РУСКИ СТРУЧЊАК ПРЕДВИЂА: „Европа спрема побуну!“

RUSKI STRUČNJAK PREDVIĐA: „Evropa sprema pobunu!“

19 juna 2017

Direktor Centra za geopolitičke ekspertize i član ruskog Građanskog veća, Valerij Korovin, smatra da najnovije istraživanje Sputnjika o evropskim stavovima o NATO-ovoj retorici “ruske pretnje“ pokazuje da su Evropljani sve nezadovoljniji američkom okupacijom.

Osim toga, po mišljenju Korovina, “ruska pretnja“ je poslednja stvar koja drži NATO zajedno i koja drži Evropu pod američkom čizmom.

Korovin je rekao za Sputnjik Radio: ““Ruska pretnja“ i mit o ruskoj invaziji na Evropu su poslednji preostali ujedinjujući elementi koji opravdavaju prisustvo NATO-a u Evropi i američku okupaciju Evrope u celini. Bez toga, nije sasvim jasno zašto je potrebna američka vojna dominacija, zbog čega su im potrebne mere za mobilizaciju evropskog društva i ekonomske tenzije da opravdaju prisustvo NATO-a i američkih vojnika i vojnih baza tamo. Bez “ruske pretnje“ ovo prisustvo gubi svaki smisao. U stvari, Zapad je taj koji je izvor agresije protiv Rusije vekovima.“
Međutim, po mišljenju Korovina, obrazovani Evropljani shvataju da je realnost drugačija od onoga što im rukovodstvo drugih zemalja protura.

“Svaka osoba koja koja može analizirati istorijske procese prethodnih epoha, razume da je svaki put Rusija ta zemlja koja vraća ravnotežu bezbednosti u Evropi, pa čak i oslobađa Evropu od ovog ili onog diktatora koji porobljava evropske narode. Osnovno obrazovanje omogućava da se shvati da nije sve onako kako trenutna evropska elita pokušava da nametne Evropljanima, i da su oni, obični ljudi, potopljeni u neku bajkovitu zemlju, izvrnut svet koji izbacuje koncepte i modele za postojanje same Evrope, koji su u suprotnosti sa svakom logikom i zdravim razumom,“ objasnio je Korovin.

Po mišljenju Korovina, protivljenje takvim politkama raste među Evropljanima.

“Ova situacija jasno ne zadovoljava Evropljane. Otuda i rastuće odbijanje američke okupacijske politike i uticaja SAD-a, koji doživljavaju Evropu kao američku koloniju i objekat za eksploataciju. Društvo je sve više neprijateljski raspoloženo prema američkom, NATO prisustvu, i uznemireno je pripremama za još jednu zapadnu i NATO agresiju protiv Rusije,“ zaključio je politički analitičar.

Webtribune.rs

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *