РУСКИ СВЕШТЕНИК НАЈБОЉЕ ОБЈАСНИО КО СУ СРБИ: „Кад треба дати главу, ту су први!“

RUSKI SVEŠTENIK NAJBOLJE OBJASNIO KO SU SRBI: „Kad treba dati glavu, tu su prvi!“

10 januara 2020

Reka pravoslavnog naroda Crne Gore izmiljela je na ulice da se smrzava, grejući se u molitvi i na vatrama Badnje večeri, ne bi li dokazala da se zemaljski zakoni nikada ne mogu odnositi na nebesa.

U promrzlim rukama ljudi i vernika svetle hiljade sveća, upaljenim da odmrznu srca koja su omrzla svoje svetinje, braću, Gospoda, veru i narod.Ako se neki narod odrekne svetinja, sudbina će mu se osvetiti.Ako se odrekne braće, nema za koga živeti. Ako se odrekne Gospoda, ko će ga čuvati? Ako se odrekne vere, nema se čemu nadati. Ako se odrekne naroda, u šta će se upisati?

Opisujući razlike između Grka, Rusa i Srba, ruski sveštenik je dao opis:

-Grci i Rusi više drže do Crkve, slova vere i zapovesti. Srbi ništa od toga ne rade ali kad treba dati glavu za Hrista…e tu su prvi!

Taj opis se pokazuje tačnim. Poklani u Hrvatskoj, pretopljeni u Makedoniji, etnički čišćeni, bombardovani, a onda primorani da verujemo u njihove laži ko smo.

Sve to nije našlo snage da nas sabere. Preživeli ali ne i zbili redove. Sve dok nisu udarili na najdublji koren, Crkvu. Okupljanje oko NJE, naša je snaga. Jer identitet, kultura i fanatičnost nacionalnog gledišta kako reče Crnjanski ključevi su opstanka. Ključevi su obrnutog procesa konvertitstva. Srpstvo u svom sjaju, privlačno je svima.

To je magnet sa Gospodom u sebi. U njemu će biti i hiljade drugih, Selimovića, Skopljaka, Golubovića pa Meštrovića i Andrića koji će mu trčati.

KOMENTARI9 komentara

 1. VUK says:

  Nikad bolju definiciju SRBA nisam procitao i celog svog zivota sam se trudio da nas definisem.Hvala dobri covece sto si mi oci otvorio.

 2. Cetnik says:

  Zato danasnji eurobski Srbi su prvi kada treba zapadnim derperima dati zadnjicu.

 3. persida says:

  Drugim recima, Srbi ne vole zivot, jedva cekaju da poljube smrt. Taj tanatos se u mitskoj obradi zove junastvo i sl.

  • Stanko says:

   Ni život ni smrt nije nešto najnovije.Skinuti omču sa vrata i braniti život,kome li još do smrti stalo sem pred Bogom čistih ruku i savesti

  • Karital says:

   Bravo Persida!Nešto slično ISIL-u!Svi idu u raj?

 4. persida says:

  Umetnost zivljenja nije se zapatila medju Srbima, samo umetnost smrti.

  • Zoran says:

   Pogledaj samo filmove kakvi su od 1945. do DANAS. Jel ima u nekom neto od optimizma, a da niej partizanski? Koliko takvih ima? 10 plafon.

   • Duca says:

    Srpski Holivud... Zašto su glumci uvek u centru pažnje, dobro plaćeni (ako su podobni)...

 5. Zoran says:

  Pa...svako daje ono sto najmanje treba.:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *