РУСKИ НАУЧНИK ПРЕДВИЂА СТРАШАН KРАЈ АМЕРИKЕ: САД чека грађански рат, крах долара, али и распад земље! (ВИДЕО)

RUSKI NAUČNIK PREDVIĐA STRAŠAN KRAJ AMERIKE: SAD čeka građanski rat, krah dolara, ali i raspad zemlje! (VIDEO)

1 decembra 2019

Ruski akademik i futurolog, prof. dr Igor Nikolajevič Panarin, predvideo je krah dolara i raspad SAD još pre dve decenije, a Rusija je od uvođenja zapadnih sankcija ubrzano počela smanjenje udela dolara u transkacijama.

Prošlogodišnji ugovor o isporukama protivvazdušnih raketnih sistema S-400 Indiji zaključen je u rubljama, a ne u dolarima. Isto tako, nije slučajnost što centralne banke širom sveta gomilaju zlato kao alternativu američkom dolaru, a Rusija u tome ubedljivo prednjači.Evo šta, po Panarinu, čeka Ameriku.

Ja sam – objašnjava Panarin – o raspadu i iščeznuću SAD prvi put progovorio 9. septembra 1998. godine! U austrijskom gradu Lincu u kojem je Hitler završio srednju školu i nameravao da u njemu sagradi muzej u kojem bi nacisti držali sve kulturne vrednosti opljačkane širom sveta

Te godine je u Lincu održana međunarodna konferencija pod nazivom „Informacioni rat“. Ja sam na tom skupu, među 400 učesnika, od kojih su 150 bili Amerikanci, bio jedini predstavnik Rusije.

Pred takvim auditorijumom ne samo da sam izgovorio svoju prognozu, nego sam još na video-bimu pokazao kako se SAD raspadaju na šest delova! Neke nemačke kolege su snimile taj trenutak.

Momenat kad ja pritiskam na taster a Amerika nestaje kao jedinstvena država. Kad sam sišao sa govornice i krenuo kroz salu, nisam znao kako će odreagovati stotine ljudi koji su bili unutra. Prema meni je prvi krenuo jedan ogromni čovek, a ja nisam bio siguran da li on pritrčava da me bije ili želi nešto sasvim drugo. A on me zagrlio i rekao nešto u stilu: Bravo! Mi Austrijanci vas potpuno podržavamo i volimo. Došlo je vreme da Amerikanci dobiju po nosu.

Panarin, osvećući se na veliki spoljni dug Amerike, smatra da bi u SAD došlo do pravog kolapsa kad bi se Rusija i Kina u svojoj međunarodnoj trgovini odrekle dolara. Njima pridodaje i Japan. On priznaje da te tri zemlje nisu zainteresovane da SAD bankrotiraju, ali odmah naglašava: zasad! Situacija se kardinalno izmenila i zato što je svetska ekonomska kriza Kini i Japanu omogućila da, u suštini, postanu regulatori globalnih finansijskih tržišta. Pa ukazuje:

– Te 1998. izneo sam hipotezu da bi Vašingtonsko-njujorška zona, gde je skoncentrisana finansijska elita atlantske obale, bila jedan od onih šest delova na koje će se SAD raspasti. I, znate li šta je zanimljivo: jedan od evropskih analitičara, reagujući na moj nastup u Lincu, izašao je sa predlogom da ta zona uđe u sastav Evropske unije! Kako ja vidim bližu budućnost, Teksas i Kalifornija bi bili nezavisne države, dok bi se jugozapad SAD pod protektoratom Meksika. Mada, mnogo je realnije da te američke države sa Meksikom budu povezane međudržavnim vezama kakve postoje između bivših sovjetskih republika.

Dr Panarin prognozira da će cela Južna Amerika, zajedno sa Meksikom i njegovim „protektoratom“, u dogledno vreme imati zajedničku valutu koja će se zvati bolivar. Procenjuje da bi monetarna unija mogla u perspektivi – sa zlatnim dinarom kao novcem svih – mogla približiti Iran i Indiju i sve države između njih i oko njih. A da zona ruske rublje neće biti samo bivša teritorija SSSR nego i Istočna Evropa. To jest: da će Poljska, Češka i Slovačka imati interesa da prigrle rublju.– To će biti izbor samih Poljaka, koji se sada u interesu nekih američkih krugova bave antiruskom propagandom, ukoliko Moskva odluči da njihov krompir i meso kupuje isključivo u rubljama. A šta će im drugo ostati kad su prezaduženi iako im je 1991. bila otpisana polovina spoljnjeg duga?!

Uostalom, sve ozbiljne zemlje uveliko se spremaju, ako ne još za raspad SAD, ono sigurno za krah dolara kao svetske valute. A u samoj Americi rušenje dolara izazvaće građanski rat ili bar masovne nerede… Moguće je da sve uopšte neće početi pucnjavom. Pretpostavljam da će sve krenuti od toga što će bogata Kalifornija i Teksas prestati da daju pare budžetu SAD.

KOMENTARI9 komentara

 1. Zoran says:

  "Ruski akademik i futurolog, prof. dr Igor Nikolajevič Panarin, predvideo je krah dolara i raspad SAD još pre dve decenije"________Pa propasce 100%, nista niej vecito. Samo jos da nam kaze kad.

 2. milorad2 says:

  pa dovitljivi su šakali sa wall street-a najmanje 10 god su uspeli da odlože neminovan finansijski slom ali za to je trebal oda izgore kule u njujorku zajedno sa zgradom trezora ministarstva finansija amerike u kojoj su se nalazili podaci o finansisjkim transkacijama i mejdusobnim dugovanjima unutar USA.Rušenjem TE zgrade nečiji ogromni minusi su volšebno nestalim doduše ostatak stada je osao dužan i dalje jer postoje rezervni serveri i kopije tih dokumenata ali kopijama je bilo moguće prići i promeniti podatke za odabrane,a originalnim serverima je bilo nemoguće prići zbog bezbednosne zaštite i to je glavna svrha rušenja STC u njujorku.Taj teroristička operacija je odložila bankrot odredjenih banakarskih kartela i osiguravajućih društava i dala im vremena da još 15 god kradu nemilice što se pokazalo i 2008 ali sada više ne može da se to uradi jer je sistem platnog prometa i praćenja prometa promenjen u USA posle rušenja te zgrade.Zato će sada vrlo moguće da se desi ovo što je ovaj rus predvideo, politička kriza je DUBOKA u USA i to je samo pokazatelj SVIH ostalih lomova koji se tam dešavaju, oni meni sve više liče na SFRJ pre 8. sednice 1988 a sad im i sleduje "8.sednica" koliko vidim a posle toga će se sve dešavati kao i kod nas. Ovde je proigran scenario koliko toliko mirnog raspada USA i to je sad očigledno.

 3. persida says:

  Panarin je Jevrejin. Nije prvi koji predvidja rasparcavanje Amerike. Mnoge anericke drzave to traze odavno.

 4. mister x says:

  ovg "akademika" hitno u akademsku ustanovu -neku univerzitetsku ludaru!

  • dijagnoza hrvat says:

   Nemoj da se tolko nerviraš oko USA, jer kad rikaveliše USA propašće i KROmanjonija i ostale naci "države" nacističkih kvazi-narodića na Balkanu, kao što je propašću 3.Rajha tj. Hitlerovske nacističke Nemačke došlo do propasti istih.

 5. Predrag says:

  na engleskom se kaže bul šit.

 6. Istina says:

  Nisu džabe naoružani do zuba i nekim pojedinim belcima se ne podiže oružje na crnce baš zbog lepih očiju, jedina svetska unija tj. 52 države koje dozvoljavaju svojim građanima lično naoružavanje i kupovanje oružja sa ličnom kartom... Misliti da je ovaj Rusko-Jevrejski političko-demografski analitičar pogrešio je greška, 253 ratova i preko 90 milijona mrtvih zbog neozbiljne vanjsko-američke loše politike prema drugim državama sveta koristeći domaču indijansku tematiku pobiti pola sveta ko indijance i nikom ništa pritom zaboraviti da je 1492 otkrivna i naseljena bivšim engleskim zločincima i zatvorenicima da jim danas niko nemože ništa i da jih je nemoguće opametiti i to se varaju. Indijanac zadnji poglavica gledajući kako mu pobijaju zadnje ljude njegovog plemena rekao je kapetanu američke vojske sledeće reči: nama će biti dozvoljeno da se ponovo rodimo i popravimo ovaj svet, vi umirete zauvek vama nema povratka, vi ubijate iste iako ne misle isto... Bumarang koji se vraća vekovima zbog kolonijalnih pretenzija, ratova, kemikalija, uništavanja, ubijanja, od strane USA neće se dobro završiti, ovaj analitičar je zaboravio reći da Evropa uskoro može da očekuje nove izbeglice oviga puta sa USA teritorije...

 7. M says:

  To isto,a zbog razloga mnogih i raznih,ja mogu reći i za cijeli svijet ovakav kakav jest,pače to i tvrdim već dugo vremena!Samo neznam kad će to točno biti,i kako će to precizno završiti!Pa neznam dal' sam zbog toga izrazito pametan,ili zapravo lud,ili tek imam smisla za crni humor!

 8. Pera says:

  Nista novi ni pametno nije ovaj Rus napisao, naprotiv, niz netacnih stvari. Pocevs od Jovanovog otkrovenja, svi znamo da ce svet otici dodjavola, zahvaljujuci datanovim, engleskim zivotinjskim jezikom se kaze dejton i avironovim potomcima ! Sto se tice krize, to su sami cionisti plasirali da bi jos lovili u mutnom. Preko 50 % svetskih rezervi zlata drze Kinezi. Jevreji ce izgubiti gospodarstvo nad svetom samo ako se pojavi pravi pravoslavni hriscanin. Moram ovako da naznacim hriscane jer valjda jos niko normalan ne veruje da rimokatolici i protestanti imaju neke veze sa Gospodom Isusom Hristom. Znacemo kad doticni obelodani svetu ove demonske vladare novog svetskog poretka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *