РУСКИ ОДГОВОР: Израел неће бити у стању да уништи С-300

RUSKI ODGOVOR: Izrael neće biti u stanju da uništi S-300

11 oktobra 2018

Predsednik iranskog parlamenta, Ali Larijani, komentarisao je nedavno dostavljanje ruskog S-300 Siriji, kao i izraelske pretnje eliminacije istog.

Larijani ističe kako Izrael „neće biti u stanju“ da uništi S-300.

– Smatram da Izraelci nisu u stanju da unište taj kompleks. Takođe, verujem da su Rusi napravili dobar potez kad su dostavili S-300 sirijskoj vojsci čime štite i svoje interese, naročito nakon rušenja ruskog vojnog aviona – rekao je Larijani za vreme intervjua.

Podsetimo, izraelski ministar Cahi Hanegbi rekao je pre nekoliko dana kako američki F-35 i izraelske vazduhoplovne snage mogu da eliminišu S-300.

U svakom slučaju, iz Izraela su poručili da zbog prisutnosti S-300 neće prestati sa vazdušnim napadima na prostoru Sirije, ali činjenica je da otkako je kompleks dostavljen, pre nešto više od nedelju dana, nije bilo izraelskih napada u Siriji.

(Pravda)

 

KOMENTARI10 komentara

 1. Miraš says:

  Novih izrelskih napada na teritoriju Sirije će biti. Uništavanje sistema S-300 sigurno će biti cilj broj 1. Da li će ti napadi biti izvršeni kao dosad korišćenjem borbene avijacije ili na druge načine, zatim kombinovano, to ćemo tek videti.

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Smešni đuvsi. Pekinezer preti medvedu, ha-ha-ha.

 3. Miraš says:

  Najveća uvreda za Izraelce je da ih pitaš da li su oni kao Arapi tj. bliski Arapima. Medjutim sudeći po izraelskoj sklonosti da poseduju najbolje naoružanje takvo razmišljanje itekako ima smisla. Mogu oni da se hvale sa raznim naučnicima i misliocima koje su dali celom svetu, medjutim od svega toga oružje i samo ratovanje je njihov glavni izbor. Poznati matematičari, filozofi, lekari i ostali ugledni ljudi jevrejskog porekla dodju tek kao dobar dekor koji treba da sakrije suštinu.

  • Deda Micko says:

   Hajde da te malo pohvalim, tacno si ovo rekao.

 4. opet ja says:

  Kao u fudbalu, ne možeš da igraš samo odbranu sve vreme, kad tad primićeš gol. Za efikasnu odbranu neophodan je napad. Sirija će morati da izvrši napad na neki aerodrom u Izraelu i time odvuče napade sa svoje teritorije. S-300 jeste efikasan, ali sigurno nije nepobediv i 100% pouzdan. Nadm se da su dobili i dovoljan broj Pancira i možda Tor koji su efikasni na maloj visini i daljini po malim ciljevima.

  • Miraš says:

   Ali ovo nije futbal te igra je sada skoncentrisana na maksimalno povećanje odbrane. Kako bi reagovale SAD u slučaju sirijskog napada na teritoriju Izraela? Snage SAD sede nepozvane na teritoriji Sirije te to je za nju prevelik rizik. Zatim u slučaju većeg produbljavanja rusko-izraelskog sukoba u Siriji koji bi se preneo i na teritoriju Izraela, kako bi nastupile SAD? Onda bi SAD nastupile kao branilac, branilac male države Izrael, a ne direktno kao prvi napadač na Rusiju i Siriju. ... Sirija u ovoj fazi rata neće napasti ni izraelske snage na njenom Golanu jer mora najpre da oslobodi Idlib, zatim da se reši turskog i američkog prisutva. Ako bi Sirija sada krenula da povrati ranije oteti Golan onda bi se značajno zakomplikovala situacija u većem delu Sirije. Moguće je da Izrael baš namerno je provocirao Rusiju obaranjem ruskog aviona sa ciljem da izazove preuranjen i pogrešan potez Rusije,a zato je njen odgovor povećana ODBRANA.

 5. Miraš says:

  Benjamin Netanijahu je pre nekoliko dana saopštio da na planiranom sastanku sa predsednikom Putinom planira da razgovara o međunarodnom priznanju izraelske kontrole nad Golanskom visoravni, zatim o vojnom prisustvu Irana u susednoj Siriji. Pomenuo je i takvo priznanje od strane tkzv. "medjunarodne zajednice". „Izrael na Golanskoj visoravni je činjenica koju međunarodna zajednica treba da prizna. Ako to bude zavisilo od mene, Golani će zauvek ostati pod izraelskim suverenitetom, jer u protivnom mi ćemo dobiti Iran i Hezbolah na obalama jezera Kineret (zvaničan naziv za Galilejsko jezero)“, rekao je Netanijahu. - Znači trogodišnje vojno rusko prisustvo u Siriji primorava ih da do daljnjeg u odnosu na ranije planove sačuvaju bar minimum, a to je ranije oteti sirijski Golan. Još ako bi sada isposlovali i medjunarodno priznanje onda svi pokušaji Sirije i Irana kao saveznika bili bi značajno obesmišljeni, a Rusija bi sama sebi učinila veoma lošu uslugu. Rusiji na Bliskom Istoku prisutnost obezbedjuje njen stari saveznik Sirija te ako bi pristala na ovakav predlog Izraela sama bi sebi odsekla noge. Rusija poštuje svog iskrenog i starog saveznika Siriju, a osim toga ona iz principijelnih razloga i zbog praktičnih razloga neće na to pristati. Ako bi dala pristanak na ovo onda Rusija daje zeleno svetlo na sve moguće i nemoguće otimačine teritorija po svetu.

 6. Miraš says:

  Amerikanci i NATO sile ne usudjuju se da one prve izazovu sukob sa Rusijom mada onako iza ćoška i da se ne zna vrlo rado bi ih poubijali. Za otvoreno i direktno izazivanje sukoba sa Rusijom spremaju i sada imaju nečlanice alijanse kao što su Izrael i Ukrajina. Kako bi reagovali u slučaju većeg produbljavanja rusko-izraelskog sukoba u Siriji? Onda bi SAD nastupile kao branilac, branilac male države Izrael, a ne direktno kao prvi napadač na Rusiju i Siriju. Da li je provociranje sa razvijanjem sukoba Izrael-Rusija smišljeno zajednički u Vašingtonu pa je tako pao izbor na obaranje ruskog aviona IL-20? Svoju članicu alijanse Tursku hteli su da žrtvuju za veći sukob još u novembru 2015 godine, provokacija je isto napravljena obaranjem ruskog aviona. Sada imaju sve manje odvažnih igrača za složenije i opasnije provokacije Rusije te zato je Izrael na potezu.

 7. Miraš says:

  Ukrajina je predvidjena kao glib, velika močvara u koju da je zalutao naš MEDA propustio bi vreme za najvažniju stratešku bitku na Bliskom istoku. Ujedno zatvorili bi Rusiji izlaz na Sredozemno more. Koliko su Ukrajinci razboriti i čemu su sve skloni? Drugi svetski rat završen je 09 maja 1945, a posle toga Ukrajinci su ratovali još malte ne 10 godina.

  • Karital says:

   Protiv komunjara su trebali i dulje od deset godina ratovat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *