РУСKИ СЕНАТОР ЗАПАЊИО СВЕТ: Бесплатну помоћ може да добије Србија али не и САД – АМЕРИKА ЋЕ МОРАТИ СВЕ ДА ПЛАТИ

RUSKI SENATOR ZAPANJIO SVET: Besplatnu pomoć može da dobije Srbija ali ne i SAD – AMERIKA ĆE MORATI SVE DA PLATI

5 aprila 2020

Ruski avion pun medicinske opreme namenjen Sjedinjenim Državama ne predstavlja humanitarnu pomoć.

Andrej Klimov, zamenik predsedavajućeg Saveta za spoljne poslove Federacije, skrenuo je pažnju na ovu okolnost.

“Niko nikada nije zvanično nazvao ove zalihe humanitarnom pomoći!” – rekao je ruski senator.Istovremeno, istaknuto je da Sjedinjene Države nisu zemlja kojoj su neophodne dobrotvorne donacije, kao i da poseduju dovoljno sredstava da Rusija može da traži odgovarajuću nadoknadu za pruženu pomoć.

Istovremeno, napomenuo je da “među sredstvima za borbu protiv koronavirusa isporučenih u Sjedinjene Države nikako nisu “konzervirana roba i maske”, već skupa i ekskluzivna oprema” Ruske Federacije.

Političar je posebno naglasio da je Moskva pristala da pruži takvu pomoć, uprkos činjenici da Vašington ipak smatra Rusku federaciju “protivnikom i zahteva od celog sveta da sprovodi politiku “sabotiranja” i izolacije Rusije, uvodeći sankcije”.

Klimov je objasnio zašto je Ruska Federacija poslala svoje vojne specijalce u Italiju i Srbiju da se suprotstave širenju koronavirusa COVID-19, jer su, kako navodi, to zemlje koje nemaju snage i resursa da se nose sa širenjem pandemije.

Međutim, što se tiče Sjedinjenih Država, nije bilo razloga za takvu velikodušnost, a ta okolnost određuje zašto pomoć Moskve za Vašington nije bila besplatna.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Slobodanka says:

    Da je Srbija ranije tražila pomoć od Rusije, ona bi joj ranije bila pružena. Da ne prepričavam sve, pogledajte ovaj video pa zakljućite sami. "Dejan Berić: Iza ovog stoje Britanci! 2020 > pronadjite ovaj video intervju." Slučajno sam ga pronašlo kao bonus na dnu teksta "RUSKI EPIDEMIOLOG RASTURIO MIT KOJI ŠIRE LAŽNI STRUČNJACI O KORONI: Ovu grešku mnogi prave, a može samo da vam šteti". Dejan govori kakvo je stanje u Rusiji, šta oni misle o tkzv. pandemiji i kakve mere preduzimaju. Nastoje da ne dozvole širenje virusa koji im je uglavnom stigao sa njihovim povratnicima iz inostranstva, ali već sada preduzimaju konkretne mere za opstanak njihove ekonomije. Posle Lukašenkove izjave da neće ništa preduzimati povodom korona virusa zatvorili su granicu prema Belorusiji. Dosad Rusija nikad nije zatvarala granice ka Belorusiji! Ono što se iz Belorusije ne objavljuje to je da je beloruski grad Vitebsk već u karantinu. Prema tome Batka ne treba uzimati ozbiljno, tojest ne treba se povoditi za onim što on priča. ... Povodom samog naslova videa moje mišljenje: Ko god da stoji iza ovoga V. Britanija i SAD ili obratno nama to sad nije toliko važno, važno je da je problem tu u našoj kući i za rešavanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *