РУСКИ ПОЛИТИКОЛОГ ТВРДИ: Ако Русија одлучи да јој Србија буде упориште на Балкану онда ће са војском ући у Приштину

RUSKI POLITIKOLOG TVRDI: Ako Rusija odluči da joj Srbija bude uporište na Balkanu onda će sa vojskom ući u Prištinu

5 avgusta 2022

Sukob između Srbije i Kosova umalo je prerastao u sukob punih razmera. Sada je situacija u zamrznutom stanju, ali nije isključena dalja eskalacija.

Poznati politikolog Jevgenij Satanovski sugerisao je kako Rusija može da pomogne Srbiji.Pitanje priznavanja srpskih dokumenata na teritoriji samoproglašene Republike Kosovo trebalo je da se reši već nekoliko godina. Međutim, nedavno je to umalo dovelo do sukoba između kosovskih specijalnih snaga i etničkih Srba koji žive na severu nepriznate republike.

Izjava ruskog ministarstva spoljnih poslova o spremnosti da pruži pomoć Beogradu mogla bi da odigra važnu ulogu u odluci SAD da pozove Kosovo da zamrzne sukob.

Međutim, neki su izrazili sumnju u mogućnost pružanja pomoći Srbiji. Uostalom, vazdušni prostor Srbije je zatvoren za ruske letelice.

Politikolog Jevgenij Satanovski smatra da to neće postati nikakva ozbiljna prepreka ako se ukaže potreba. U emisiji kanala Solovjov LIVE, orijentalista je rekao da Oružane snage Ruske Federacije imaju bogato iskustvo u izvršavanju zadataka bilo koje složenosti, čak i onih koji se smatraju nemogućim.

Satanovski je kao primer naveo Siriju, priznajući da postoje poteškoće sa logistikom. Međutim, ruska vazduhoplovna baza u Hmejmimu i logistički centar ruske mornarice u Tartusu rade bez ikakvih poteškoća sa snabdevanjem.

„Ako se donese odluka da imamo logističke veze na Kosovu, a Srbija postane naše uporište na Balkanu, onda će to biti sprovedeno. Nikakva izolacija Srbije neće sprečiti Rusiju da uđe u Prištinu, pa čak i u problemu desetine puta većem“, primetio je politikolog.

Iskustvo ruske vojske omogućiće da se, doduše, i formalno, nosi sa izolacijom Srbije. Glavna stvar je pronaći novi pristup, rekao je Satanovski.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI12 komentara

 1. Cp6a says:

  Srbi već dugo sanjaju taj san. Toliko dugo da deluje nemoguće. Zato bi se neki uplašili kad bi počeo da se pretvara u javu. Neverovatno za nešto što je prirodno i normalno. Kad Braću dočekam, tek onda ću da budem spokojan.

  • Kulak says:

   Oni koji su neprijatelji Srba, ali i popriličan broj budaletina stalno nama Srbima nabijaju na nos geografski položaj Srbije i Republike Srpske. Kao, vi ne graničite sa Rusijom, pa joj nikako ne možete biti saveznik. Ja bih te priupitao graniče li Srbija i Republika Srpska sa SAD? Ili se radi o tome da ti šarlatani tretiraju pitanje geografskog položaja države kao da živimo u 18-tom veku?

 2. miki says:

  Znaci Srbiju su prodali. Jer su se o clanstvu Srbije i ODKB negativno izjasnili odavno.

 3. Pera says:

  Marketing.... Obećanje ludom radovanje.

 4. milorad5 says:

  to bi bilo super ,nek ponesu i par atomskih bombi,mi dajemo pečenje i rakiju.Samo da nam se konačno skinu NATO pacovi i okolni indijanci sa grbače,to bi bilo super,ma ne bi smeli da pogledaju u pravcu srbije.Inače ovi sa zapada i njihovi lizguzi odavde sve vreme čekaju priliku i planiraju napad na nas i žele da nas istrebe,to je tako očigledno svakom srbinu.

  • Morina Rahman says:

   Istrebljenje se čini kao razumno rešenje.

 5. Gagi says:

  Nece nasi vodeci politicari i mozgovi dozvoliti da se priklonimo braci. Draze im je da je nasa pokrajina pod uticajem zapada i njene vojne legije, da se sa njima dogovaraju i nalaze "odrziva" resenja. Zapadni nacin zivota i njihova kultura su odneli pobedu nad nasom primitivnom istocnom istorijom i kulturom. Usput se dive i ponose svim znamenitostima koje je nam je izgradio Krasnov. I tako, dok drugi narodi ljubomorno cuvaju svoju tradiciju i kulturu, mi se pod uticajem potkupljenih zivotnih profitera odricemo nasih vrednosti i utapamo u okupatorske planove. Nisu u stanju da primete jednu sitnicu koja neminovno dolazi,zapadni standard se seli na istok a zapad sve vise postaje komunisticki bedan. Doduse, verovatno im je taj komunisticki virus trajno ostao u mozgu pa zbog toga danas preferiraju zapad jer na njemu vide njihovo novo izlazece sunce. Vrlo je interesantna mentalna gimnastika i logika, sa onim zlotvorima koji su nam stvorili sve egzistencijalne probleme, danas nalazimo podrsku i dobijamo "prijateljske" savete. Da nam nije njihove iskrene podrske, ko zna kako bi nas narod danas stradao kao da do sada vec nije, i to kroz celu nasu istoriju. Neko nekoga ovde brutalno izigrava i majmunise.

 6. Luka says:

  Kad god dosli dobro dosli, draga braco. Radovacemo vam se i proslavljati vas dolazak.

 7. Rista Bre says:

  Ne vidim drugu mogućnost za Rusiju, a ni za Srbiju. Srbija sigurno ne može preživeti čak ni u sadašnjem obliku bez Rusije, a RS ne može preživeti nikako bez Rusije. Duboko sam ubeđen da Rusija mora vratiti Bugarsku i osloboditi Srpski narod. Bez Srbije, Rusija može živeti ali kao invalid. Rusi to znaju. Možda to neće biti "ovih dana", ali i sa Turcima smo se nosili vekovima i preživeli. Rusija je krenula i morala je. Kina je krenula i morala je. Ni Rusija ni Kina nemaju nikakvu odstupnicu, ali smatram da nisu krenuli da bi odstupali. Niko ne zna planove Rusije sa Ukrajinom, ali ako Rusi vrate i Odesu, situacija u Evropi će se potpuno promeniti. Ispred Rusije su mnogi izazovi i od njihovog rešenja zavisi šta će sve iskakati ispred Srbije. Odnos Rusije sa Bugarskom, Rumunijom, Hrvatskom, Turskom i Mađarskom su presudni za Srbiju. Sve četiri države su članice NATOa ali su i delom uz Rusiju. Na jugu Srbije je Grčka, vampirska država koja takođe može da bude na putu Srbije. Za Srbiju su takođe važne pozicije koje će Rusija izboriti u Arapskom svetu a naročito odnosi Rusije sa Sirijom i Iranom pa i sa Egiptom. Imamo sreće da je i za Kinu važan odnos sa Arapskim zemljama. Pitanje Srbije u ovom veku će razmatrati Amerika i Rusija pre svega, a nadam se i Kina. Takođe će i Turska imati šta da kaže. Zato Vučić sedi na tri i po stolice. Doduše ne sedi ni na jednoj, nego stoji jadničak pored njih i gleda dal će moći da zasedne bar na jednu. Politički gledano, dovija se na sve strane. Pre dvadesetak godina smo imali samo teoretsku podršku ali već danas imamo i direktnu podršku Kine i Rusije. Dobar potez Vučića je i neka vrsta prijateljskog odnosa sa Mađarskom. Nadam se da će Mađari shvatiti da Orbanove reči "MI na Zapadu..." uopšte nisu tačne. Jesu bili AustroUgarska, ali teško da ih Zapad svrstava u "zapadnu klasu". Manje više, njihova pozicija na Zapadu je kao i pozicija Bugarske i Rumunije. Spram potreba. Orban je pametan Mađar i shvata da će bez Rusije Mađarska biti tretirana na Zapadu do nivoa Rumunije, pa čak i ispod. Savez Rusije i Kine će imati značajan uticaj na rešenje Srpskog pitanja. Trenutno Srbija mora da balansira i tako će biti sve dok se oblaci na Istoku ne raziđu. Drugim rečima, ako Rusija i Kina uspeju da eliminišu Ameriku kao političko-vojnu silu iz Rusko-Kineske sfere, a svi su izgledi da se tako nešto već događa, Srbija ili bolje reći Srpski narod koji je daleko širi pojam od današnje Srbije, može očekivati bolja vremena. Čini mi se da - "Rusi dolaze!"(Srbija nema dovoljno žena, Rusija nema dovoljno muškaraca a da Rista ima danas 20 godina, išao bi sasvim drugim životnim stazama. Ne bi Srbi morali da se žene Albankama a Ruskinje da se udaju za Kineze)

  • persida says:

   Cika Risto, Ruskinje ne jure Kineze nego crnce. To sam licno videla u zemljama Zapada.

  • Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

   Ti ne samo da si prirodno glup, ti si i mentalno oboleo. Bolest ne krasi nikoga... al tebe je baš nagrdila.

 8. persida says:

  Naravno, nema Ruskinja nista ni protiv belca, ali SAMO AKO JE MILIONER. Iznosim originalnu tezu: Rusiju su unistile Ruskinje, a ne strane sile. One su najveci neprijatelji slobodne Rusije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *