RUSKI POSLANIK: Zabraniti beli luk za mlađe od 18 godina

RUSKI POSLANIK: Zabraniti beli luk za mlađe od 18 godina

18 januara 2014

Beli-lukPrema novom predlogu zakona upotreba belog luka biće zabranjena za građane do 18 godina starosti. To je za agenciju RBK izjavio predlagač zakona, poslanik Liberalno-demokratske partije Rusije Sergej Ivanov.

Prema predloženom dokumentu, „uvodi se zabrana konzumiranja belog luka, osim u prostorijama koje su opremljene posebnim ventilacionim sistemima.

Ovo povrće je zabranjeno prodavati trudnicama i dojiljama, radnicima u oblasti umetnosti i kulture koji rade sa građanima, državnim službenicima, kao i deci do 18 godina starosti.“

Ivanov objašnjava da je dokument „usmeren ka očuvanju elementarnih prava građana, kao što su pravo za zaštitu zdravlja i pravo na prijatno okruženje“.

„Zbog užasnog zadaha koji nastaje usled konzumiranja belog luka u Ruskoj Federaciji svakodnevno se ne rodi do nekoliko stotina građana. Depopulacioni efekat ove pojave traži da ona bude dodatno proučena. Međutim, stručnjaci već sada sa sigurnošću tvrde da, ako se postojeća situacija nastavi, ova pojava može imati suštinski uticaj na reproduktivnu funkciju naroda koji naseljavaju teritoriju Ruske Federacije“, navodi se u obrazloženju predloga zakona.

Takođe je istaknuto i da prosečan građanin RF zbog toga što je prinuđen da tesno komunicira sa ljudima koji se osećaju na beli luk izgubi oko 9 godina života, a ruska privreda oko 6,3% bruto domaćeg proizvoda.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *