РУСКИ СТРУЧЊАК: Пољаци могу само да маштају о уништењу Русије!

RUSKI STRUČNJAK: Poljaci mogu samo da maštaju o uništenju Rusije!

20 novembra 2019

Nakon što su nedavno dve uticajne organizacije, korporacija RAND i vojni i politički stručnjaci američkog Džejmstaun i britanskog Univerziteta Oksford, objavile svoje scenarije o ratu Sjedinjenih Država protiv Rusije i kako uništiti svog najvećeg rivala u globalnoj areni, Poljaci su u najstarijem poljskom nedeljniku Misl Polska, dodali što bi se moglo učiniti u tom smislu i kako delotvorno poraziti „ruskog agresora“.

No, ruski stručnjak, akademik Konstantin Sivkov, tvrdi kako svi imaju pravo maštati, ali da su poljska razmišljanja nerazumna, jer bi u takvom ratu prva prestala postojati upravo Poljska.“Sama pojava takvih scenarija pokušaj je poljskih političkih sanjara da se dokažu kao verni satelit Sjedinjenih Država”, rekao je vojni stručnjak Konstantin Sivkov, komentarišući pojavljivanje u poljskoj štampi dve opcije za “rat Rusije i Sjedinjenih Država”.

“Niko im ne brani da maštaju, čak ni u sferi geopolitike. Ali s istim uspehom možete voditi rat s ludacima ili Marsovcima. To je učinjeno kako bi se pokazalo koliko je Rusija strašna i koliko su moćne SAD“, rekao je Konstantin Sivkov, član Ruske akademije raketnih i topničkih nauka.

Vojni sukob između Rusije i SAD je moguć, jer je Vašingtonu hitno potreban „relativno veliki rat”, što može ići u smeru dva scenarija, izvestio je poljski nedeljnik. Prvi scenario uključuje američku vojsku koja izvodi masovni napad, “koristeći sva raspoloživa sredstva, uključujući hidrogenske i nuklearne bombe”.

Drugi scenario uključuje „potpunu ekonomsku izolaciju Rusije“.

“Ceo arsenal ove vrste oružja odavno je lansiran”, navodi poljski nedeljnik.

„Međutim, ovde govorimo o širenju i jačanju sankcija protiv uticajnih predstavnika ruske vlasti i protiv ruskih firmi koje posluju na međunarodnom nivou, prvenstveno onih koje se bave prodajom energenata. To bi dovelo do promene u političkom vođstvu Rusije“, pišu.

No, kako autor publikacije tvrdi, Vladimir Putin je, “delujući u izuzetno teškim okolnostima, napravio nekoliko vrhunskih šahovskih poteza“.

„Ponovo je ujedinio Krim s Rusijom, Moskva je podržala Abhaziju, Južnu Osetiju i Pridnjestrovlje, politički i vojno je napravio prodor u Siriji, a preko nje na ceo Bliski istok”, piše poljski tjednik.

Čini se da su i sami Poljaci svesni potpune gluposti prvog scenarija, odnosno direktnog nuklearnog udara, nazvavši to „rizičnim, jer Kremlj može zadržati sposobnost pružanja jednako destruktivnog osvetničkog udara“.„Sjedinjene Države neće ići u nuklearni rat s Rusijom, jer Rusija u trenutnim uslovima može pokrenuti takav nuklearni raketni udar da će, pre svih, uništiti satelite Sjedinjenih Država u istočnoj Evropi“, naglasio je Konstantin Sivkov.

Amerikanci dugo proučavaju pitanja vođenja rata s Rusijom i Kinom na teritoriju trećih zemalja, ali bi istovremeno da se taj rat vodi vrlo ograničeno”, kaže ruski stručnjak.

„U tim ratovima razmatraju upotrebu nuklearnog oružja, ali lokalno. Za Poljake bi takav rat bio katastrofalan. Tako bi se poljsko pitanje u potpunosti rešilo uništavanjem Poljske, jer će se grupe vojnika rasporediti na teritoriji ove zemlje. Ako Poljska učestvuje u agresiji NATO pakta na Rusiju, biće gađana ruskim taktičkim nuklearnim oružjem, a Poljska će prestati postojati”, upozorava Konstantin Sivkov.

(logicno.com/Nermin N.)

KOMENTARI2 komentara

  1. petrovgrad says:

    Neće biti neka velika šteta, ako nestane Poljska. To bi bio njihov izbor. Ja sa tem nemam ništa.

  2. M says:

    A što vele pametni Poljaci na ovo?!?Trebao im je Sivkov to objasniti?!?Nisu mogli to sami shvatiti?!?Na vrijeme!A Ukrajinci su još gluplji!I nisu jedini!Ali utjehe radi,da su istočnoeuropljani i bili pametni,ne bi utekli istoj sudbini,samo što bi ih tada A-gađali USA,a ne Rusi!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *