РУСКИ ШАХ-МАТ: Косово на дневном реду у УН

RUSKI ŠAH-MAT: Kosovo na dnevnom redu u UN

2 oktobra 2020

Savet bezbednosti UN će tokom predsedavanja Rusije u oktobru razmatrati stanje na Kosovu, u Siriji, Jemenu, kao i o Bliskom istoku, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Među važnim pitanjima na dnevnom redu Saveta bezbednosti za oktobar, izdvojićemo raspravu o političkim i humanitarnim aspektima situacije u Siriji, stanju stvari na Kosovu, bliskoistočnom mirovnom procesu, razvoj situacije u Jemenu i Golanskoj visoravni”, rekla je Zaharova.„Rusija će, kao stalna članica Saveta bezbednosti, uložiti sve moguće napore za obezbeđivanje koordinisanog, konstruktivnog i efikasnog rada u interesu formiranja poštenog, ravnopravnog svetskog poretka na osnovu Povelje UN, normama i principima međunarodnog prava“, naglasila je portparolka.

Ona je dodala da su ostali važni događaji tokom ruskog predsedavanja SB UN ministarske rasprave o situaciji u Persijskom zalivu i godišnje otvorene rasprave o ženama, miru i bezbednosti.

KOMENTARI4 komentara

 1. šiško says:

  Eto, dobismo i odgovor koji nas je mučio proteklih nedelja: zašto se amerima toliko žurilo sa ovim "sporazumom" izmedju Bg i Pr. Meni bar nije uopšte bilo jasno što su se toliko unervozili, što smandrljavaju rešavanje ovog dugogodišnjeg problema. Nikad dosad im se nije toliko žurilo. E, ali sad vide da se steklo nekoliko ključnih stvari koje mogu da im izmaknu tlo pod nogama na KiM: Rusi predsedavaju SB UN i planiraju da reše pitanje KiMa sa njihovom saglasnošću ili bez nje. Svest o neophodnosti poštovanja rezolucije 1244 se raširila i ta činjenica nikako nije povoljna za am. interese. Amerika zaostaje u više oblasti za drugim velesilama u svetu, što joj umanjuje ugled i uticaj. Amerika ima i svojih unutrašnjih problema na koje nepovoljan ishod kosmetske krize može loše uticati. Zato je Tramp požurio da spase šta se spasti da. Mada ja sam ubedjen da bi mu bilo mnogo bolje da to nije činio, jer je nezavisno Kosovo interes duboke države, a ne cele amerike.

  • 1389 says:

   👍 slažem se 👍

 2. Archelay says:

  Nije kosmetarima prijatno da im se ovako trese tlo.Najpre,sa carinama,nisu racunali na bumeranga.Zatim sa sudovima ivalidizovala im se lagodna situjacija za na kraju da se smrznu od SB-vetra.Jedino sto im je ostalo da mole Ruse i Kineze za vazalstvo naravno,ako je moguce a-nije jer Rusi ne tolerisu macku u dzaku a Kinezi njih uporedzuju sa Ujgurcima.Kod evropljana smanjuje se dosadasno razumevanje.A Amerikanci sve se vise krecu prema ljevoj nodzi tako da su spali na mafiju koja je procitana i u zalasku.

 3. test01 says:

  tresla se gora - rodio se mis. Nsta to ne vredi kada okupacioni upravnik radi protiv Srbije, na stvaranju velike albanije i ne spominje rezoluciju UN 1244.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *