РУСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ СПРЕЧИЛИ ИНВАЗИЈУ НА ВЕНЕЦУЕЛУ! Пентагон је рачунао на све, осим на њих! Била је то кобна грешка

RUSKI SPECIJALCI SPREČILI INVAZIJU NA VENECUELU! Pentagon je računao na sve, osim na njih! Bila je to kobna greška

7 maja 2020

Bivši američki vojnik specijalnih snaga preuzeo je odgovornost za neuspeli pokušaj invazije na Venecuelu, a u cilju svrgavanja predsednika Nikolasa Madura. S druge strane, sve je više informacija o nemerljivom doprinosu ruskih specijalaca koji se nalaze u Venecueli, a naročito koliko je ruski elektronski sistem osmatranja i nadgledanja učestvovao u ovoj odbrambenoj operaciji.

Džordan Gudro, bivši specijalac „Zelenih beretki“, rekao je da je upravljao tajnom vojnom operacijom uz podršku američke marioneta Huana Gvaida u anti-Maduro puču.Vlada Venecuele saopštila je da je ubila najmanje osam napadača i uhapsila dvojicu u napadu u nedelju u kom je učestvovala grupa naoružanih ljudi.

Incident se dogodio u La Guairi, oko 20 milja od Karakasa, a pretpostavlja se da je krenuo iz susedne Kolumbije.

– Grupa terorističkih plaćenika, organizovana i obučena u Kolumbiji, pokušala je da se iskrca s ratnom opremom kraj obale La Guaire – navedeno je u saopštenju Nacionalnih oružanih snaga (FANB).

Šef Socijalističke partije Diosdado Kabeljo rekao je na državnoj televiziji da je napad izvršila Kolumbija uz podršku SAD-a u cilju da svrgne Madura.

Gudro i Havier Nieto, penzionisani venecuelanski kapetan, objavili su video s neotkrivene lokacije u kojoj kažu da su izveli napad.

Istraga Associated Press-a otkrila je da je par radio na obuci desetina dezertiranih venecuelanskih vojnika u tajnim kampovima unutar Kolumbije.

Cilj je bio da se izvrši prekogranična racija koja bi se završila Madurovim hapšenjem. Oba muškarca, koja žive na Floridi, u nedelju su odbila da razgovaraju s novinarima.

Gudro je u videu izjavio, „Odvažan napad pokrenut je sa granice Kolumbije duboko u srce Karakasa.“

Na snimku pored Gudroa, sa venecuelanskom zastavom stoji Nieto. Gudro je tvrdio da su jedinice njegovih ljudi još uvek bile na zemlji i aktivirale se u Venecueli, i dodao da se nada da će se uskoro pridružiti pobunjenicima.

Takođe je pozvao Venecuelance i venecuelanske trupe da se pridruže potencijalnoj pobuni.

Gudro je takođe pružio kontradiktorne izjave o svojim aktivnostima. Govorio je i o podršci koju je navodno imao – i tada izgubio – od Gvaida, i pritom otkrio ugovor od osam stranica koji su potpisali Gvaido i dva politička savetnika za navodne „opšte usluge“.

Ministar unutrašnjih poslova Venecuele Nestor Reverol osudio je plaćenike koje podržavaju SAD, koji su pretili da će destabilizovati institucije zemlje i stvoriti haos.

On je dodao da je odbrambena operacija u toku i da bi moglo da dođe do daljih hapšenja u narednim danima.

Agencije navode da je potpuna invazija prekinuta jer su specijalne trupe Venecuele otkrile invaziju u samom početku te specijalna operacija nije nastavljena sa ulaskom stranih trupa.

Kako se navodi komanda stranih trupa nije odustala od ove operacije, čeka se samo pravi momenat za nastavak, mada se navodi i to da je pravovremeno otkriće invazije znatno umanjilo šanse za uspeh operacije.

Analitičari otkrivaju i to da je prekidom invazije vojska Venecuele dokazala da je veoma obučena i verna rukovodstvu a posebno Maduru.

Još uvek se ništa ne zna koliko su svemu doprineli ruski specijalci koji se nalaze u Venecueli a naročito koliko je ruski elektronski sistem osmatranja i nadgledanja učestvovao u ovoj odbrambenoj operaciji.

(Informer)

KOMENTARI2 komentara

  1. Crni Petak says:

    Neda Rus L.A. Još ako tamo instalira bojeve glave, onda ima severnu Ameriku na dlanu. Još je kubanac Če-Gevara to isto hteo u vreme Nkite Hruščova dok je u americi vladao Džon Kenedi, i postaviše oni nuklearne glave ali su se ubrzo povukli zbog nervoze i kuknjave amerikanaca, ali sada više nema odstupanja. Potrebna je jaka anti imperijalistička sila da zaustavi ludilo zveri po svetu. Tito je nekada imao anti imperijalistički blok nesvrstanih zemalja,ali sada zaista treba nešto drugo adekvatno današnjim potrebama.

    • Cp6a says:

      Tito je manipulisao pokret nesvrstanih u korist zapada, a na štetu Rusa i Kubanaca. Najbolje se to vidi iz memoara nekog iz naše delegacije na konferenciji u Havani 1979. Zaboravio sam detalje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *