РУСКИ ШАХ-МАТ: Косово на дневном реду у УН

РУСКИ ШАХ-МАТ: Косово на дневном реду у УН

2 октобра 2020

Савет безбедности УН ће током председавања Русије у октобру разматрати стање на Косову, у Сирији, Јемену, као и о Блиском истоку, саопштила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

„Међу важним питањима на дневном реду Савета безбедности за октобар, издвојићемо расправу о политичким и хуманитарним аспектима ситуације у Сирији, стању ствари на Косову, блискоисточном мировном процесу, развој ситуације у Јемену и Голанској висоравни”, рекла је Захарова.„Русија ће, као стална чланица Савета безбедности, уложити све могуће напоре за обезбеђивање координисаног, конструктивног и ефикасног рада у интересу формирања поштеног, равноправног светског поретка на основу Повеље УН, нормама и принципима међународног права“, нагласила је портпаролка.

Она је додала да су остали важни догађаји током руског председавања СБ УН министарске расправе о ситуацији у Персијском заливу и годишње отворене расправе о женама, миру и безбедности.

KOMENTARI4 коментара

  1. šiško says:

    Eto, dobismo i odgovor koji nas je mučio proteklih nedelja: zašto se amerima toliko žurilo sa ovim "sporazumom" izmedju Bg i Pr. Meni bar nije uopšte bilo jasno što su se toliko unervozili, što smandrljavaju rešavanje ovog dugogodišnjeg problema. Nikad dosad im se nije toliko žurilo. E, ali sad vide da se steklo nekoliko ključnih stvari koje mogu da im izmaknu tlo pod nogama na KiM: Rusi predsedavaju SB UN i planiraju da reše pitanje KiMa sa njihovom saglasnošću ili bez nje. Svest o neophodnosti poštovanja rezolucije 1244 se raširila i ta činjenica nikako nije povoljna za am. interese. Amerika zaostaje u više oblasti za drugim velesilama u svetu, što joj umanjuje ugled i uticaj. Amerika ima i svojih unutrašnjih problema na koje nepovoljan ishod kosmetske krize može loše uticati. Zato je Tramp požurio da spase šta se spasti da. Mada ja sam ubedjen da bi mu bilo mnogo bolje da to nije činio, jer je nezavisno Kosovo interes duboke države, a ne cele amerike.

  2. Archelay says:

    Nije kosmetarima prijatno da im se ovako trese tlo.Najpre,sa carinama,nisu racunali na bumeranga.Zatim sa sudovima ivalidizovala im se lagodna situjacija za na kraju da se smrznu od SB-vetra.Jedino sto im je ostalo da mole Ruse i Kineze za vazalstvo naravno,ako je moguce a-nije jer Rusi ne tolerisu macku u dzaku a Kinezi njih uporedzuju sa Ujgurcima.Kod evropljana smanjuje se dosadasno razumevanje.A Amerikanci sve se vise krecu prema ljevoj nodzi tako da su spali na mafiju koja je procitana i u zalasku.

  3. test01 says:

    tresla se gora - rodio se mis. Nsta to ne vredi kada okupacioni upravnik radi protiv Srbije, na stvaranju velike albanije i ne spominje rezoluciju UN 1244.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u