РУСКИ ПУКОВНИК: Сви ће занемети од онога што РУСКА ВОЈСКА СПРЕМА

RUSKI PUKOVNIK: Svi će zanemeti od onoga što RUSKA VOJSKA SPREMA

9 oktobra 2023

RUSKA vojska je dve noći uzastopno, koristeći krstareće rakete i dronove, žešće nego dosad tukla vojne ciljeve u Harkovu, Nikolaevu, Kirovogradu, Poltavi, Čerkasiju i Odesa.

Istovremeno je razarala „kritičnu i lučku infrastrukturu“ Ukrajine. Posebnu luku ušću Dunava Reni gde je pogođen i jedan od najnaprednijih trajektnih kompleksa u Ukrajini.U Poltavi je pogođen vojni aerodrom, koji služi kao lokacija 831. brigade taktičke avijacije Oružanih snaga Ukrajine. Na njemu se baziraju preostali avioni Su-27.

Tokom poslednjih sedam dana, Oružane snage Rusije izvele su 14 grupnih udara visokopreciznim oružjem. Uništene su pogoni za montiranje dronova „Punišer“ i „Furija“, skladišta sa municijom za američke višecevne bacače HIMARS i krstareće rakete Storm Shadow.

Možda je najznačajniji bio udar dvema taktičkim raketama „Iskander“ po hotelu u centru Harkova u kojem su bili smešteni strani plaćenici i instruktori.

Nezvanično: bilo je mnogo poginulih i ranjenih.

Moskovski vojni ekspert Vladislav Šurigin sve je ovako prokomentarisao:

„Počeli smo da stižemo i do neprijateljskih ciljeva koje je teško identifikovati. Uništili smo zgrade u kojima su se u trenucima udara održavali sastanci, pogađali vojne vozove u trenucima istovara naoružanja i jedinice na poligonima. Jasno je da se ljudi i tehnika nisu dugo okupljali na ovim mestima, ali smo uspeli da ih uništimo. Pogađali smo u pravo vreme i tačno“.

Šurigin ukazuje da su takvi napadi postali mogući, između ostalog, i zbog iscrpljivanja ukrajinske protivvazdušne odbrane:

„Ranije su bili u stanju da stvaraju grupe snaga PVO koje su bile sposobne da se bore protiv našeg visokopreciznog ofanzivnog oružja. Sada su se u ukrajinskoj PVO pojavile ogromne rupe. Ukrajinska kontraofanziva je izgleda na izdisaju, a naši preuzimaju inicijativu. Neprijatelju samo ostaje da čeka šta ćemo mi preduzeti. Ukrajinska ofanziva zarad ofanzive, u kojoj je izgubljeno mnogovojnika i tehnike, mogla bi se završiti našim razornim kontraudarom. Oni se toga već boje“.

Slično misli i ruski pukovnik Vladimir Truhan:

– Primili smo Zaporošku i Hersonsku oblast u sastav Ruske Federacije u njihovim administrativnim granicama, a delovi njihove teritorije i dalje su pod kontrolom Kijeva. Dakle, moramo da napadnemo. Vojska se mora pripremiti za ofanzivne operacije. I, koliko ja mogu da procenim, naša vojska već ima spremne planove za to. Čeka se povoljnija operativna situacija. Mislim da će Generalštab sve iznenaditi, da će svi zanemeti od onog što će uslediti.

Truhan tvrdi da je Ruski vojni vrh u dosadašnjem toku Specijalne operacije sve izvodio uspešno, mnogo šta i briljantno:

– Naši vojnici su već prvog dana operacije bili u Volnovahi. Prešli su za to vreme 15-20 kilometara ukrajinskihii odbrambenih linija. Približili su se Mariupolju za 34 dana – i počeli opkoljavanje tog velikog lučkog grada. Tu je zadat i zasad glavni udarac.

KOMENTARI6 komentara

 1. Pingback: RUSKI PUKOVNIK: Svi će zanemeti od onoga što RUSKA VOJSKA SPREMA – Sedma Sila

 2. persida says:

  Joj, sta sve imaju, a rat nikako da dobiju. Sta ste to radili, bre?

  • Velika Metla says:

   persida, a ne pitaš se kako to da 40 zapadnih država ne mogu Rusiji ama baš ništa ?

   • civilizovani Konan varvarin says:

    Ona je ko EU/US rajhovski komentatori koje kad pitaju "kakvo je vreme?" , oni kažu "suncano, ali hteo bi da se osvrnem na Rusiju i da kažem da je vreme tamo odvratno, da je rublja pala a Rusi iskazuju masovno nezadovoljstvo na ulicama", znaci šta god bola tema oni moraju da proture neku obmanu na račun Rusije, jer su plaćeni da to rade kad god su na nekom mediju, i kad počnu da verglaju ne možeš ih prekinuti.

 3. Sodom von Gomor says:

  Ali kada hrvacki vojovnici naoruzani americkim vilama dodju u ukrajinu da je brane od okupacije Rusije videce oni...🤣🤣🤣

 4. michael pan says:

  To Rusi, udrite UkroFasiste do posljednjeg.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *