„РУСКИ ОДГОВОР“ ВУЧИЋУ: Руски медији брутално о Вучићу и Косову (ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО)

„RUSKI ODGOVOR“ VUČIĆU: Ruski mediji brutalno o Vučiću i Kosovu (POGLEDAJTE VIDEO)

14 januara 2018

Na kanalu Carigrad, u emisiji „Ruski odgovor“ govorilo se o opasnosti da će rukovodstvo Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem pristati na priznanje secesije Kosova i Metohije.

Tokom poslednje decenije u srpskom društvu se pojavilo duboko protivrečje vezano za rešenje krize na KiM i sada izbija na površinu.

„Na ovo je upozorila patriotska Demokratska stranka Srbije, koja sumnja da će predsednik predati Kosovo, koje je za ceo srpski narod sveta zemlja“, ističe ova ruska televizija.

U apelu za očuvanje Kosova i Metohije, koji su potpisali mnogi predstavnici srpske javnosti pominje se bojazan za budućnost tog regiona, koji je nasilno otrgnut od države.

„Budući naraštaji neće biti najsrećniji ako im u nasleđe ovo pitanje ostavimo nerešeno, ali će biti najnesrećniji ako i sebe i njih zauvek osramotimo, odričući se Kosova i Metohije, svoje časti i svog Jerusalima.

To nikad nije učinio ni jedan narod. Pristajući na takav presedan Srbija bi smrtno ranila sebe i udarila sramni žig na lice Srba, svih i svuda“, izjavila je DSS.

,,Samoubistvo“ je najbolji opis za moguće priznanje Kosova od strane Beograda. U jednom intervjuu Vučić nije isključio mogućnost da Srbija neće sprečavati da Kosovo dobije stolicu u UN.

Na predsednika Srbije se vrši ogroman pritisak. S jedne strane zapad zahteva priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije, s druge strane srpski narod mu neće oprostiti takav korak, i možda će biti pokrenuto pitanje impičmenta, a nijesu isključeni ni masovni protesti ili čak državni prevrat.

Jasnu poziciju o ovom pitanju ima Srpska pravoslavna crkva. Jedan od potpisnika apela, mitropolit crnogorsko – primorski Amfilohije, uveren je da Srbiju guraju da ide istim putem kao i Crna Gora, koja je nedavno bila nasilno uvučena u NATO.

„Zna se kakav je stav tih, koji su naši glavni neprijatelji, NATO pakta i Amerike, i prema Crnoj Gori i prema Srbiji.“

Uspeli su od vlasti u Crnoj Gori da dobiju da se ona odrekne izvorne Crne Gore.

To sada traže i od Srbije i Vučića. I kako je, nažalost, krenuo Vučić sa svojim kombinacijama, to nepoverenje koje vlada uslovilo je apel“, jasan je stav mitropolita Amfilohija.

Srbija je zaista okružena neprijateljima. Sa svih strana su NATO države koje su na mapi obeležene plavom bojom.

Tv Carigrad podseća gledaoce da je to organizacija koja je pre 19 godina bombardovala Beograd, ali i Crnu Goru, čije je rukovodstvo prošle godine pretvorilo taj bivši deo Jugoslavije u 29. člana NATO saveza

Vučić je tokom cele svoje političke karijere pokušavao da balansira između zapada s jedne, i srpskog naroda i Rusije s druge strane.

U poslednje vreme, pritisak na Beograd u vezi KiM se primetno pojačao i postoji mogućnost toga, da će se Vučić predati.

I tu, kao i uvek, napominje ova ruska televizija da svi gledaju u Moskvu. Da li će se Rusija boriti za Kosovo i da li će srpsko rukovodstvo da izvrši civilizacijsko samoubistvo.

Sve zavisi od toga kako će odreagovati srpski narod.

(IN4S)

KOMENTARI32 komentara

 1. goran says:

  Sta vredi ruskim medijima sto ne vole Vucka, kad ga Putin obozava. Pozivam psihijatre da objasne ovaj fenomen.

  • Zoran says:

   Kkaave veze ima ljubav Putina prema Vucku sa Vuckovim priznanjem Kosova?

   • goran says:

    Ima veze. Da je Putin postavio ultimatum Vucku, drugu bi pesmu on pevao. Ali, sa Putinovim blagoslovom radi sta hoce.

    • Djordje Petrovic says:

     PA DA PUTIN TREBA DA BUDE VECI SRBIN OD NAS! PUTIN NJEMU ULTIMATUM A NASA OMLADINA PO KAFICIMA! SRAM TE BILO GORANE MI UVEK NALAZIMO IZGOVORI I DA LI SU ZA SVE KRIVI RUSI?

  • RASPUCHIN says:

   A od kuda Vama ideja da Putin podržava Vučića? Putin prima u službenu posjetu legitimno izabranog predsjednika (ovo "legitimnog" sa velikim znakom pitanja). Treba pažljivo pročitati pa onda komentarisati a posebnu pažnju obratite na posljednju rečenicu.

  • Strahinja says:

   Mislim "Gorane" da veceg pshickog fenomena nema od tebe i Vatikana.

 2. Rastko says:

  Možda se Vučko bori za Nobelovu nagradu za mir? Tako lako ju je dobio Ahtisari, pa što ne bi dali i Njemu?

 3. vindfaker says:

  Vrlo lako gradjanski rat.

  • Zoran says:

   Nema sanse. Njega podrzava 80% ljudi.

   • doktrina soka says:

    @ Zoran.Podrzavali su i Milosevica,ali ga je strani faktor sa 5 mil dolara.A sto se to ne bi moglo desiti i obratno.Zar Americki mediji ne treste na sav glas da je Rusija uticala ma izbor Trampa u Americi?

 4. Ivan says:

  Imali smo razne vlasti i režime kroz istoriju ali ova je najgora i najperfidnija i najbahatija do sada. Izdaja i prevara je drugo ime naprednjaka. Narod živi ko stoka dok se oni razbacuju bogatstvom preko noći stečenim.

  • Zoran says:

   Imali ste i Tita, a on nije bio nista bolji od ovog, samo s emanje videlo.

  • Bojim se says:

   da će svaka naredna biti još gora... Pri tom nisam za ovu.

 5. Trifun says:

  Neka pokusa pa da vidi sta ce se desiti. Pa nije se srspki narod bez razloga tako brutalno obracunavao sa svojim vladarima kroz istoriju koji su skoro svi mahom postajali vazali zapadnih antisrpskih i antiruskih rasistickih genocidnih hijena. Pa se onda neko cudi i kaze vidi kako je srpski narod brutalan. Nema nazad.

 6. Pero Joksimovic says:

  Zanimljivo je kako DSS zavija trnje u kučine. Priča o "svetoj srpskoj zemlji", očuvanju svetinja, paraboli o srpskom Jerusalimu, što sve skupa predstavlja epskolirsku patetiku i nema nikakvog značaja u pravnoj i "međunarodno pravnoj" ravni. Da li je Stara Srbija, oličena u nazivu pokrajine - Kosovo i Metohija, Sveta ili prokleta to onu Šiptarsku stoku i zapadne prijatelje izdajničke političke nomenklature Srbije ne zanima, kao što ih ne zanima pravna činjenica da je to neosporno Srpsko vlasništvo kao teritorija sa ukupnim ljudskim (autohtonim), materijalnim i nematerijalnim resursima a ne, Vesli Klarka, Medlin Olbrajt, Davida Petreusa i ostalih belosvetskih bandita. Vučić je De Fakto već predao Kosmet i PBM Hašimu Tačiju a, velika je vrovatnoća da im je predao i "Novopazarski Sandžak" do reke Uvac, planine Javor i južnu Srbiju do Niša. Trebaju Vesli Klarku i Klintonovima rudna bogatstva Kopaonika, Goča, Željina, Jastrebca, Radan planine i Pčinjskog okruga. Što će to našoj deci kad neće moći da odbrane od nesite aždaje SAD i njihovih balkanskih satrapa muslimana, Hrvata, glupogoraca, Šiptara, (novo)Makedonaca i onog nesoja zvani Bugari. Kako bi našoj političkoj i in(tele)ktualnoj škartprodukciji, pardon, eliti bilo lepo kad bi srpski narod na volšeban način, iznenada, izumro pa da njihovi fašistički mentori iz NATO-EU dobiju Srbiju na tanjiru. Al` nikad se ne zna. Može doći i taj vakat, pa da uzavri bunt i revolt ovog zgaženog, poniženog i uvređenog ostatka ostataka srpskog naroda te da, ognjem i mačem istrijebi gubu iz torine, istragom istraži sotonine sluge a naše mučitelje koji su na vlasti te evo već 18 godina razapinju na krst sve što se srpskim zove. Ako ovo ne objavi "Unutrašnji magacin" objavit će neko drugi, koji se ne boji mafije.

  • Zoran says:

   Sta je da je, nijedan naord ne daje deo svoje teritorije dobrovoljno.

  • Velika Metla says:

   PJ,zato i ova vlast nametnuta govori non-stop MIRMIR i samo MIR! Jer onima,između ostalih Klintonovima,Olbrajtovoj,odgovara mir jer u miru pljačkaju Srbiju! NIPOŠTO im haos ne odgovara! Za haos su samo toliko koliko drže na granici haosa taj isti haos!

 7. SiNiša says:

  Ne pristajem na OKUPACIJU pa su mi i odluke Okupacione vlasti (predsednik "države", vlada, skupština i svi njihovi vidovi vlasti: sudstvo, vojska, policija, ...) nevažeće i lako se poništavaju. To važi za sva zlodela: gaženje ustava, veleizdaja, privatizacija, ... Zlo je okupacija! Okupatori i njihove lutke.

 8. Jole says:

  Ruski mediji koje drži tajkun, koji je prijatelj i poslovni saradnik Amfilohija Radovića

  • Gojko says:

   Ala kenjaš brate neverujem...

  • Nićifor says:

   Idi begaj! Čiji li si ti špijun da mi je znati kad znaš ko je tajkun saradnik Amfilohija Radovića. Nisam znao da je Amfilohije u sprezi sa tajkunima. Svašta majka rodi, samo neće para i cigara.

 9. Branko says:

  Rat, a to je prava riječ, koji je NATO započeo rušenjem Jugoslavije i bombardovanjem Srbije, nikada nije stao i prestao. Hijene mijenjaju načine i metode, ali to je opet isti rat. I nije uvođenje "demokratije" razlog, nego dobro reče jedan komentator gore - rudna bogatstva. Tako je prošla Bugarska, Rumunija, tako prolazi Makedonija i sve druge države na horizontu američko-globalističkih interesa. Političarima sa vlasti, da se razumijemo, neće nikada ništa faliti, koje god stranke oni bili, koji god sistem to bio, bili mi suvereni ili vazali. Oni će uvijek dobivati masne plaće, imati počasti, uticaj, moć, vlast, a narodi, autohtoni narodi će polako nestajati sa ovih prostora, bili to mi Srbi, bili to Hrvati, Bošnjaci, Makedonci, Cnogorci i ostali narodi koji su 5000 godina ovde živeli u miru dok nisu došli Rimljani i Amerikanci.

  • Mlax says:

   Koliko pokusaja da nas uniste Turcima, ratovima, ucenjivanjima i Nato bombardovanjem da bi Vucic presao preko 400 godina nase ustorije i rekao:Ode Kosovo , EU nema alterativu.Sve drzave bivse SFRJ imaju strahovitu depopulaciju i kao narodi su osudjeni na propast.Na Balkanu 2100 ce Srbi,Hrvati,Makedonci biti manjina u svojim drzavama a vecinu ce ciniti dodjosi sa Bliskog Istoka...

 10. Rade says:

  Može dati samo ono što su njegovi u Bugojnu stekli...izdaja Kosmeta vodi u građanski rat u Srbiji.

  • goran says:

   A ko ce da ratuje???

   • Velika Metla says:

    Goran,kažu "da nam deca ne ginu"! Kao da svi oni Srbi koji su dali,badava,život za srbsku državu,nisu bili ničija deca! I posle se takvi čude,ovi koji ne cene tuđu žrtvu datu za Srbiju,i pitaju "zašto nam je ovako"? Piši im pamet!

   • Strahinja says:

    Ti ces "Gorane" sigurno na strani Vatikana i kolaboracionista...

  • Velika Metla says:

   Rade,da je Srbin spreman da ratuje ne bi petooktobarci,i ovi posle njih,radili ovo šta rade! Srbiji ne treba rat! Sasvim dovoljni su joj "rijaliti,auta,droga,kriminal svake vrste,podrepašenje zapadu..."!

   • goran says:

    Ama ko da ratuje, pa srpskoj omladini je tekstanje postalo smisao života. Drugo ih ne zanima. Došlo je do smanjenja moždane mase, mozak je samo uspomena.

    • Strahinja says:

     Vidi se "Gorane" ko te je chipovao... Onaj pajac u crvenim papucama sto se u Rimu klanja satani...

 11. Milutin says:

  Naša nesreća je što ćutimo i dozvoljavamo VELEIZDAJNICIMA DA NAM UNIŠTAVAJU ŽIVOT I DRŽAVU. Naši stari od kad se pamti novija istorija su se stalno borili za SVOJU SLOBODU I SVOJU ZEMLJU DA BUDU SVOJ NA SVOME A AKO JE POTREBNO STANDARD ŽIVOTA ĆEMO PRILAGODITI TRENUTNOM STANJU. Zbog neznanja ogroman broj SRBA se plaši tog preživljavanja što ovi veleizdajnici na vlasti koriste i izvršavaju najgore naređenjenj trulog zapada na ostvarivanju cionističkog plana UNIŠTAVANJA SRBA I SRBIJE. Taj plan je u pisanoj formi objavio jevrejski rabin i mafijaš Šnerson. Zato nam je danas u državi ovakvo stanje anarhije jer jedino anarhijom može da opstane ova vlast i jedino anarhijom mogu da se unište država SRBIJA I SRBI što aktuelna vlast i radi. Kao primer ću navesti sva javna vređanja SRBA od strane aktuelnog predsenika države (i pored ogromnog broja krivičnih prijava prilikom njegovog izbora za predsednika tužilaštvo po njegovom naređenju ništa ne preduzima) što nije zabeleženo nigde u svetu a nikad i neće biti zabeleženo da PREDSEDNIK DRŽAVE VREĐA SOPSTVENI NAROD I TO U VIŠE JAVNIH DIREKTNIH PRENOSA NA TELEVIZIJI RTS I PINK. To je za mene UVREDA KOJU NEĆU I NEMOGU DA OPROSTIM.

 12. ja says:

  Članak je izvrstan vladika Amfilohije je jedan od rijetkih koji božanski poznaje suštinu srpskog pravoslavnog bića i jadan pokušava da objasni ovim jadnim neprosvjećenim i primitivnim političarima suštinu našu ali na žalost to je biser pred svinjama.Ja razumijem ljude koji se boje za svoj životni komfor i u zamjenu za nacionalni identitet idu na zapad nađu sebe i asimiliraju se , djec im služe vojsku tamo i to je to.Oni koji žive ovdje nemaju pravo da ubiju našu suštinu i odreknu se osnove srpskog pravoslavnog bića.Oni koji nas hoće ubiti žele da mi to sami od svoje ruke uradim.Braćo mila ne dozvolimo im to ako su naumili da nas ubiju neka to urade ali oni a ne mi sami sebi.Zato znam da je naš veliki duhovnik Vladika Amfilohije duboko svjestan toga i da zna da ogroman broj nas svjesnih sebe koji smo spremni se žrtvovati živi za očuvanje identiteta i da svi znaju da on nije usamljen i da ćemo do zadnjeg se boriti nas ne mora biti ali nas moraju uništiti ,ali pred bogom im neće biti opravdanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *