RUSKI PATRIJARH KIRIL: Pravoslavci, usvajajte decu

RUSKI PATRIJARH KIRIL: Pravoslavci, usvajajte decu

10 januara 2014

Patrijarh KirilPatrijarh moskovski i cele Rusi Kiril pozvao je pravoslavne vernike da usvajaju siročiće i da se toga ne boje.

„Nikada onaj koji usvaja decu i sebe daje njima neće biti nesrećan, dobro će mu se višestruko vratiti“ – rekao je ruski patrijarh.

Čestitajući deci, koja su u sredu došla da proslave Božić u Kremlju, patrijarh se obratio okupljenima u sali i predložio im da usvoje iz sirotišta devojčicu Milu, koja mu je napisala pismo, u kojem mu je pričala o svojoj sudbini i da bi htela da ima roditelje.

Kako je istakao rukovodilac informativne službe Moskovske patrijaršije Aleksandar Volkov, Mila je u sirotištu praktično od rođenja, pošto su je se odrekli roditelji.

Ona sada već ide u drugi razred.

„Ona ima neke probleme sa zdravljem vezane za ruke, ali je pre izvesnog vremena napisala patrijarhu pismo u kojem ga je zamolila da se moli za nju i za to da nađe roditelje“ – ispričao je Volkov.

Patrijarh Kiril je pozvao malu Milu na proslavu Božića u Kremlju, gde su se upoznali i popričali.

„Danas sam u salu došao s devojčicom Milom, koja sedi ovde. Ona trenutno živi u sirotištu, ali se molim da se pojave mama i tata koji bi je usvojili, i veoma se nadam da će se to dogoditi“ – rekao je patrijarh po izlasku na scenu sale u Kremlju.

On je dodao da podizanje dece nije ni zabava, ni zadovoljstvo, da je to uvek ogroman rad.

„A ako uzmemo nekoga ko ima neku manu, urođenu ili stečenu, čak, ponekad, i neku bolest, mi činimo veliko, sveto delo… Ulažući u odrastanje takve dece svoju dušu, mi postajemo pastiri, postajemo srećni, i uzajamna ljubav boji naše živote prelepim bojama“ – rekao je ruski patrijarh.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *