РУСКИ С-400 У НИШУ штити целу Србију (ВИДЕО)

RUSKI S-400 U NIŠU štiti celu Srbiju (VIDEO)

25 januara 2016

260_original-768x523Republika Srbija i okolne zemlje su ovako zaštićene sa sistemom S-400 kada se on nalazi u okolini grada Niša:

Samim tim vidimo da je raketni sistem S-400 u stanju da potpuno zaštiti Srbiju i druge zemlje od varvarskog NATO bombardovanja.

Raketni kompleks S-400 je najsavršeniji u svetu i ima sledeće tehničke karakteristike:

– otkriva ciljeva na daljini do 600 kilometara.
– uništava ciljeve koji se kreću brzinom do 4,8 kilometara u sekundu.
– uništava ciljeve na daljini do 400 kilometara.
– uništava sve vrste balističkih raketa na daljini do 60 kilometara.
– uništava ciljeva na visini do 56 kilometara potvrđenih, i 185 kilometara teorijski.
– borbena gotovost – 35 sekundi u režimu čekanja, i 3 minuta u običnom režimu.

(vencislavbujic.livejournal.com)

KOMENTARI40 komentara

 1. Nina says:

  Ne znam čija je ovo namera da zamajava narod u Srbiji. Niko ne spori da su karakteristike sistema S-400 te koje su navedene u tekstu, ali na snimku NEWS FRONT-a govori se o instaliranju ovih raketa u Siriji.

 2. Radikal says:

  Samo da znate da ruski sistem s-4000 koji ce se mozda proizvesti za sto godina, kada bude instaliran u Srbiju, mocice da zastiti celu zemajsku kuglu od varvarskog napada marsovaca.

 3. miodrag stević says:

  šta je pisac hteo ovim tekstom da kaže? kakvi su ovo pseudonovinari, pobogu?jeli vas redakcija plaća od teksta, a ne od kvaliteta sadržaja? danas svako može da se bavi novinarstvom.

 4. milanm says:

  Pocelo veliko LAPRDANJE!

 5. deda mraz says:

  Poruka je jasna,sa ovim sistemom si zasticen od napada iz vazduha ako te Nato zivotinje napadnu i samo im ostaje jos falsifikovani dolar koji diluju preko petokolonasa ali silom mogu malo uraditi jer bez aviona su niko i nista.Petokolonasi nisu uopste problem ako se boje guzici tj. ako ih ovi petokolonasi na vlasti ne podrzavaju.U prevodu ovo znaci sloboda,a to je misaona imenica postalo zadnjih 25 godina otkako ove Nato zivotinje pokusavaju sve sebi da prigrabe.

 6. Radikal says:

  @deda mraz Dzaba ti ovakav sistem kada je mnogo izdajnika u zemlji koji mogu da sabotiraju sistem.

 7. marko says:

  radikal opet kojekavi hrvatski obavestajac istina je s-400 srbija moze dobiti po strogim uslovima tajnog ugovorA NESTO IZMENJENIH KARAKTERISTIKa recimo domet rakete ne bih bio 380 km vec 350 km ili obaranje balisticke rakete na nekakvih 55 km umesto 60 km.Srbija ovo moze dobiti sigurno platiti moze na rok 8 godina novcem sirovinama nikla ugalj i bakar poznate ogromne rezereve u 10 miljardi dolara ukupno 260 miljardi dolara. Ovaj sistem sigurno moze unistiti bilo koju nato balisticku raketu i icm b kako tvrde odredeni lazovi u nato krugovima jer nato nema rakete tj ne moze konstruirati brzina krstarece 7 maha videli smo pre dve godine test nesupesan posle 1 min pada u vodu raketa. Sigurno je od sssr rusi su drugom vrsto m materiijala aerodinamike danas mhd generatori i koMpozitnih goriva uspeli napraviti brzine raketa kod s 400 lete 9 maha a tzv hipersonicnim ajaxom programom na bazi mhd generatora i hladjenjem povrsine letelice i rakate i ionizacijom vazduha domete od cak jedini na svetu 15 maha to je oko 4950 metara u sekundi.Pa amerika se zacudila kad je rusija napravila topol m balisticku raketu brzine 6 maha. Rusi su testirali jos za vreme sssr k 22 raketu dometa 300 km brzine 5 maha protiv brodsku sto znaci hipersonicnoscu su odavno ovladali amerikanci i nato nisu tj jesu do dometa brzina od 3,5 maha manjih dometa tj vecih do 120 km dalje ne.tako da americki sistem patriot i toor uopste nemaju mogucnosti leta niti brzine poput iskandera m koji ima kompozite i plasmu i samo iskander bi probio stit i natovski bez ajaxa koji bi s 15 maha naprosto takvih 100 unistilo sve radarske sistme stita

 8. lika says:

  ko tu koga jebe?jedni pišu jedno drugi drugo vlast se priklonila nato i zapadu sad s-400 u nišu pa kad mediji znaju a to treba biti stroga tajna onda šta se ima tu pričati.

  • Rade says:

   Tako je. Tajna. Pozdrav...

 9. triglav says:

  drugovi, pa lepo piše: "ruski s-400 u nišu štiti celu srbiju" ... sadašnje vreme, lat. praesens!

 10. rade says:

  Sad je sve na Vuciciju.Rogozin mu je dao maketu S-300 i usput mu je sapnuo da moze dobiti pravi S-300,onaj pravi,veliki.Zauzvrat Rogozin i njegova zemlja traze potpis Vucica na papir na kojem stoji da Srbija nece postati clanica nato zlocinackog pakta.Vucici je uzeo maketu a onaj pravi,veliki i mocni S-300 nece uzeti jer on hoce u nato.Ili hoce ili mora,jer zna da od ulaska u EU nema nista bez ulaska u nato.Vjerovatno ce jadni Srpski narod na vanrednim izborima izabrati ovog izdajnika i onda je gotovo.Srbija u nato,eu ali bez kosova,raske i vojvodine.A narod koji je birao Vucicija bos i go.

 11. Harry Neron says:

  Zato če i hrvati od amera dobiti balističke rakete dometa baš do Niša ( 300 kilometara dometa, da mogu da gađaju taj ruski centar u Nišu) da rusima nebi padala na pamet neka ludost da bilo šta instaliraju na toj lokaciji u Nišu. Najava davanja balističkih raketa hrvatima sa dometom 300 kilometra je samo opozorenje rusima da se ne češljaju tamo kde jih ne srbi.

 12. Baja says:

  Jaoooo kuku leleee,sta da radim sad? Koze mi samo u nebo gledaju i ponekad prema Srbiji,niti jedu niti piju a ocima mi govore::"Pazi Baja raketa". Ahaaahahahahahaha

 13. Baja says:

  Krajisnice,brate pooomaaagaaaj,vrati mi kozama samopouzdanje samo mi javi koji broj cizama nosis.Hahahahahahahaha.

 14. Radikal says:

  @Baja Koze od baje mogu samo da dobiju parce rostiljske kobaje, kakvu raketu sanjas?

 15. miroslav says:

  Bice nama ,,S'',ali 400..000 migranata na prolece!A verovatno i mnogo vise.

 16. Pera says:

  Ovo jeste odličan sistem... ali nikada ne ide sam. I njega štiti pancir ili šta god je kratkog i ubitačnog dometa... takođe i kopnene jedinice... Nego kakva je ovo mapa??? Pa vazdušnom linijom do Rima iz centralne Srbije ima više od 700Km !!!

 17. Aca Banjac says:

  Brzina kretanja od 1 M/SEC = 3.6 Kmh.... Ako S - 400 pogadja ciljeve koji se krecu brzinom od 4.8 Km/sec. (4.8 Km/sec = 4.800 m./sec) x 3.6 Kmh = 17.280 Kmh... Zakljicak je da pogadja ciljeve (letilice ili projektile kao i balisticke rakete)koji se krecu brzinom od 17.280 Kmh Zvuci neverovatno zar ne ? Ali je na veliku zalost antihrista sa zapada istinito jer za S - 400 nemaju vojni odgovor ...

 18. Baja says:

  Eh ,ovi stručnjaci sto sve znaju o najnovijem naoružanju bi meni mogli pomoći , T. J. Da mi koze Jare po četvoro . Molim savjet,...Please.

 19. MERI says:

  VENCISLAV BUJIĆ je najverovatnije naš slovenski brat iz Belorusije. Postoji ili je postojala ranije i peticija da Belorusija i Srbija udju u vojni savez sa RUSIJOM. ŠTA TO VREDI KAD SRBI NAJVIŠE ZNAJU ZA TRAKTOR BELARUS? Peticija ruskom predsedniku, za ulazak Srbije u Savez Rusije i Belorusije: http://www.gopetition.com/petition/17596.html

 20. Baja says:

  Mery,Mery ????

 21. MERI says:

  Nekada davno živeli su i ovakvi ljudi medju nama. Danas bi nam ponovo bili dragoceni. Ne sumnjam da bi se snašli i u današnjem vremenu. Pišem sa uspomenom na Mariju Trandafil, veliku dobrotvorku naroda srpskog. Ova slavna Srpkinja odlikovana je ordenom Crvenog krsta, a, između ostalog, podigla je i zgradu za sirotište u kojoj se danas nalazi sedište Matice srpske u Novom Sadu. Poznata je i kao "najveća dobrotvorka srpskog naroda". Trandafil, Marija, dobrotvorka (Novi Sad, 25. XII 1816 — Novi Sad, 14. X 1883) Potiče iz ugledne novosadske porodice Popović. Otac Ćira, trgovac, majka iz porodice Tajčević iz Osijeka, brat Marko Popović. Rano je ostala bez roditelja, a brigu o njoj preuzeo je rođak Hadži-Kira Nikolić, uspešni osječki trgovac. Nije poznato njeno školovanje, ali se zna da je bila pismena i čitala nemačku literaturu. Za Jovana Trandafila, knjigovođu Hadži-Kire Nikolića, udala se 31. januara 1832. Sa sobom je donela veliki miraz koji je Jovan uspešno uložio u trgovinu pokrovcima i erdeljskim suknom te je brzo uvećao bogatstvo i u vlasništvu imao veći broj kuća u Novom Sadu i Osijeku. Ostavši rano bez dece bračni par se posvetio dobrotvornom radu. Testamentom iz 1860. odredili su da se od prihoda sa 476 jutara zemlje obrazuje fond za školovanje siromašnih darovitih učenika, deo imovine poklonili novosadskoj, somborskoj i osiječkoj bolnici, obnovili Nikolajevsku crkvu u Novom Sadu (1862) koja je teško oštećena u bombardovanju 1849. Posle suprugove smrti 1862. nastavila je da uvećava imovinu i da se bavi dobrotvornim radom. Deo njene humanitarne delatnosti bio je usmeren na brigu o novosadskoj sirotinji: pomagala ju je u odeći, ogrevu, hrani, nabavljala je udžbenike siromašnim đacima, venčavala je i materijalno pomagala siromašne bračne parove, novčano pomagala udovice, bolesne je smeštala u zgradu pravoslavne bolnice, za vreme velike gladi šest nedelja je hranila novosadsku sirotinju bez obzira koje su vere. Za vreme Prvog srpsko-turskog rata 1876. bila je predsednica odbora za prikupljanje pomoći srpskim ranjenicima. Drugi deo njenog dobrotvornog rada odnosio se na kulturno-prosvetnu delatnost: osnovala je fond za stipendiranje siromašnih talentovanih đaka Novosadske srpske gimnazije, kao i fond za materijalnu pomoć Nikolajevske i Uspenske crkve. Obnovila je ikonostas Uspenske crkve i obnovila jermensko-katoličku crkvu, a po njenom nalogu izrađen je i mermerni krst koji se danas nalazi u porti novosadske Saborne crkve. Njeno najveće zaveštanje bilo je osnivanje Zavoda za srpsku pravoslavnu siročad čiju je upravu poverila Matici srpskoj. Odredila je novčanu svotu za podizanje zgrade u kojoj će Zavod biti smešten i od koje će se izdržavati njegovi pitomci, i propisala pravila rukovanja Zavodom. Zgrada Zavoda završena je 1912. i u njoj je bila smeštena i Gradska čitaonica. Matica srpska se u zgradu Zavoda uselila 1926. a dom za siromašnu decu preseljen je u novosagrađenu zgradu na Sajlovu 1927. Sahranjena je pored supruga i dece, Sofije i Koste, u Nikolajevskoj crkvi u Novom Sadu.

 22. Goksi says:

  KO će da plati taj sistem? Jedino MiskoviĆ i Kostić da pazare po jedan!

 23. M says:

  Taj S-400 moze iz Nisa da stiti i Hrvatsku od sto ja znam koga.A ako je ne stiti,onda je to ofenzivno oruzje.Ili se mozda varam?Uz put,takve nekakve NATO proturakete u Rumunjskoj,Rusija ce (ako bude rata) vjerojatno gadjati A-raketama,za svaki slucaj.

 24. Radovan says:

  Mnogi komentari su patriotske sadrzine,ali cini Mi se da ima i preterivanja,bar ondah kada je rec o Vucicu.Da ne bih neko pomislio da sam njegov pristalica,recicu[da nisam,ali u nekim stvarima i jesam] i evo zasto je tako moj ne uravnotezen pristupum trenutnim politickim zbivanjima u Srbiji.Kao prvo,licno mislim da Vucic,jeste pod uticajem Zapada i Amerike,ali on sam licno nista ne odlucuje.Drugo.Price za javnost su jedno,a tajni dogovori su drugo.Ni u jednoj zemlji,ma koliko ona bila mala ili velika,drzavne tajne javnost nikad nije,i nece znati,iskljucujuci istorijske dogadjaje,koji su javnosti prezentirani prema trenutnoj situaciji.Mozda su ti raketni kompleksi vec postavljeni u neki vojni hangar,kako bih bili sklonjeni od javnosti.Svi nasi komentari koji na fejsbuku,za razliku od RTS sajta,su nagadjanja ilicne zelje.Nadam se da su izdajnici,i poklisari SAD,pokojni DOS-vci,okasnili da sprece porobljavanje Srbije,zapocetim unistavanjem Armije,i da je vreme pretapanja;haubica,tenkova,i ostalog teskog naoruzanja u Smederevu proslo.Sad je red na spomenike josifa prezaduzenog.

 25. Kili says:

  Drugarice i drugovi, božju mu majku ja spremam traktor i prikolicu da se selim jer karamarko preti,ja bi zamolio drugarice i drugovi ako ima neki komentator iz Niša a da je vidio S-400 neka se javi i podvrdi.Toliko drugarice i drugovi,Pozdrav iz Borova sela,ako neko neznagde je to mesto,mislim da graniči sa Vukovarom.

 26. miroslav says:

  E bre Radovane,pa gde opet o Zelezari i pretapanju?

 27. MERI says:

  Goksi - S-400, da je mudrije i ozbiljnije rukovodstvo i napravi se akcija skupilo bi se. Gradjani mogu dosta da skupe i slanjem SMS poruka koje budu jeftine,ali ih bude veliki broj pa se i tako skupi dosta novca. Posebno mogu za nešto veće iznose da budu otvoreni namenski uplatni računi kod banaka. Da se nikad ne upotrebi, što bi bilo najlepše, taj novac ne bi bio bačen, jer celo vreme i u miru služi kao moćno sredstvo odvraćanja i od razmišljanja o agresiji na našu zemlju. Ne bi više mogli ni iz aviona da nas zaprašuju kao što sad rade, imali bismo konačno slobodno nebo. Ako bi to obezbedili, stvarno bi mogli da zapevamo pesmu: "Vedro nebo nad Srbijom".

  • Valter says:

   Svako bi dao koliko može, neko litar, neko dva, a neko upaljač...

 28. ivica says:

  ha,ha,ha kako vas pale.Iz nisa je sva oprema prebacena u beograd.Cak su i natpis odneli.Sta ce to Nisu.Jos da prebace Nis u beograd pa da gasimo svetla

 29. salko says:

  nikad komunisti u srbiji nece primiti nista od rusije niti ce komuniste srbije smenuti sa vlasti novine pisu ali vucic ne potpisiva

 30. dejan says:

  HARRY NERON PREVISE SI SIGURAN U NATO PAKT I AMERIKANCE OCITO NISI UPOZNAT S NAJNOVIJOM TEHNOLOGIJOM RUSKIH VAZDUSNIH SNAGA ONA GLASI TESLINO ORUZJE SU RUSI JEDINI NA SVETU DESIFROVALI VEROVAO TI ILI NE I CELI NATO NIJE NI VAZNO IAKO MOZES MISLITI OVO JE PRICA HLADNOG RATA BROJ 2 GDE RUSI LAZU. MEDUTIM ISTINA P O TEBE PO USTASKU HRVATSKU I CELI NATO JE PORAZAVAJUCA ONA GLASI JEDINI NA SVETU RUSI SU NAPRAVILI KAO STO NAPISAH SAMO ONAKO MALO MHD GENERATORE VOJNA TAJNA KOJE BRZINE NATO NE MOZE NAPRAVITI PREKO 14 MAHA I VISE KOLIKO VOJNA TAJNA ZA VECE BRZINE, ANTIGRAVITACIJSKA ZRAKA KOJU RUSI KORISTE U NISU JER JE NJIHOV CENTAR I NE SAMO NIS U JADRANU PODMORNICE KAD IZRONE RUSKE KOJE NE VIDITE ILI U CRNOM MORU POGODI TE TVOJE NATO RAKETE BALISTICKE U KOZMOSU NA VISINAMA 160 KM KOD POGOTKA ODBACE SE CAK 200 KM U ATMOSFERU TAKO DA NEMA SANSE DA NITI JEDNA RAKETA NATO PAKTA MA KOLIKO IH BILO UOPSTE MOZE POGODITI CILJ I JEDAN GDE SE NALAZI BILO KOJA RUSKA STANICA CIVILNA ILI VOJNA BAZA. SVO BALISTICKO ORUZJE NATO PAKTA JE BESKORISNO KOD OVE ZRAKE ONA JE NA SVIM VOJNIM UREDAJIMA ZEMALJSKIM I MORSKIM.MALA INFORMACIJA TA ZRKA IDE BRZINOM PREKO 100 000 KM /S TO NITI JEDNA RAKETA SADASNJIH VOJNIH SNAGA ARMIJA SVETA NEMA NITI JE MOGUCE IKAD NAPRAVITI TAKVU RAKETU TAKVIH BRZINA JER JE TO TEHNICKI NEMOGUCE. NAJVECI PROBLEM JE TAJ STO NATO KOZMICKE SNAGE SU SAD BESKORISNE I STO JE KOZMOS IRAT ZVEZDA DOBILA RUSIJA. TAKO DA TVOJE BALISTICKE RAKETE DOSLOVCE MOZES POSRATI BESKORISNE SU. KOJA MUKA I SAD STRAH OD RUSA HAHAHA

 31. dejan says:

  Rdikal says nazalost p o tebe rusi kontrolisu svoj centar u nisu ne srbi kao sto rekoh podmornice ovaj centar takoder postoji skriveni centar jos jedan na balkanu gde ruski specijalci mogu ovu zraku ispaliti tako da rakete u hrvatskoj bugarskoj i rumUniji ne mogu uopste osim odleteti daleko u kozmos doci do rusije brodovi ruske mornarice takoder imaju ovu zraku.S TIM DA SATELITI RUSKI TAKODER POSEDUJU OVO I U SVAKOM MOmEnTU MOGU UNISTITI KAO STO REKOH SVE NATO SATELITE KOJU SU BEZVREDNI AKO BI OVI POKUSALI NEKI TOBOZE KOZMICKI NAPAD.JER 100 000 KM/S NE MOZES NICIM ZAUSTAVITI SNAGA UDARA ODBACUJE SATELITE I BALISTICKE RAKETE VERTIKALNO 200 KM U VISINU I DU VAN ATMOSFERE ZAUVKE U VAN GRAVITACIJSKI PROSTOR.RADIKAL NEKI STRANI HRVATSKI NATO PUSIONICAR MISLI NE MOZE SE

 32. milos says:

  rusija je najaca,stitice srbiju.

 33. goran says:

  Drugovi i drugarice, juće sam sa svojom punicom igral šah na ruskome S 400 u Nišu. Majku mu božju, impresionirala me moja punica. S 400 nije reagirao kad smo orgazmirali u duetu. Porućujem svima Srbima neka izginu do jednoga, sam da se odbrani moja Kuća cvijeća. Inače ću vam ja pokazati kako se to radi, ne.

 34. Gaddskozz Džiber says:

  A deda mrsoje će s praćku iz svog dvorišta da obara američke nevidljive avijone

 35. Dusan says:

  Ako hrvati imaju krstarecu raketu do 300km imamo i mi sopstvenu raketu dometa 300km SUMADIJU koliko hoces mozemo proizvesti.mozemo gadjati i BEC I BUDIMPESTU I TIRANU AKO TREBA.Zamajavat se sa oruzijem je budalestina treba gledati zajednicki zivot novu JUGOSLAVIJU figurativno ali iskreno.

  • doktor says:

   u nisu ima samo nova opremljena bolnica americka u slucaju rata sluzi za ranjenike nato pakta i siftare

 36. petrovgrad says:

  Ljudi nema ratovanja. Ko je danas lud da od bilo koje evropske zemlje pravi Siriju. Mnogo smo mali, pa bi se geleri razleteli u tri države. Oni se za nas bore da nam uvedu visoke kamate, kredite, pozajmice, usluge, konsultacije, tržište. Da im budemo na usluzi za male nadnice i td. Lepu paru može zapad da zaradi na sve nas u okolini.

 37. Dusan says:

  S-400 mi zvanicno nemamo a procurelo bih da su ga krijuci doneli.Ali posto je skup neverujem da ga nam isporuce.A vec bih Ameri poludeli.Dobar bih bio i S-300 doduse za F-22 nije kao i SU-57 i SU-35 ili lovce 5 generacje nije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *