Руски носач авиона стиже на сиријску обалу!

Ruski nosač aviona stiže na sirijsku obalu!

7 oktobra 2016

brod_rusija_xinhua

Ruski ratni brod iz Crnomorske flote, korveta „Miraž“, napustio je luku Sevastopolj na Krimu, i zaputio se prema Mediteranu gde će se priključiti ruskim antiterorističkim operacijama – potvrdili su iz ruske crnomorske flote.

Pretpostavlja se da „Miraž“ stiže do sirijske obale. Vest stiže svega dan nakon što je ruska mornarica objavila kako se još dva ruska ratna broda pridružuju ruskim pomorskim snagama u Siriji – brodovi „Serpukov“ i „Zeleni Dol“.

Podsetimo – ruska mornarica je prošlog meseca potvrdila kako će se ruski nosač aviona „Admiral Kuznjecov“ takođe pridružiti grupi na istoku Mediterana, a on bi trebalo sredinom ovog meseca da stigne do Sirije.

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. Trifun says:

  Toooooooooo Rusijo! Medved je krenuo! SKLANJAJ SE!

 2. Wrangler says:

  Jos su ljetos rekli da ce ga poslati u Siriju, ali sta ce im nosac kod Sirije kad imaju aerodrome na kopnu u Siriji? Da testiraju nove MiG-ove 29K koji su na njemu ili zbog razvoja situacije u Bosni pa onda oktene od Sirije prema Jadranu.

  • Dondon says:

   Mislim da je demonstracija sile u pitanju i verovatno testiranje aviona i uvezbavanje pilota u realnim ratnim uslovima. Kako god Sirijskom narodu je potrebna svaka pomoc jer ukoliko Rusi povuku svoje snage svedocicemo najvecem pokolju civila od strane teroristickih grupacija pod okriljem SAD i NATO.

 3. micky says:

  Ima i milo podrepas nesto sa tim nosacem aviona. Izbori su bas "sredinom meseca"...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *