Руски специјалци убили лидера исламиста!

Ruski specijalci ubili lidera islamista!

11 avgusta 2015

Russian Specnaz 324Lider jedne islamističke grupe u Dagestanu ubijen je u operaciji ruskih specijalnih snaga i vojske, saopštile su danas ruske snage bezbednosti.

Ministarstvo unutaršnjih poslova Dagestana je navelo da su četiri osobe poginule u operaciji ruskih snaga, čiji su deo bili i vazdušni udari.

Sadašnji lider grupe Kavkaski emirati Magomed Sulejmanov, nalazi se među poginulima, navodi se u saoštenju Nacionalnog antiterorističkog komiteta (NAK) dostavljenom ruskim novinskim agencijama.

Vest o pogibiji Sulejmanova (39) u dvodnevnoj operaciji u planinskom selu Gimri, u kojoj su korišćeni helikopteri, potvrdili su i islamisti na veb sajtu Kavkaz, preneo je AFP.

On je bio na čelu te grupe od jula, koja nije imala vođu od ubistva Doku Umarova u martu 2014.

Grupa Kavkaski emirati preuzela je odgoornost za nekoliko velikih napada na ruskom tlu proteklih godina, uključujući bombaški napad na aerodrom Domodedovo u kome je poginulo 27 ljudi, i dve eksplozije u Volgogradu gde je poginulo 34 ljudi.

Osim odsustva vođstva, grupa, koja je formirana 2007, bila je oslabljena odlaskom boraca koji su se pridružili grupi Islamska država u Siriji.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *