РУСКИ СТРУЧЊАК СВЕ ОБЈАСНИО: Ево како би се Русија бранила од надмоћне америчке флоте

РУСКИ СТРУЧЊАК СВЕ ОБЈАСНИО: Ево како би се Русија бранила од надмоћне америчке флоте

18 јануара 2021

БУДУЋИ да Америка има далеко снажнију флоту него Русија, руске снаге у случају евентуалног конфликта приморане су на одбрану која ће се вршити углавном са копна, сматра заменик председника Руске академије наука и доктор војних наука Константин Сивков.

Према његовим речима, потребно је тражити најбоља могућа стратешка решења како би се са постојећом флотом одбранила акваторија у близини руских граница.Он је истакао да је успех слабије флоте и те како могућ уколико је подржана моћним обалским комплексима којима Русија тренутно располаже.

Као пример навео је обалске ракетне системе које могу бити опремљене ракетама „Калибр“, „Оникс“ и „Циркон“, који су у стању да погоде циљеве на удаљености од преко 300 километара, што би иначе представљала оквирна удаљеност америчких носача авиона уколико је њихов циљ ваздушни напад на унутрашњост руске територије.

Појаснио је да домет америчка авијације на носачима авиона не може бити већи од 700 километара, што значи да би америчка флота морала да се приближи руским обалама, и тако била у домету руских ракета.

Поред тога, Сивков је рекао и да као алтернатива могу да послуже и приобални аеродроми чиме би се повећала оперативна функционалност руске авијације, што би уједно драстично умањило главну предност америчких авиона.

Такође је подсетио и на могућност постављања подводних мина – уколико се поставе на местима за које се процени да би могле да буду мета напада, драстично бу се умањила ефикасност противничких флота предвођених носачима авиона.

(Спутњик)

KOMENTARI5 коментара

 1. Triglav says:

  pa da, rusi bi sigurno objavili čitavoj planeti putem medija strategiju svoje odbrane. :)

 2. M says:

  Ruski"stručnjak"ne shvaća da zagovara Rusku pušionu gdje USA gađa-udara Rusko tlo,a Rusija USA floru,što je nesrazmjerno preslab odgovor,tj.gubitnički!Naime taj odgovor mora biti obavezno pojačan i direktnim udarima po tlu USA,da bi bio adekvatan!A ovako iznesen,samo u slučaju dok nije direktno ugroženo-napadnuto i tlo Rusije,nego samo neki vanjski interesi!

 3. Marko st says:

  Dokle bre to lozenje naroda za ratove....dojadili bre svi vise. Ne moze obican covek da dodje sebi i obezbedi kakav takav pristojan zivot...kome je vise do ratova..

 4. runo says:

  ovo je glupa izjava to je stari nacin odbrane dok rusija nije imala cirkon i kinzal jer dovoljno je da ruski brodovi izadu i na razdaljini od 1000km potope americke brodove jer amerika nema teoretske sanse da se odbrani od rakete koja ide 9 i 10 maha 0kay so to je jedan razlog bio sa iranom gde Tramp u poslednjem minutu dobija informaciju da ne udari na Iran jer bi ih Iranci potopili, sa ovom informacijom drzavni vrh i niko u srbiji noje uoznat jer Iran je jedina nacija na svetu koja je zarobila Americki razarac i polegla Americke vojnike i oficire na palubi broda gledao sam to na tv 30 puta Amerikanci su podvili Rep

 5. Риста says:

  Ал је објашњење! Ко се увек брани, једном се повали! (ал сам паметан ко и одбрана Сивкова)Ко увек напада, једном победи! Сад сам још паметнији. Ако се било која сила када буде нападнута увек само брани, увек изгуби. Чак и ако уништи нападача око својих територије и прогласи победу, нападачева територија остаје цела, економија цела, путна мрежа и остало... Данас је или сасвим другачији сценарио одбране Русије, или неће дуго постојати. Ни Кина ни Русија. Руси се фале како нису ни пипнули Париз али данас би радо купили носаче хеликоптера од Француске. Требали су спалити Париз до земље. И тако даље...Када су уништили источну Немачку, немачки савезник Америка је обновила немачку, али Русија нема такве савезнике и остала је са смањеним бројем мушкараца ево већ скоро цео један век. НИЈЕ се још увек опоравила. Па слично било са Наполеоном па ако још који пут буде тако побеђивала, неће имати ко да побеђује. У случају напада Америке на Русију, ако Русија не нападне Америку жестоко и не разруши је, после неких пар деценија Русија ће престати да постоји. Овај век је пресудан за даљи опстанак Русије. А да је Америка толико моћна, напали би Русију после II Светског или после распада СССРа, али нису. То је или грешка или слабост. Није Америка толико јака да нападне Русију и то је оно што још увек штити Русију. Али ако...Ако Америка постане толико јака а Русија остане толико слаба, зна се - Русија је прошлост! То Сивков и ја докторски анализирамо шта би било кад би било. Самоодбрана је ограничена одбрана и данас нема шансе на дуже стазе. А Русија је у самоодбрани већ предуго. Али...НИЈЕ тачно да ће се Русија само бранити. Бар се надам да су Руси, као и сви остали тога дубоко свесни.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u