РУСКИ ПОЛИТИКОЛОГ ТВРДИ: Ако Русија одлучи да јој Србија буде упориште на Балкану онда ће са војском ући у Приштину

РУСКИ ПОЛИТИКОЛОГ ТВРДИ: Ако Русија одлучи да јој Србија буде упориште на Балкану онда ће са војском ући у Приштину

5 августа 2022

Сукоб између Србије и Kосова умало је прерастао у сукоб пуних размера. Сада је ситуација у замрзнутом стању, али није искључена даља ескалација.

Познати политиколог Јевгениј Сатановски сугерисао је како Русија може да помогне Србији.Питање признавања српских докумената на територији самопроглашене Републике Kосово требало је да се реши већ неколико година. Међутим, недавно је то умало довело до сукоба између косовских специјалних снага и етничких Срба који живе на северу непризнате републике.

Изјава руског министарства спољних послова о спремности да пружи помоћ Београду могла би да одигра важну улогу у одлуци САД да позове Kосово да замрзне сукоб.

Међутим, неки су изразили сумњу у могућност пружања помоћи Србији. Уосталом, ваздушни простор Србије је затворен за руске летелице.

Политиколог Јевгениј Сатановски сматра да то неће постати никаква озбиљна препрека ако се укаже потреба. У емисији канала Соловјов ЛИВЕ, оријенталиста је рекао да Оружане снаге Руске Федерације имају богато искуство у извршавању задатака било које сложености, чак и оних који се сматрају немогућим.

Сатановски је као пример навео Сирију, признајући да постоје потешкоће са логистиком. Међутим, руска ваздухопловна база у Хмејмиму и логистички центар руске морнарице у Тартусу раде без икаквих потешкоћа са снабдевањем.

„Ако се донесе одлука да имамо логистичке везе на Kосову, а Србија постане наше упориште на Балкану, онда ће то бити спроведено. Никаква изолација Србије неће спречити Русију да уђе у Приштину, па чак и у проблему десетине пута већем“, приметио је политиколог.

Искуство руске војске омогућиће да се, додуше, и формално, носи са изолацијом Србије. Главна ствар је пронаћи нови приступ, рекао је Сатановски.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI12 коментара

 1. Cp6a says:

  Срби већ дуго сањају тај сан. Толико дуго да делује немогуће. Зато би се неки уплашили кад би почео да се претвара у јаву. Невероватно за нешто што је природно и нормално. Кад Браћу дочекам, тек онда ћу да будем спокојан.

  • Kulak says:

   Oni koji su neprijatelji Srba, ali i popriličan broj budaletina stalno nama Srbima nabijaju na nos geografski položaj Srbije i Republike Srpske. Kao, vi ne graničite sa Rusijom, pa joj nikako ne možete biti saveznik. Ja bih te priupitao graniče li Srbija i Republika Srpska sa SAD? Ili se radi o tome da ti šarlatani tretiraju pitanje geografskog položaja države kao da živimo u 18-tom veku?

 2. miki says:

  Znaci Srbiju su prodali. Jer su se o clanstvu Srbije i ODKB negativno izjasnili odavno.

 3. Pera says:

  Marketing.... Obećanje ludom radovanje.

 4. milorad5 says:

  to bi bilo super ,nek ponesu i par atomskih bombi,mi dajemo pečenje i rakiju.Samo da nam se konačno skinu NATO pacovi i okolni indijanci sa grbače,to bi bilo super,ma ne bi smeli da pogledaju u pravcu srbije.Inače ovi sa zapada i njihovi lizguzi odavde sve vreme čekaju priliku i planiraju napad na nas i žele da nas istrebe,to je tako očigledno svakom srbinu.

  • Morina Rahman says:

   Istrebljenje se čini kao razumno rešenje.

 5. Gagi says:

  Nece nasi vodeci politicari i mozgovi dozvoliti da se priklonimo braci. Draze im je da je nasa pokrajina pod uticajem zapada i njene vojne legije, da se sa njima dogovaraju i nalaze "odrziva" resenja. Zapadni nacin zivota i njihova kultura su odneli pobedu nad nasom primitivnom istocnom istorijom i kulturom. Usput se dive i ponose svim znamenitostima koje je nam je izgradio Krasnov. I tako, dok drugi narodi ljubomorno cuvaju svoju tradiciju i kulturu, mi se pod uticajem potkupljenih zivotnih profitera odricemo nasih vrednosti i utapamo u okupatorske planove. Nisu u stanju da primete jednu sitnicu koja neminovno dolazi,zapadni standard se seli na istok a zapad sve vise postaje komunisticki bedan. Doduse, verovatno im je taj komunisticki virus trajno ostao u mozgu pa zbog toga danas preferiraju zapad jer na njemu vide njihovo novo izlazece sunce. Vrlo je interesantna mentalna gimnastika i logika, sa onim zlotvorima koji su nam stvorili sve egzistencijalne probleme, danas nalazimo podrsku i dobijamo "prijateljske" savete. Da nam nije njihove iskrene podrske, ko zna kako bi nas narod danas stradao kao da do sada vec nije, i to kroz celu nasu istoriju. Neko nekoga ovde brutalno izigrava i majmunise.

 6. Luka says:

  Kad god dosli dobro dosli, draga braco. Radovacemo vam se i proslavljati vas dolazak.

 7. Риста Бре says:

  Не видим другу могућност за Русију, а ни за Србију. Србија сигурно не може преживети чак ни у садашњем облику без Русије, а РС не може преживети никако без Русије. Дубоко сам убеђен да Русија мора вратити Бугарску и ослободити Српски народ. Без Србије, Русија може живети али као инвалид. Руси то знају. Можда то неће бити "ових дана", али и са Турцима смо се носили вековима и преживели. Русија је кренула и морала је. Кина је кренула и морала је. Ни Русија ни Кина немају никакву одступницу, али сматрам да нису кренули да би одступали. Нико не зна планове Русије са Украјином, али ако Руси врате и Одесу, ситуација у Европи ће се потпуно променити. Испред Русије су многи изазови и од њиховог решења зависи шта ће све искакати испред Србије. Однос Русије са Бугарском, Румунијом, Хрватском, Турском и Мађарском су пресудни за Србију. Све четири државе су чланице НАТОа али су и делом уз Русију. На југу Србије је Грчка, вампирска држава која такође може да буде на путу Србије. За Србију су такође важне позиције које ће Русија изборити у Арапском свету а нарочито односи Русије са Сиријом и Ираном па и са Египтом. Имамо среће да је и за Кину важан однос са Арапским земљама. Питање Србије у овом веку ће разматрати Америка и Русија пре свега, а надам се и Кина. Такође ће и Турска имати шта да каже. Зато Вучић седи на три и по столице. Додуше не седи ни на једној, него стоји јадничак поред њих и гледа дал ће моћи да заседне бар на једну. Политички гледано, довија се на све стране. Пре двадесетак година смо имали само теоретску подршку али већ данас имамо и директну подршку Кине и Русије. Добар потез Вучића је и нека врста пријатељског односа са Мађарском. Надам се да ће Мађари схватити да Орбанове речи "МИ на Западу..." уопште нису тачне. Јесу били АустроУгарска, али тешко да их Запад сврстава у "западну класу". Мање више, њихова позиција на Западу је као и позиција Бугарске и Румуније. Спрам потреба. Орбан је паметан Мађар и схвата да ће без Русије Мађарска бити третирана на Западу до нивоа Румуније, па чак и испод. Савез Русије и Кине ће имати значајан утицај на решење Српског питања. Тренутно Србија мора да балансира и тако ће бити све док се облаци на Истоку не разиђу. Другим речима, ако Русија и Кина успеју да елиминишу Америку као политичко-војну силу из Руско-Кинеске сфере, а сви су изгледи да се тако нешто већ догађа, Србија или боље рећи Српски народ који је далеко шири појам од данашње Србије, може очекивати боља времена. Чини ми се да - "Руси долазе!"(Србија нема довољно жена, Русија нема довољно мушкараца а да Риста има данас 20 година, ишао би сасвим другим животним стазама. Не би Срби морали да се жене Албанкама а Рускиње да се удају за Кинезе)

  • persida says:

   Cika Risto, Ruskinje ne jure Kineze nego crnce. To sam licno videla u zemljama Zapada.

  • Један тамо, не знаш га ти... says:

   Ти не само да си природно глуп, ти си и ментално оболео. Болест не краси никога... ал тебе je баш нагрдила.

 8. persida says:

  Naravno, nema Ruskinja nista ni protiv belca, ali SAMO AKO JE MILIONER. Iznosim originalnu tezu: Rusiju su unistile Ruskinje, a ne strane sile. One su najveci neprijatelji slobodne Rusije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u