РУСКИ МЕДИЈИ: Вучић је признао да се Србија налази под великим притиском великих сила

RUSKI MEDIJI: Vučić je priznao da se Srbija nalazi pod velikim pritiskom velikih sila

11 avgusta 2017

RUSKA državna novinska agencija RIA Novosti prenela je iz intervjua Aleksandra Vučića Pinku njegovo priznanje da se Srbija nalazi pod velikim pritiskom velikih sila zbog svojih bliskih odnosa sa Rusijom.

Agencija citira ove reči predsednika Srbije:

„Prvi put o tome govorim na ovaj način. Više se ne možeš pojaviti nigde na Zapadu, a da te ne pitaju o Rusiji. A i da ti Rusi ne zamere da nisi učinio nešto što oni misle da je od interesa ali protiv čega je Zapad“.

RIA Novosti navode da je Vučić u istom intervjuu podvukao da je Srbija nezavisna država koja samostalno donosi svoje odluke, ne pitajući strane ambasadore – kao što je nekada činila – šta da napiše u svojim deklaracijama, rezolucijama i drugim aktima.

Agencija u ovom kontekstu citira sledeće reči predsednika Srbije:

„Nekada su o dnevnom redu sednica vlade prvo referisali određenim ambasadama. O tome postoje službene beleške. I, tek potom su išli na sednice vlade. Mene bi bilo sramota da sam u tome učestvovao. Danas se ponosim time što je Srbija nezavisna u donošenju svojih odluka“.

KOMENTARI2 komentara

  1. Baraba says:

    Greska u naslovu NE nalazi se Srbija u problemu vec njihov sluga Vucic koji je previse obecavao a dao nista

  2. Dusan says:

    o svemu tome vikiliks prica... toliko o tome... americka ambasada rovari protiv Srbije a i protiv Rusije. Dokle god je tako ne vidim razloga da se sa njima u opste i razgovara sem o placanju odstete za osiromaseni uranijum kojim su nas zasipali. Dok ne plate nema daljih razgovora. O Kosovu nema daljih razgovora dok ne vrate i poslednji dinar koji su ukrali Srbima dok ne vrate na kosovo 250.000 ljudi koji su izbegli i dok ne plate Albanci za svu stetu koju su naneli i u toku rata a i kasnije. Ovako samo trla baba lan da joj prodje dan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *