РУСКИ СТРУЧЊАК: Пољаци могу само да маштају о уништењу Русије!

РУСКИ СТРУЧЊАК: Пољаци могу само да маштају о уништењу Русије!

20 новембра 2019

Након што су недавно две утицајне организације, корпорација РАНД и војни и политички стручњаци америчког Џејмстаун и британског Универзитета Оксфорд, објавиле своје сценарије о рату Сједињених Држава против Русије и како уништити свог највећег ривала у глобалној арени, Пољаци су у најстаријем пољском недељнику Мисл Полска, додали што би се могло учинити у том смислу и како делотворно поразити „руског агресора“.

Но, руски стручњак, академик Константин Сивков, тврди како сви имају право маштати, али да су пољска размишљања неразумна, јер би у таквом рату прва престала постојати управо Пољска.“Сама појава таквих сценарија покушај је пољских политичких сањара да се докажу као верни сателит Сједињених Држава”, рекао је војни стручњак Константин Сивков, коментаришући појављивање у пољској штампи две опције за “рат Русије и Сједињених Држава”.

“Нико им не брани да маштају, чак ни у сфери геополитике. Али с истим успехом можете водити рат с лудацима или Марсовцима. То је учињено како би се показало колико је Русија страшна и колико су моћне САД“, рекао је Константин Сивков, члан Руске академије ракетних и топничких наука.

Војни сукоб између Русије и САД је могућ, јер је Вашингтону хитно потребан „релативно велики рат”, што може ићи у смеру два сценарија, известио је пољски недељник. Први сценарио укључује америчку војску која изводи масовни напад, “користећи сва расположива средства, укључујући хидрогенске и нуклеарне бомбе”.

Други сценарио укључује „потпуну економску изолацију Русије“.

“Цео арсенал ове врсте оружја одавно је лансиран”, наводи пољски недељник.

„Међутим, овде говоримо о ширењу и јачању санкција против утицајних представника руске власти и против руских фирми које послују на међународном нивоу, првенствено оних које се баве продајом енергената. То би довело до промене у политичком вођству Русије“, пишу.

Но, како аутор публикације тврди, Владимир Путин је, “делујући у изузетно тешким околностима, направио неколико врхунских шаховских потеза“.

„Поново је ујединио Крим с Русијом, Москва је подржала Абхазију, Јужну Осетију и Придњестровље, политички и војно је направио продор у Сирији, а преко ње на цео Блиски исток”, пише пољски тједник.

Чини се да су и сами Пољаци свесни потпуне глупости првог сценарија, односно директног нуклеарног удара, назвавши то „ризичним, јер Кремљ може задржати способност пружања једнако деструктивног осветничког удара“.„Сједињене Државе неће ићи у нуклеарни рат с Русијом, јер Русија у тренутним условима може покренути такав нуклеарни ракетни удар да ће, пре свих, уништити сателите Сједињених Држава у источној Европи“, нагласио је Константин Сивков.

Американци дуго проучавају питања вођења рата с Русијом и Кином на територију трећих земаља, али би истовремено да се тај рат води врло ограничено”, каже руски стручњак.

„У тим ратовима разматрају употребу нуклеарног оружја, али локално. За Пољаке би такав рат био катастрофалан. Тако би се пољско питање у потпуности решило уништавањем Пољске, јер ће се групе војника распоредити на територији ове земље. Ако Пољска учествује у агресији НАТО пакта на Русију, биће гађана руским тактичким нуклеарним оружјем, а Пољска ће престати постојати”, упозорава Константин Сивков.

(logicno.com/Нермин Н.)

KOMENTARI2 коментара

  1. petrovgrad says:

    Neće biti neka velika šteta, ako nestane Poljska. To bi bio njihov izbor. Ja sa tem nemam ništa.

  2. M says:

    A što vele pametni Poljaci na ovo?!?Trebao im je Sivkov to objasniti?!?Nisu mogli to sami shvatiti?!?Na vrijeme!A Ukrajinci su još gluplji!I nisu jedini!Ali utjehe radi,da su istočnoeuropljani i bili pametni,ne bi utekli istoj sudbini,samo što bi ih tada A-gađali USA,a ne Rusi!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u