RUSKI NOVINARI O HRVATSKOJ: Prvi utisci nisu neki, drugi su gori, a treći nikakvi

RUSKI NOVINARI O HRVATSKOJ: Prvi utisci nisu neki, drugi su gori, a treći nikakvi

23 avgusta 2013

Hrvatsko primorjeNovinari nedeljnika Ruski reporter proputovali su hrvatsku obalu i „popljuvali“ hrvatski turizam.

Oni su biciklima od 18. jula do 10. avgusta putovali od Venecije do Beograda, a na tom su putu pošli i kroz Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu.

„Prebacivši se na dosadnom trajektu iz Venecije u Poreč, na kraju smo osedlali svoje bicikle i krenuli na put. Prvi utisci o Hrvatskoj nisu baš neki. Drugi su još gori, a treći nikakvi. Sa sedala bicikla Hrvatska izgleda sasvim drugačije“, pisali su ruski novinari o Lijepoj njihovoj.

„U Hrvatskoj nas je dočekala nesnosna vrućina – ni kapi kiše i večita tuga u očima lokalnog stanovništva, osim u onim slučajevima kad je ono zauzeto služenjem turista. Pokušajte sesti za stol, naslonite se laktovima o stolnu dasku, poduprite desnom šakom obraz i ravnodušno gledajte svet oko sebe. Eto, tako otprilike izgleda odnos savremenih Hrvata prema planeti Zemlji“, dodali su.

Nadalje, ne sviđa im se nepoverenje Hrvata prema čovečanstvu. „Ako želite najpre probati jednu malenu šljivu, dobićete ovakav odgovor: „Prvo kupi, pa onda kušaj!“.

Ono što se ruskim gostima u Hrvatskoj ipak svidelo jeste gradić Krk na istoimenom ostrvu gde su večerali, zatim „čudesno“ ostrvo Rab na kojem su uživali na „najlepšem spustu do mora tokom čitavog putovanja“ te na kraju Plitvička jezera čiju se lepotu malo narušile kolone turiste koje su se neprestano slevale na naš nacionalni park, prenosi Klix.

Njima se svakako više svidela susedna Bosna i Hercegovina; nije im jasno kako je „ta čarobna zemlja s neverojatno lepom prirodom pretrpela čitavu tu podlost koju su ovde upriličili ljudi pre dvadesetak godina“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *