РУСКИ НАУЧНИК СВЕ ОТКРИО: Ево шта добијате руском вакцином „СПУТЊИК V“

РУСКИ НАУЧНИК СВЕ ОТКРИО: Ево шта добијате руском вакцином „СПУТЊИК V“

14 децембра 2020

АКАДЕМИК Александар Гинцбург, директор центра „Гамалеј“ који је направио прву руску и светску вакцину против коронавируа „Спутњик V“, изјавио је да ће она обезбеђивати двогодишњу заштиту за најмање 96 одсто оних који је приме.

Додао је и да ће преосталих 4 одсто имати мањи проблем са короном – у виду цурења из носа и кашља – али да им се вирус неће „спуштати на плућа“.Гинцбург је истовремено указао да америчко-немачка вакцина, коју су направили Pfizer и BioNTech, може обезбедити заштиту у трајању само 4 или 5 месеци.

Одмах је нагласио да то говори имајући у виду „расположиве прелиминарне податке“. И додао:

„Примена и наше и осталих вакцина показаће њихове стварне могућности и домете. Што се тиче наше вакцине „Спутњик V“, верујем да она може показати и ефикасност изнад поменутих 96 одсто“.

Гинцбург је оценио да иза бројних напада на прву руску вакцину стоје „конкуренција и политика“.

„Тржиште вакцина против коронавируса вреди десетине, а можда и стотине милијарди долара. То је тренутно највеће тржиште. Иза напада су корпорације и људи који желе тај новац и профит. За њих су сва средства добра“.

Директор „Гамалеја“ је уверен да „Спутњик V“ превазилази све друге антикоронске вакцине јер је, за разлику од конкурентских, базиран на „дугорочној технологији“.

KOMENTARI14 коментара

 1. I Love persida says:

  Sa Ruskom vakcinom dobijate Džek pot po sred guze.

 2. Čist je ko Suza says:

  Mislim da Mujo i Haso prave lek br.6 protiv kovid-a, od običnog stajskog đubriva. Ali obzirom na ove astronomske uloge baš se isplati.

 3. Djoka Brica says:

  Neka jesha Aleksander Gincburg prvo sve svoje jeshe i chifute vakcinishe pa da vidimo dejstvo posle 7 do 12 godina cekanje vidicemo izhod. Kako im se ta semitska faca odmah prepoznaje.

  • Kulak says:

   Javlja mi kolega iz Moskve da 92% Rusa odbija da se bocne ovom vakcinom Sputnik V koju su smislili ruski Židovi.Ja brat-bratu znam i zašto.

 4. Kosmos says:

  Primiš vakcinu, a opet imaš problem. Da, jako lepo - samo žalosno je što ima ljudi koji žele da prime brzo sklepanu vakcinu, zarad nečijeg profita.

  • Zaliv says:

   Nemoj da je primis i sve ok, cemu histerija? Ko hoce primice ko nece pa nece i kraj price. Ponasate se kao deca od 5god koja idu da prime inekciju.... zapitaj se sreco koliko si od rodjenja do sad primio vakcina i ne budali vise

   • Becki konjusar says:

    Ne traži opravdanje za svoj strah. Slobodno se vakciniši. Uporedjujes one stare vakcine koje su se stvarale godinama sa ovim otrovom koji još ni na miševima nije isproban.

    • Aleksandar I says:

     Nemoj pricati gluposti. Vakcina Sputnik V je nastala iz Vakcine koja je napravljena pre nekih 6-7 godina i isprobana je na misevima. Procitaj neke naucne radove na tu temu pa onda komentarisi.

 5. Косовац says:

  Предлажем свим произвођачима вакцине један врло добар рекламни потез: Да потрошачима вакцине и ревакцине, дају чврсто обећање да ће им вратити паре уколико у гарантном року ипак оболе од коронавируса. ………………..Такође предлажем влади Србије да распише Тендер за набавку вакцина против коронавируса, у свему по условима Тендеризације коју нам је поклонила Европска Унија 2000. године у смислу Приступних Преговора. Да предвиђена цена у Тендеру буде реална, у смислу као што је Србија Пут расписао Тендер за свој Логотип, и за то предвидео пишљивих 42.000 еврета (за један уметнички стилизовани лого, али са патентираним бојама). И наравно, да предност у Тендеру имају оне Лабораторије којима је Влада Србије бећ уплатила донацију у претходном периоду, не мора то да буде Руска Лабораторија. ……………Уколико вакцину плаћају сами вакцинери, онда је то најбољи начин, вакцинере само треба упозорити да се не гурају у реду, да буду достојанствени и да се понашају као граџани. Када се вакцинери извакцинишу, онда, ништа лакше, вакцинисаће се и антивакцинери. Не треба их приводити, сами ће се привести памети, по принципу „куд сви Турци, ту и мали Мујо“.

   • Косовац says:

    @ Zaliv, …..Ти набеђујеш друге људе, али изгледа да је тебе ухватила хистерија. Можда мали живчани слом. То се лако дадне закључити по овом твом нездравом неартикулисаном смејању. Препоручујем ти да скокнеш до Лазе, да ти дају неку вакцину против хистерије.

  • Gagi says:

   Kosovac... Kakav tender kada je stvar hitna, isto kao Fruskogorski koridor i ...... ma sve je hitno. "Ja cu to da uradim kako ja hocu a vi mi posle sudite". Gde posle da ih nadjemo, nema para a nema ni njih. Sledeci koji ih naslede ce da gule kozu nasoj deci za ove napravljene dugove, svi MI (ako pozivimo) cemo biti na duznickoj robiji umesto njih. Jedino nece biti duzna nasa decica koja se skoluju na "savremenom" zapadu, naprotiv, eto te decice za deceniju-dve da nas ponovo "strucno" edukuju kako je najbolja ekonomija tetkin kauc. Ovaj nas ringispil se besomucno vrti u krug, nema ko da ga zaustavi i povuce kocnicu, ostaje da se raspadne sam od sebe kada dotraju lageri i kaisevi, vec dobro tandrce i skripi. Ovi koji se voze uzivaju u lepotama voznje i "zabacivanju" jedni drugih. Nisu svesni da se ringispil raspada jer nema rukovaoca i da ce oni aterirati izlomljeni i obogaljeni na livadi i okolnom trnju.

   • Косовац says:

    @ Gagi, …..Ово Тендер сам споменуо у сарказму, да бих ставио на знање да је Тендер једна обична шарена лажа, научно образложена од стране ЕУ, која нам је поклонила (наметнула) тај чувени Закон о јавним набавкама. Из искуства знам да је тај закон за 10 пута (можда и више) повећао корупцију у Инвестиционој изградњи. Када би неко решио да крене у опоравак привреде, прво што би требало да уради, то је да комплетно укине Закон о јавним набавкама. Али неће моћи, зато што би министри и остала хијерархија спали на просјачки штап, остала би им само плата и дневнице. ……………У праву си, најебали су наши унуци, никада неће моћи вратити кредите које смо узимали за неке беспотребне аутопутеве и за „унапређење“ администрације и разних педерских друштава. Моћи ће, али само револуцијом. Нажалост и револуција није нешто баш добро, зато што револуција јаде своју децу. ……………Можда си читао јуче, предузеће Србија Пут је за Јавну набавку израде свог новог логотипа, предвидело 42.000 евра. Рачуница је јасна, неки сиротан би урадио такав лого и све што иде уз њега за око 500 евра (нека иде и до 1.500 евра). Али би тај сиротан (или његов заступник близак министарству) морао да понуди око 42.000 евра, да би се ето понуда сматрала озбиљном. Значи, остаје да виси 40.000 евра, које ће сиротко уплатити на рачуне који му се кажу. Додуше може сироткова зарада да буде и више од 1.000 евра, чак и до 20.000 (ако сиротко има добродржећег заштитника). Јер старо правило у корупцији Јавних набавки је да се чиста добит од корупције дели на пола. Пола представницима Инвеститора, пола Понуђачу. ……………У овом конкретном случају Руске вакцине, расподела новца од корупције би била мало компликованија, нарочито зато ако се сећаш да је српска влада уплаћивала неке донације неким фирмама са Запада, па ће се сигурно и оне појавити као трећи играч у овом чочеку (оро тешкото).

  • Archelay says:

   Kosovac,cestitam.Izvanredna invencija.Uspeli ste da nas prinudite za smeha do suza.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u