РУСКИ СТРУЧЊАК ОТКРИВА: „Сорош је само извршилац, иза њега стоје…“

RUSKI STRUČNJAK OTKRIVA: „Soroš je samo izvršilac, iza njega stoje…“

8 maja 2017

Formiranjem kriminalne „države Kosovo“ kao u bilijaru jednim udarcem je pogođeno nekoliko kugli: Srbija, Evropa ali i postojeći poredak u celini, smatra direktor Centra sistemsko-strategijskih istraživanja u Moskvi Andrej Fursov.

„Nema sumnje da su taj ‘udar’ organizovale grupe u SAD i evropska birokratija. Osim njih, korist od formiranja kosovske države imala je i međunarodna kriminalna internacionala koja je tesno povezana sa zapadnim specijalnim službama“, smatra Fursov.

Prema njegovim rečima, na delu su operacije novog tipa i zato se može napraviti veza od okupiranih teritorija do upravljanja migrantskom krizom, kao novim vidom specijalnog ratovanja.

Na strahovanja ljudi da da bi novi svetski sukob mogao da počne zbog pretnji severnokorejskog lidera, Fursov odmahuje rukom i kaže da je sve to oko Severne Koreje spektakl.

Fursov kaže i da ne misli da svet ulazi u epohu ‘trećeg svetskog rata’ već u doba u kojem sve više nestaje granica između mira i rata.

Na konstataciju novinara da se, kada se govori o obojenim revolucijama u Ukrajini, dešavanjima u Makedoniji, protestima studenata u Srbiji stalno dolazi do imena Džordža Soroša i na pitanje da li je njegova uloga ipak precenjena, Fursov kaže: „Naravno da Soroš nije nikakav samostalni igrač. On je izvršilac nečijih naloga. Sama činjenica da se neprekidno prst upire baš u njega, a mediji ponavljaju Soroš, Soroš, govori u prilog tome da je on figura trećeg ili četvrtog ranga kada je reč o onima koji vuku konce u svetu. On je špekulant i u svim tim događajima ima korist i neku svoju ličnu satisfakciju“.

Upitan ko onda vuče konce u svetu, Fursov koji se smatra jednim od najprovokativnijih imena ruske istoriografije i društvene nauke koji je ovih dana boravio u Beogradu, smatra da to nisu ni Bilderberg grupa ni Trilaterlana komisija već daleko zatvoreniji klubovi za koje koristi termin „nadnacionalne grupe svetskog dogovora i upravljanja“ koji okupljaju evropsku aristokratiju ali i Rotšilde i Rokfelerove.

Jedna od takvih grupa je i Rimski klub koji su osnovali Aurelio Pečei, Đovani Anjeli i Aleksandar King, dodao je on.

Smatra i da je EU odigrala svoju istorijsku ulogu i da u takvom obliku više nije potreba gospodarima svetske igre.

Što se tiče pozicije Merkelove, Olanda, doskora Obame a sada Trampa, on kaže da su oni samo „neka vrsta visokih činovnika“ i podseća na nedavni tekst „Mond diplomatika“ u kojem se izvodi zaključak da u poslednjih 35 godina na izborima u Francuskoj pobeđuju političarti koji ni na koji način ne odražavaju interese građana.

„Zato su oni svi u svetskoj igri figure, pioni koji su samo poverovali da su igrači.“

Putin – od figure do igrača

Na pitanje da li je i ruski predsednik Vladimir Putin samo figura u toj svetskoj igri, Fursov odgovara: „Smatram da je Vladimir Putin na početku bio figura, ali je u međuvremenu postao igrač. I to mu ne mogu oprostiti.“

(Tanjug)

 

KOMENTARI5 komentara

 1. goran says:

  Znaci svi imaju moc i uticaj, osim cionista i njihovih bankara. Po tome se vidi da ovaj ruski strucnjak radi upravo za njih jer skrece vodu na pogresnu vodenicu.

  • Ruski Agrokor says:

   Jel si ti ćorav ili gluo??? Ili ko svaki bot ni ne pročitaš tekst? Čovek je pomenuo Rotšilda i Rokfelera. Treba li da ti slika sve u zajednički portret i da sliku nazove Sionosti??? Ja mislim da si ti maleni naci hrvat koji mrzi Ruse jer su vaѕ nagazili svaki put.

 2. Baraba says:

  Svakog ponedeljka na 7 spratu ispod White House elita ima sastanak, Obama Tramp I ostali trce da prime skolske zadatke za narednu nedelju

 3. Ruski Agrokor says:

  Sto ne otmete Sorosa na dva sata i prisilite ga da kaze sve sto zna,sva imena I kraj price. Verovatno je to vec uradjeno,samo nije objavljeno.

 4. Pingback: RUSKI STRUČNJAK OTKRIVA: "Soros je samo izvršitelj, iza njega stoje ..." - Croative.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *