РУСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ напали америчке војнике у Сирији!?

RUSKI SPECIJALCI napali američke vojnike u Siriji!?

20 aprila 2018

Pomoćnik američkog državnog sekretara Ves Mičel je izjavio da su ruski plaćenici pokušali da napadnu američke vojnike u Siriji.

“Bezobzirna intervencija Rusije u Siriji i podrška Asadovom režimu su povećale rizik od sukoba sa Zapadom. Neuspeli napad na američke snage od strane ruskih plaćenika nedavno u Siriji je bio jedan otrežnjujući primer ovog ponašanja; agresivna retorika Moskve u periodu koji je prethodio i usledio nakon nedavnih američkih udara je drugi primer,“ navodi on.

Povodom sukoba ruske i američke vojske u Siriji nisu saopšteni detalji o gubicima na obe strane. Rusi nisu odgovorili na ove optužbe što upućuje na zaključak da se sukob dogodio.

Mičel je dodao da Vašington nije tražio sukob sa Moskvom u Siriji, ali je priznao da su SAD spremne da upotrebe silu ako je potrebno. “Mi ne tražimo sukob. Ali naše snage neće oklevati da upotrebe neophodnu i proporcionalnu silu da se odbrane dok su angažovani u operacijama da poraze ISIS i degradiraju Al Kaidu,“ napisao je on.

Mičel je takođe rekao da se sukob u Siriji može rešiti samo pregovorima u Ženevi. “Ovo rešenje se može postići samo kroz Ženevski proces pod vođstvom UN-a kako bi se u potpunosti primenila Rezolucija 2254 Saveta bezbednosti UN-a. Mi vršimo pritisak na Rusiju da bude konstruktivan učesnik u ovom procesu i da dovede Asada za pregovarački sto. Do sada je Rusija ignorisala ove pozive,“ tvrdi Mičel.U međuvremenu, Služba bezbednosti Ukrajine je objavila video snimak saslušanja čoveka koji je tvrdio da je svedočio o prevozu grupe ljude bez identifikacionih znakova u Siriju na ruskoj krstarici Varjag.

Služba bezbednosti Ukrajine tvrdi da je krstarica Varjag dovezla grupu ruskih plaćenika – zaposlenih u PMC Vagner – u Siriju.

“Pre nego što ispričaju ove bajke, trebalo bi da se konsultuju sa komandom ukrajinske mornarice ili njihovih zapadnih mentora,“ rekao je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

Raketna krstarica Varjag nikada nije svratila u luku Tartus u Siriji, jer tamo nema “odgovarajućih sidrišta“ za takve ratne brodove. Konašenkov je takođe istakao da ova krstarica nije pogodna za prevoz vojne opreme i drugih velikih vojnih tereta. “Varjag nema odgovarajuća teretna brodska skladišta,“ objasnio je on.

Video snimak iz Službe bezbednosti Ukrajine pokazuje saslušanje čoveka koji se predstavio kao Nikolaj Kovalenko. On je služio na raketnoj krstarici Varjag kao “mehaničar prostornih komunikacija.“ On je i građanin Ukrajine koji je pokušao “ilegalno da pređe granicu,“ gde je bio zadržan.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI8 komentara

 1. M says:

  Jel to ono od prije 1 mjesec dana?!?Jel vi to nas ložite na silu?!?

  • Miraš says:

   Mičel nastoji da laganjem ubedi američku i svetsku javnost kako je njihova misija u Siriji POŠTENA I OPRAVDANA. Avioni američke koalicije 07.02. 2018. su veoma podlo raketirali položaje SAA i njihovih saveznika u sirijskoj provinciji Deir ez Zor, istočno od istoimenog grada Deir ez Zor i sa druge strane reke Eufrat, istočno od reke = leva obala reke. Tu kod tog grada je jedina teritorija sa druge strane reke Eufrat koje je Sirija uspela da vrati nazad pod svoju kontrolu. Dok Amerikanci su zauzeli na zapadnoj tj. desnoj obali reke Eufrat kantone Manbidž i Tabku. Posebno još imaju na teritoriji Sirije i nezavisno od velike reke Eufrat bazu Tanf na jugu Sirije. Prava suština ovog američkog napada kod Deir ez Zora je da žele da osvoje i tu teritoriju samo za sebe.

 2. Velika Metla says:

  Herojčina Mičel! Je li bre,peško,a kako to da ceo naci-nato sa svim državama članicama ne može ništa Siriji i Rusiji? Je li bre "junačino",pojasni to malo!

 3. goran says:

  Bogami jeste, stare vesti ko podgrejan podvarak.

 4. Jooov says:

  Sta sve nece ovi amerikanci sa zapadnim idiotama da izmisle neznam ko ih je zvao u siriju sigurno moj pokojni deda toza

 5. Miraš says:

  Ovo je vest nekoliko dana nakon tog napada, objavljeno 11.02. 2018. UBIJENO I 20 RUSKIH DOBROVOLJACA: "ISIS Hantersi" objavili istinu o američkom bombardovanju Deir Ez Zoru i poslali jasnu poruku Kurdima! 02/11/2018 20:52 "Naša braća su poginula pod vatrom američkog vazduhoplovstva", navodi dobrovoljačka jedinica "ISIS Hanters", sastavljena uglavnom od pripadnika ruskih privatnih vojnih agencija, u saopštenju o dešavanjima na istočnoj obali Deir Ez Zora. Prema navodima objavljenim na stranicama ove jedinice na društvenim mrežama, Hantersi su 7. februara dobili obaveštajne informacije da se grupa terorista Islamske države (ID) nalazi u blizini sela Al Suvar, koje je pod okupacijom Kurda. Nakon toga, komanda je dobila dodatne informacije da se grupa kreće prema selu Kušam i odlučila je da reaguje i preseče moguće pravce džihadističke ofanzive. Kako dalje navode, veliki broj oružanih grupacija opremljenih minobacačima i tehničkim vozilima primećeno je na istoku Kušama, na teritoriji koja je pod okupacijom Kurda, odakle su i započeli dejstva po položajima Sirijske arapske armije (SAA), a Hantersi su krenuli da pruže podršku napadnutim jedinicama. "Prema kretanju i akcijama neprijatelja, oni nisu očekivali jak otpor", navodi se u saopštenju i dodaje da su Hantersi gotovo istog trenutka uspeli da potisnu ID i nateraju ih na povlačenje, a da su presretnute komunikacije potvrdile da su se džihadisti povukli prema najvećoj rafineriji nafte u Siriji - Konokou. "U tom trenutku pale su bombe i pojavili su se lovački avioni koji su bombardovali naše pozicije. Došli su iz pravca prema kom su se teroristi povlačili. Lovci su pokrivali neprijatelja", navode ISIS Hantersi. "Naši ljudi su se i dalje borili, ali kada su stigli i helikopteri, Hantersi su bili primorani na povlačenje. Jedinica se rasula i vratila u bazu u malim grupama", dodaje se u saopštenju. "Nakon završetka bombardovanja postalo je jasno da su neka naša braća mrtva... Hantersi su izgubili 20 heroja, ali su regularne snage SAA, na žalost, izgubile daleko više ljudi. Slava i mir herojima ubijenim u podlom udarcu američkih vazduhoplovnih snaga, koje dejstvuju iza leđa terorista i Kurda!" Hantersi dalje ističu da za smrt svoje braće okrivljuju Kurde. "Ova nacija je pokrenula rat protiv sirijskog identiteta, okupirala sirijsku zemlju i resurse koji pripadaju sirijskom narodu!", kažu Hantersi i dodaju da se Kurdi još jednom udružuju sa ID-om, pružaju im zaštitu i koriste ih protiv Sirije. "Ove američke marionete izgubile su svako pravo na okupaciju sirijske zemlje", poručuju Hantersi i dodaju da od sada, za njih, više ne postoji razlika između Kurda i ID-a. "Kurdi, budite uvereni, ISIS Hantersi će vas loviti po sirijskoj zemlji kao što su lovili i vaše plaćenike iz Islamske države. Naša braća će biti osvećena!", poručuju ISIS Hantersi.

 6. SARMAT says:

  Sedamnaestog marta ove godine u Istočnoj Guti ruske Vazdušno Kosmičke Snage u noćnom bombardovanju pobile su preko 200 američkih specijalaca.Specijalci instruktori ostadoše da počivaju u Siriji.

 7. Kolumbo says:

  svako ima svoje kurde, koji svakih nekoliko decenija ili vekova pokušaju osnovati svoju "nezavisnu državu"kao marionete nekog krvnika.Traju dok se zlo ne zatre.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *