РУСКИ РАТНИ БРОД ДО ЗУБА НАОРУЖАН КРСТАРЕЋИМ РАКЕТАМА УЛАЗИ У АТЛАНТИК И НИЈЕ САМ! (ВИДЕО)

RUSKI RATNI BROD DO ZUBA NAORUŽAN KRSTAREĆIM RAKETAMA ULAZI U ATLANTIK I NIJE SAM! (VIDEO)

7 marta 2019

Raketna fregata ruske Severne flote „Admiral Gorškov“ ući će u Atlantski okean u petak nakon što je prošla kroz Lamanš, izjavio je novinarima u četvrtak portparol flote Vadim Serga.

Danas grupa brodova i pomoćnih brodova Severne flote u sastavu fregate Admirala Gorškova, multifunkcionalnog logističkog broda Elbrus i spasilačkog tegljača Nikolaja Čikera prošla je kroz najuži deo Lamanša nadomak Dovera. Sutra će mornarička grupa okončati svoj tranzit preko Lamanša i ući u Atlantski okean. U svom tranzitu kroz moreuz, posade mornaričke grupe uspešno su obavile zadatke zajedničkog manevrisanja usred intenzivne plovidbe.Brodovi i pomoćni brodovi Severne flote prošli su razdaljinu od preko 2.000 nautičkih milja otkako su napustili glavnu pomorsku bazu flote u Severomorsku. Fregata Admiral Gorškov je prvi površinski brod u Severnoj floti koji nosi krstareće rakete “Kalibar”.

On je u više navrata obavljao plovidbu od Baltika do Barencovog i Belog mora da bi testirao protivvazdušnu odbranu, raketnu, artiljerijsku i minsko-torpednu sposobnost na morskom prostranstvu koje kontroliše Severna flota. Godine 2017. i 2018., fregata je učestvovala na glavnoj ruskoj pomorskoj paradi na putu za Kronštadt u Finskom zalivu.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. samostalan says:

    Mrce benzin, los teatar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *