РУСKИ СТРУЧЊАЦИ ДИГЛИ БУРУ: Kорона је само провера, стиже много опаснији вирус, направио га је човек

РУСKИ СТРУЧЊАЦИ ДИГЛИ БУРУ: Kорона је само провера, стиже много опаснији вирус, направио га је човек

9 августа 2020

Изјава чувеног руског хирурга Леонира Рошаља да је пандемија короне провера система заштите здравља у евентуалном биолошком рату изазвала је велики ођек широм света. Рошаљ је истакао да свет није био спреман за борбу јер није имао довољно заштитне опреме ни медицинског особља.

– Морамо бити спремни да реагујемо брзо на овакве катастрофе и терористичке нападе. Систем мора бити припремљен за такве ситуације – рекао је овај дечји хирург.Биолошки рат подразумева коришћење вируса, микроорганизама и бактеријских токсина којим би се заразила војска, становништво, али и стока противника.

Kао и многи други руски научници Рошаљ каже да нема довољно доказа да је корону направио човек.

– Нисам вирусолог, па не могу да говорим о пореклу, али је неоспорно да је ковид 19 за све нас био провера колико смо спремни за биолошки рат. Не може корона да уништи човечанство, али је већ направила огромну штету – рекао је доктор.

Рошаљ је оценио да је епидемија „репетиција биолошког рата“ са чиме се сложио и пуковник војномедицинске службе Борис Героков.

– Kорона може бити прототип биолошког оружја, раније се сматрало да би се могле примењивати само смртоносне инфекције, али се после короне тај приступ биолошком рату може променити – рекао је официр.

Героков је додао да би ускоро могао да се појави још један сличан вирус, који не мора убити много људи, али може да избаци из функције војску и привреду.

Руководилац института „Kурчатова“ у Москви Михаил Kоваљчук један је од првих који су посумњали да је корона из лабораторије. Он је поменуо и испитивање атомског оружја пре него што је бачено на Хирошиму и Нагасаки.– Опасност од биолошког оружја сада је већа јер је могуће направити вештачки вирус који би био средство за масовно убијање. Али, они који би га правили морају бити свесни да и други, због паритета, могу да га направе -рекао је Kоваљчук, али није хтео да помиње ниједну конкретну земљу.

Руски експерти слажу се у чињеници да је ова земља имала велику срећу што Јељцинови реформатори нису успели да уруше медицински модел. Због тога је Русија брзо активирала лабораторије за дијагностику, а потом и у рекордном року изградила болнице опремљене најсавременијом методом.

KOMENTARI7 коментара

 1. persida says:

  E si ga objasnio, da ne rece, ne bismo znali.

 2. padre says:

  A gde vam je ono "sad je sve jasno" ili "šta se to događa, šta Rusi znaju, a mi neznamo"?

 3. šiško says:

  Samo bez panike, molim! Šta god da čovek napravi to je kratkog veka. Smišljali su oni i dosad i proizvodili razne boleštine, pa ništa naročito nisu uspeli. Najviši domet im je bio AIDS. Ali sad vidimo da i on polako nestaje. Suviše su oni glupi da bi se utrkivali sa svevišnjim tvorcem. Naše je da se u početku pričuvamo, a Bog će obaviti ostalo. Pod ovim "pričuvamo" ne mislim na zatvaranje, karantine, maske, rukavice, policijske mere i ostalo ludilo koje smo preturili preko glave u proteklim mesecima, nego samo pozivam na NORMALNO ponašanje. Ne moramo da izljubimo svakog klošara kog sretnemo, ne moramo da pijemo iz tudjih čaša, možemo da operemo ruke kad dodjemo spolja, ne moramo da uskočimo baš u svaki krevet (ili brlog) koji nam se ponudi i uopšte možemo da NORMALNO vodimo računa o svojoj higijeni i zdravlju. Ako se budemo tako ponašali, njihovi virusi će bežati od nas, jer ni oni, njihovi virusi, baš kao i njihovi kreatori iz dna duše mrze normalnost.

 4. Риста says:

  Балавићемо до краја и назад. Нико још није смео да писне да су сви команданти држава, ома или након недељ дана, командовали "Стоп". Шта ћемо са изузецима који су имали кијавицу као Лукашенко или Несторовић па прележали корону у Обреновцу или на ногама? И Обојица изјавили да су имали корону? Али Лукашенко није наредио "СТОП Народе, да видимо како ћете преживети". Велики људи као Хокс Од Холивуда излечили се за недељ сати и причали о трагедијама грипе. Кон додао гушење и свакодневно умирање људи, а овце из торова заблејале "Јесте, јесте! Ето, људи умиру сваки дан!" Него, зашто су команданти готово свих држава ома зауставили народ и утерали га у торове? И како и зашто је народ радо ушао у своје куће и понеки чак баљезгли из кућа како је корона опасна? НИЈЕ КОРОНА БИЛА ОПАСНА, НЕГО ЛЕК ПРОТИВ КОРОНЕ. Ко је наредио овим папагајима из Русије да најаве још један безопасан корона годишњи одмор? Јеботе, било време када су се чак и гладијатори дизали на устанак иако су били затворени по кавезима, а данас цело човечанство седне у торове и блеји али се не буни? Да га нису они "кејмтрејлси" разнежили? Па нису, него људи задовољни животом радо се повукли у торове па макар и гладовали без сена, али само да касније могу опет наставити са лепим животом. Нема другог објашњења за блејање светске популације, него да су пресрећни и да нису хтели да ризикују своју срећу. Шта зна овца шта је диња. Увек ми било сумњиво што свештеници називају народ "стадо". Сада знам да су у праву.

 5. Риста says:

  Изјаве Руса да је Руски народ спасо здравствени систем који нема нико на свету су чиста лаж и пропаганда. Као Амери умрли јер немају добар и лековит систем? Никог лекари нису спасили него су на кварњака све са температуром прогласили коронистима, понеког метузалема удавили са маском без икакве милости, започели најзад лов на покимоне по улицама...претворили се у шинтере. Лекари су, невероватно али тачно, искористили корону да претворе понека места у аушвице и дахау. И ТО СА УЖИВАЊЕМ: онај Кон и даље тражи увођење полицијског сата. Керови, Цигани и Срби биће уапшени и стрељани ако се види светло из кућа или ако промоле главу кроз прозор. То значи "полицијски сат". Државници, полиција, судије и добровољци се претворили у СС и Гестапо јединице. Нацизам. Није важно јер то Хитлер или Кон или Командант државе. Они ипак употребљавају нацистичке методе над својим народома. Корона Нацизам. А пандемије уопште није било ни на видику. Ипак, експеримент успео, пацијент преживео и спреман за "даљи развој догађаја". Нацизам је закорачио на планету Земљу и прихваћен као нешто врло корисно. Људи прихватили нацизам. Људи постали аутонацисти. Време да они као ја напусте овај свет да нас запењени аутонацисти не набију на колац као "издајнике". Најлакши скок је направљен у Србији. Од аутошовинизма, лекари, политичари, полиција и пола оваца су преко ноћи постали АУТОНАЦИСТИ. А кад једног дана запевате "Нисмо ни знали куда све то води, из маштања лудих та се жеља роди..." па, неће бити касно, него прекасно.

 6. Риста says:

  Ипак, можда грешим за народ. Можда сам мало више потценио народ. А то ћемо сазнати ако се кроз неких годину дана утврди да се светска популација неочекивано и невероватно повећала. Онда ћемо знати да народ није дао ни пет пара за "друштвену дистанцу" него се лепо, на миру и без прекида сексао све време изолације. У том случају ћу да скинем капу народу, да се поклоним и зањачем од среће. Живеће овај народ! Ај да сачекамо резултате. За Србију је то јединствена шанса. Имали смо довољно мира, нико нас није гањао ујутру из кревета, а хормони раде. Нарочито на изолацију, мир и блиски контакт.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u