РУСКИ САТЕЛИТИ снимају ситуацију у ИРАНУ

RUSKI SATELITI snimaju situaciju u IRANU

9 januara 2020

Ruska državna korporacija „Roskosmos“ planira da koristi svoje satelite kako bi pratila situaciju u Iranu, koji je u noći 8. januara izveo raketni napad na američke baze u Iraku, kao i teritoriju u kojoj se srušio ukrajinski avion.

Kako se navodi na sajtu „Roskosmosa“, u okviru medijskog izveštavanja o prirodnim i veštačkim katastrofama širom sveta, planirano je nadgledanje iz svemira stanja u Iranu i mesta avionske nesreće. „Roskosmos“, između ostalog, planira da prati požare u Australiji, poplave u Indoneziji, Izraelu i italijanskoj Veneciji.​U noći 3. januara Sjedinjene Američke Države su izvele operaciju na području bagdadskog aerodroma, u kojoj su poginuli iranski general Kasem Sulejmani i zamenik lidera iračkih šiitskih ustaničkih snaga Abu Mahdi el Muhandis. Vašington ih smatra umešanim u organizaciju napada na ambasadu SAD u Bagdadu.

U sredu uveče iranski Korpus Čuvara islamske revolucije objavio je o operaciji osvete za ubistvo generala Sulejmanija. Iran je lansirao rakete zemlja-zemlja na bazu „Ain el Asad“ na zapadu Iraka i bazu u Erbilu, gde se nalazi američki vojni kontingent koji predvodi međunarodnu koaliciju protiv DAEŠ-a. Prema podacima Vašingtona, u napadu nije povređen nijedan američki građanin, samo je načinjena manja materijalna šteta.

Istog dana nedaleko od Teherana srušio se ukrajinski putnički avion „Boing 737“ koji je leteo za Kijev. U nesreći je poginulo svih 176 putnika.

KOMENTARI4 komentara

 1. Zoran says:

  Da, nisu snimali Iran kad ubili Sulejmanija, tek ce sada. :)

 2. persida says:

  Ruska skola, podmuklost do kraja. I gluma.

 3. persida says:

  Rusi su rekli da imaju snimke i za Septembar 11, ali ih nikad nisu obelodanili. A i zasto bi kad su u savezu sa Mosadom i Kaubojima.

 4. milorad2 says:

  Jel a rusi su sad podmukli?Kako to?I kinezi imaju satelite,i englezi i francuzi i još jedan veći broj država poseduje satelite i SVI imaju bar JEDAN iznad bliskog istoka, i svi su verovatno snimili ubistvo generala.Koliko vidim rusi vode odmerenu politiku i uglavnom gledaju svoja posla i interese a to je dobro, jer sa takvim sistemima se može pregovarati i DOGOVARATI do neke mere,za razliku od USA koji su poludeli i samo izdaju naredjenja redom i uvode sankcije ili bombarduju ako se ta naredjenja ne ispune.Ubistvo ovog generala je velika prekretnica u svetu iako to sad izgleda kao još jedna američka teroristička likvidacija u nizu ovo je velika prekretnica.Mnogo toga je ovde sada promenjeno i rat koji su USA i njihovi vazali pokrenuli sa ovim ubistvom će biti veoma opasan i po njih same.Nije daleko dan kada može da se zamisli kako predsednički avion USA krivuda da izbegne samonavodjene supersonične dronove:)i ne samo predsednički ima tu još meta unutar bankarsako političkog sektora amerike.Ovim ubistvom oni su ozvaničili državni terorizam i uveli ga u arsenal obaveštajne i političke borbe.Budjavi, bradati teroristi, sa dinamitom umesto kajševa će biti zamenjeni mnogo opasnijim spravicama, a to će pre svega pogoditi do sada nedodirljive ubice sa kravatama iz zapadanih država koji su dosada, sasvim nesmetano i nekažnjeno ubijali kako im padne napamet:)Konačno će oni koji su i ODGOVORNI direktno za mnoga zla koja se dešavaju biti u dometu osvete. Zato iranci i kažu OSVETA i zato su i razvili onu njihovu zastavu osvete, jer novi momenat u državnom terorizmu i špijunsko političkim ratovima je upravo to,ODMAZDA stiže.To su amerikanci uveli u svet ovih dana.General nije ubijen zato što je planirao nešto , taj general je ubijen zato što ih je već PORAZIO u iraku i siriji,ubijen je za ODMAZDU iz besa i nemoći poraženih bednika bez časti, e to je novi momenat i mislim da će uskoro da se to i vidi.P.S samo da vas obavestim da će uskoro dronovi biti rasporedjeni u niskoj orbiti spremni za udar čim stigne komanda, teško da će moći više avionima da se leti, bar za "elitu" to je prošlost jer dron je savršeni atentator.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *