РУСКИ НАУЧНИК: „Стиже астероид који може да разнесе Земљу“

RUSKI NAUČNIK: „Stiže asteroid koji može da raznese Zemlju“

29 januara 2017

634211_c3jdnf5wqaaz8w-_f

Astronom iz Rusije se ne slaže s mišljenjem koje je objavila NASA da asteroid koji bi trebalo da se približi Zemlji 25. februara, neće predstavljati nikakvu opasnost po ljude.

Teze samoproglašenog ruskog astronoma Djomina Damira Zaharoviča o neidentifikovanom objektu (2016 WF9) zapalile su društvene mreže, a pojedini korisnici ih veoma ozbiljno shvataju.

On navodi da će se asteroid Zemlji ne samo prebližiti, već i da će se zakucati direkto u nju, i to devet dana ranije nego što je to NASA objavila, prenosi „Dejli mejl“.

– NASA od oktobra zna da će objekat kojeg zovu WF9 udariti Zemlju. Ako asteroid pogodi Zemlju, mogao bi uništiti cele gradove ili uzrokovati cunami. Svi smo u opasnosti – rekao je Zaharovič koji u sve unosi čuvenu tezu o planeti Nubiru i kaže da ovaj objekat potiče upravo s nje.

S druge strane, u svemirskoj agenciji su izračunali da će objekat zaobići Zemlju za otprilike 51 milion kilometara.

– Putanju objekta 2016 WF9 jako dobro razumemo i nije nikakva pretnja Zemlji – napisali su na svojim stranicama stručnjaci NASA.

KOMENTARI4 komentara

 1. M says:

  Sad ce se vidjeti tko je zabusavao u skoli matematiku.

 2. fantom says:

  Ako je ovaj ruski "stručnjak" u pravu, pa se asteroid zakuca u zemlju, više uopšte neće biti važno da li je bio u pravu i to što je NASA lagala. Međutim ako nije u pravu pa se ne desi ništa, a on tvrdio da je to 100% tačno, onda bi ponovo samo za njega u Sibiru trebalo otvoriti jedan gulag, u kojem bi doživotno svojim radom konkretno i korisno doprinosio razvoju ruskog društva i države.

  • milenko says:

   Previse bi bilo otvoriti jedan GULAG za njega.Termin GULAG je skracenica od boljsevicke institucije GLAVNOE UPRAVLENIE LAGEREM.Kod SOLZENJICINA termin ARHIPELAG GULAG oznacava mnostvo logora sirom Sibira.

  • Sodom von Gomor says:

   PA TVOJOJ LOGICI, OVE IZ NASE BI TREBALO ZATVORITI U GVANTANAMO ILI NEKI DRUGI AMERIČKI KONCENTRACIONI LOGOR S OBZIROM KOLIKO PUTA SU POGREŠILI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *