РУСКИ ПОЛИТИЧАР ОТКРИВА због чега Америка удара на Иран

RUSKI POLITIČAR OTKRIVA zbog čega Amerika udara na Iran

15 maja 2018

Vojna napetost u svetu nakon izlaska Sjedinjenih Američkih Država iz sporazuma o nuklearnom programu Irana raste, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov na Valdajskom forumu.Prema rečima Rjabkova, Ministarstvo inostranih poslova Rusije smatra da SAD neće promeniti svoju odluku o izlasku iz nuklearnog sporazuma sa Iranom.

„Predsednik Tramp će ispuniti to što je saopštio 8. maja“, rekao je on.

Rjabkov je naveo da glavni razlog izlaska SAD iz nuklearnog programa nije u samom dogovoru, već u politici Teherana na Bliskom istoku.

„Po našem ubeđenju, to se dobrim delom desilo iz razloga koji nemaju veze sa Zajedničkim sveobuhvatnim akcionim planom i, ako ćemo pošteno, američki predstavnici to ni ne kriju“, rekao je on.

„Glavno je to što se SAD i njihovi saveznici uopšte ne slažu sa određenim elementima iranske politike u regionu, a posebno im smeta njegov raketni program“, dodao je Rjabkov.

Zamenik šefa ruske diplomatije smatra da je očuvanje sporazuma sa Iranom moguće i nakon izlaska SAD iz njega, ako bude dovoljno političke volje njegovih potpisnika.

KOMENTARI5 komentara

 1. Trifun says:

  Svijetu NIJE POTREBAN nuklearni Iran niti Iran sa raketama i vojno mocan toliko da moze da nas sve ugrozava!! Iran nije borac za kobajagi palestinska ljudska prava nego MILITANTI ISLAMISTICKI IDEOLOG koji je pokazao i dokazao svoje GLOBALNE militantne islamske AMBICIJE jos 1992 sto se tice nas, kada je slao preko 5000 dzihadista u moju otadzbinu da sire demokratiju odsijecanjem glava srpskom narodu. Rusija mora da Iranu SKRESE KRILA sto prije, i da ih upozori da je i to za njihovo dobro da se sto prije povuku iz Sirije zajedno sa svojim dzihadistima jer Sirija i Rusija mogu da zavrse taj rat bez njih. Svijet nije crno bijel. Rusija treba da vjezba vjestine upravljanja krizama i svojih partnera, saveznika, nazovite ih kako hocete...Nema nazad.

  • Miraš says:

   Svetu nije potreban ni nuklearni Izrael.

 2. Zoran says:

  Jel ovo neka moda ili nesto vise da Rusija, Srbija i Amerika imaju isti oblik i skoro istu boju za drzavni simbol vlade: Plava elipsa.

 3. Miraš says:

  Iran, Irak, Sirija, Liban, Turska... to je veći i naseljeniji severni deo jugozapadne Azije. Nasuprot njih i južnije S.Arabija i Izrael će još neko vreme uporno da kontriraju, ali iscrpiće i sami sebe u svojoj tvrdoglavosti.

 4. Vreme says:

  Narode, suština je u rušenju dzamije Al-aksa, samo treba stvoriti priču

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *