РУСКИ ОФИЦИР: “Ви једноставно немате појма како је бити у рату са Русијом”

RUSKI OFICIR: “Vi jednostavno nemate pojma kako je biti u ratu sa Rusijom”

23 novembra 2021

U slučaju napada Ukrajine na Krim ili druge ruske teritorije, Crnomorska flota će u potpunosti neutralisati sve neprijateljske ratne brodove i obalsku vojnu infrastrukturu.Vojni izvor je objasnio da to uključuje i razaranje neprijateljskih vojnih baza, snaga i sredstava elektronskog ratovanja, protivvazdušnu odbranu, artiljeriju i aerodrome.

Sve bi bilo završeno u periodu od 50 minuta do 10 časova što su vojni standardi modernih armija.

„Da bi se rešio takav problem, na Krimu je raspoređen „mehur za uskraćivanje pristupa neprijatelju“.

Kao i na poluostrvu i u Novorosijsku postoje sva pomorska sredstva, avijacija, artiljerija i rakete, kao i druga sredstva – uključujući Vazdušno-kosmičke snage, Vazdušno-desantne snage, tenkovske, specijalne i marinske jedinice – koje mogu da se odupru visoko motivisanim neprijateljskim snagama.

Pomorski oficir je opciju sukoba sa nuklearnom silom SAD i zemljama NATO-a u slučaju rata sa Ukrajinom nazvao „minimalnom“, podsećajući na napad na Gruziju 2008. godine, gde su bili „uključeni vojni i tehnički stručnjaci, i instruktori NATO koji se nisu smeli mešati u sukob.”

Istovremeno, oficir je objasnio da „ne zamišlja situaciju kada bi sama Rusija napala prva, i podsetio na reči rukovodstva Ministarstva odbrane tokom operacije nametanja mira u Gruziji. “Vi jednostavno nemate pojma kako je biti u ratu sa Rusijom.” …

Ranije su vojni eksperti i predstavnici Pentagona i NATO-a procenili period za „potpuno zauzimanje Ukrajine u slučaju njenog napada“ na 1-7 dana.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Ovcoizovani covid idioti says:

    Ruske baze u Republici Srpskoj i Srbiji !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *