РУСКИ МЕДИЈИ ТВРДЕ: Израелци су претрпели велики губитак у Сирији! ЕВО О ЧЕМУ СЕ РАДИ…

RUSKI MEDIJI TVRDE: Izraelci su pretrpeli veliki gubitak u Siriji! EVO O ČEMU SE RADI…

11 februara 2020

Ruski mediji tvrde da je izraelski F-35I pogođen i oštećen od strane ruskog S-200 PVO sistema, koji kontroliše sirijska vojska, tokom izraelskog vazdušnog napada u Siriji u aprilu prošle godine.

Izrael tvrdi da je jedna od njihovih F-35-ica oštećena, ali posle sudara s pticom.

Cela priča počinje prošle godine u oktobru, kada je Izrael objavio da su njihovi avioni pogodili sirijsku PVO bateriju u blizini Damaska, koja je dva sata pre toga ispalila hice na izraelske izviđačke avione koji su leteli iznad Libana.Napad je oštetio sirijsku bateriju, a izraelski avioni nisu pogođeni, tvrdio je Izrael. Koincidencija ili ne, ali ovaj incident se desio istog dana kada je ruski ministar odbrane, Sergej Šojgu, došao u Izrael na razgovore sa premijerom Benjaminom Netanjahuom i ministrom odbrane Avigdorom Libermanom.

Međutim, Southfront sajt koji pokriva aktivnosti ruske vojske i njenu intervenciju u sirijskom ratu, objavio je da se desilo sledeće: “Prema dostupnim informacijama, sirijske snage su koristile sistem S-200 protiv izraelskog aviona”, pišu oni.

Portal naglašava da je toliko hvaljeni “nevidljivi” F-35 pogođen projektilom koji je počeo da se proizvodi pre pola veka.

Nekoliko sati pošto je izraelska vojska objavila napad na sirijsku PVO bateriju, izraelski mediji su izvestili o tome da je izraelski F-35 oštećen u sudaru sa pticom, dve nedelje pre.

Avion se navodno bezbedno spustio, ali izraelska avijacija je priznala da nije sigurno hoće li ovaj avion više moći da poleti.

Međutim, izraelski izvori nisu mogli da pokažu fotografiju aviona koji ima oštećenje nastalo usled “sudara sa pticom”.

Niko nije objasnio zašto bi Izraelci osećali potrebu da objave fotografiju oštećenog nevidljivog aviona.

Najinteresantije u ovoj priči nije to da li je avion oboren ili ne i ko ga je oborio , već to da je F-35 postao takav simbol američke tehnološke kompetencije, tako da će svaka vest o njegovom obaranju u borbi biti teška kompromitacija a naročito ako je oboren starim sovjetskim sistemima.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Cp6a says:

    Pa dobro bre braćo, pustite dečka da malo poraste :))) Nisu to jagnjići pa da ih mlade tamanite. Stvarno nema smisla.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *