran says:

  Vucko je za sitnu kintu od Gospodje Merkel doveo citavu armiju Arapa u Srbiju. Oni ce naseljavati srpske zemlje u sve vecem broju, tako da ne brini. Bez samostalne politike, bez obnovljenog dostojanstva, i naravno bez skoka u natalitetu, nemamo cemu da se nadamo, cak ni sa Putinom. Problem je u nama.

 7. goran says:

  Da dodam, neophodan je i nuklearni program, poput onog koji je usavrsio Kim. To je moguce samo u diktaturi. Demokratija je smrt za svakoga, pa i za nas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *