РУСКИ СВЕШТЕНИК НАЈБОЉЕ ОБЈАСНИО КО СУ СРБИ: „Кад треба дати главу, ту су први!“

РУСКИ СВЕШТЕНИК НАЈБОЉЕ ОБЈАСНИО КО СУ СРБИ: „Кад треба дати главу, ту су први!“

10 јануара 2020

Река православног народа Црне Горе измиљела је на улице да се смрзава, грејући се у молитви и на ватрама Бадње вечери, не би ли доказала да се земаљски закони никада не могу односити на небеса.

У промрзлим рукама људи и верника светле хиљаде свећа, упаљеним да одмрзну срца која су омрзла своје светиње, браћу, Господа, веру и народ.Ако се неки народ одрекне светиња, судбина ће му се осветити.Ако се одрекне браће, нема за кога живети. Ако се одрекне Господа, ко ће га чувати? Ако се одрекне вере, нема се чему надати. Ако се одрекне народа, у шта ће се уписати?

Описујући разлике између Грка, Руса и Срба, руски свештеник је дао опис:

-Грци и Руси више држе до Цркве, слова вере и заповести. Срби ништа од тога не раде али кад треба дати главу за Христа…е ту су први!

Тај опис се показује тачним. Поклани у Хрватској, претопљени у Македонији, етнички чишћени, бомбардовани, а онда приморани да верујемо у њихове лажи ко смо.

Све то није нашло снаге да нас сабере. Преживели али не и збили редове. Све док нису ударили на најдубљи корен, Цркву. Окупљање око ЊЕ, наша је снага. Јер идентитет, култура и фанатичност националног гледишта како рече Црњански кључеви су опстанка. Kључеви су обрнутог процеса конвертитства. Српство у свом сјају, привлачно је свима.

То је магнет са Господом у себи. У њему ће бити и хиљаде других, Селимовића, Скопљака, Голубовића па Мештровића и Андрића који ће му трчати.

KOMENTARI9 коментара

 1. VUK says:

  Nikad bolju definiciju SRBA nisam procitao i celog svog zivota sam se trudio da nas definisem.Hvala dobri covece sto si mi oci otvorio.

 2. Cetnik says:

  Zato danasnji eurobski Srbi su prvi kada treba zapadnim derperima dati zadnjicu.

 3. persida says:

  Drugim recima, Srbi ne vole zivot, jedva cekaju da poljube smrt. Taj tanatos se u mitskoj obradi zove junastvo i sl.

  • Stanko says:

   Ni život ni smrt nije nešto najnovije.Skinuti omču sa vrata i braniti život,kome li još do smrti stalo sem pred Bogom čistih ruku i savesti

  • Karital says:

   Bravo Persida!Nešto slično ISIL-u!Svi idu u raj?

 4. persida says:

  Umetnost zivljenja nije se zapatila medju Srbima, samo umetnost smrti.

  • Zoran says:

   Pogledaj samo filmove kakvi su od 1945. do DANAS. Jel ima u nekom neto od optimizma, a da niej partizanski? Koliko takvih ima? 10 plafon.

   • Duca says:

    Srpski Holivud... Zašto su glumci uvek u centru pažnje, dobro plaćeni (ako su podobni)...

 5. Zoran says:

  Pa...svako daje ono sto najmanje treba.:)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u